Kazalo po Združenje ZPMS forumu

1. Redna seja IO strokovne sekcije

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Mar 28, 2006 20:43    Naslov sporoèila: 1. Redna seja IO strokovne sekcije Odgovori s citatom

Danes, 28. 3. 2006 je bila v Ljubljani, na Metelkovi 15, 1. seja Izvršnega odbora patronažne sekcije.
Dnevni red:
1. Predstavitev Algee in ponudba podjetja Carso.
2. Predstavitev projekta " 5 vitalni znak" podjetja Jenssen - Cilag.
3. Potrditev dnevnega reda, pregled in potrditev zapisnika zadnje seje.
4. Pokrivanje patronažne zdravstvene nege na IVZ R Slovenije.
5. Poroèanje predsednice o aktivnostih in njeni udeležbi na sestankih KOSS a, RSKZN, Delovne skupine za nenasilje v zdravstveni negi, Delovni skupini za razmejitev zdravstvene nege med obema sejama.
6. Poroèilo gospe Martine Horvat o delu na projektu Zakon o dolgotrajni oskrbi na Ministrstvu za zdravje.
7. Poroèilo o delu v letu 2005.
8. Kategorizacija v patronažnem varstvu.
9. Razno.

Vabljeni:
Tatjana Geè, Kolaborativni center WHO Maribor,
Darinka Zavrl Džananoviè, IVZ R Slovenije,
Predstavniki Podjetja Carso in Jenssen Cilag

Sejo je sklicala predsednica IO, Magda Brložnik, ki je tudi obljubila zapisnik. Objavljen bo na naši spletni strani, v meniju Obvestila in na forumu. Verjetno bomo odprli nov forum, ki bo namejen aktivnostim Patronažne sekcije.
Seje se je udeležila tudi naša predstavnica.


Nazadnje urejal/a Slavica Sob Apr 22, 2006 06:08; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Apr 19, 2006 05:47    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zapisnika seje Å¡e nismo prejeli.
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Okt 24, 2006 20:03    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

ZDMSZT – ZZN SLOVENIJE




ZAPISNIK


1.redne seje IO strokovne, ki je bila v torek, 28.03. 2006 , s prièetkom ob 10.uri, v prostorih SDZN Slovenije, Metelkova 15 Ljubljana.

Seja je bila sklepèna. Lista prisotnih in Dnevni red sta priloga zapisniku. Sejo je vodila predsednica in je bila konèana ob 14.30.

AD 1

Predstavnici Algee sta predstavili ponudbo njihovega podjetja . po razpravi smo sprejeli

Sklep 1

Naèeloma njihovo ponudbo podpiramo, ni pa obvezujoèa, zato naj obišèejo patronažna varstva in zasebnice in se z njimi o konkretnem poteku akcije dogovorijo.

AD 2

Predstavnica podjetja Jenssen – Cilag je predstavila projekt ¨ Boleèina, kot 5 vitalni znak »

Po razpravi smo sprejeli

Sklep 2

IO strokovne sekcije podpira projekt in svetuje patronažnim službam, da sodelujejo. Na strokovnem sreèanju v Vrhniki, bo projekt predstavljen širši strokovni javnosti. Predstavniki podjetja se morajo povezati z vsemi patronažnimi varstvi in od njih pridobiti soglasje, da bodo sodelovali. Èlanice IO z našim stališèem in s projektom seznanijo vodje patronažnih varstev v svojih regijah. Predsednica IO bo sodelovala pri pripravi vprašalnika. Projekt naj bi potekal okvirno konec meseca septembra. Sodelovanje ni obvezno, je pa željeno.

AD 3

Potrdi se Dnevni red in Zapisnik prejšnje seje

AD 4

Predsednica in èlanice IO se seznanimo z gospo Darinko Zavrl Džananoviè, ki na IVZ R Slovenije delno pokriva naše delovno podroèje. Gostja nas je seznanila s problemi, s katerimi se sreèuje, saj našega dela ne pozna dobro, pa vendar mora pripravljati poroèila in Statistièni letopis. Strinjali smo se, da je v èasu 10 let, prišlo do popolnega razsula o zbiranju statistiènih poroèil na državnem nivoju, saj so se zaposleni na tem podroèju menjavali, vsaka nova zaposlitev pa je njihov èas namenjen patronažni zdravstveni negi vedno bolj krajšala. Vse to ima posledice, da zbrani podatki niso kvalitetno obdelani in zato tudi slabše uporabni v smislu zašèite stroke, planiranja in evalviranja našega dela. Naše delovno podroèje bi najraje parcializirali in na njem naj bi delali zdravniki razliènih podroèij, ki pa ne poznajo našega dela.

Po razpravi smo sprejeli

Sklep 3

IO strokovne sekcije daje vso podporo delu gospe Zavrl Džananoviè na IVZ za naše podroèje dela. O problematiki , kot jo èutimo mi, pa bomo seznanili tudi vodstvo Inštituta. Èlanice naj na svojih sestankih prenesejo zahteve, da vodje patronažnih varstev pripravljajo poroèila in jih ne smejo prepustiti administrativnim uslužbencem zavodov. Vsaka vodja s svojim podpisom jamèi za toènost podatkov. Bolj pa naj sodelujejo s svojimi regijskim Zavodi za zdravstveno varstvo


AD 5

Predsednica seznani èlane IO z njenimi udeležbami na sestankih in sejah na nivoju Zbornice – zveze, o sejah RSKZN, na sestankih Delovne skupine za nenasilje v zdravstveni negi in njenih drugih aktivnostih za podroèje patronažne zdravstvene nege za obdobje med obema sejama.

AD 6

Gospa Martina Horvat nam je poroèala o delu na projektu Zakona o dolgotrajni oskrbi pri Ministrstvu za zdravje.

Po seznanitvi in razpravi se sprejme


Sklep 4

Gospa Horvat ima vsa naša pooblastila za zastopanje interesov patronažne zdravstvene nege v delovni skupini, ki dokument pripravlja.

AD 7

Poroèilo o delu IO strokovne sekcije v letu 2005 je pripravila predsednica. Posredovala ga bo poleg zapisnika seje IO.

AD 8

Iz ZD Ajdovšèina so nas opozorili, da pri izvajanju kategorizacije družin ugotavljajo, da jim manjka kategorizacija družinskih èlanov kot osnova za izraèun kadrovskih potreb glede na obremenitev patronažne medicinske sestre. Po razpravi, ki je sledila se sprejme

Sklep 5

Èlanice IO naj seznanijo z predstavljeno dilemo svoje sodelavke in do naslednje seje pripravijo predloge kako nastalo dilemo rešiti. Podatki o kategorizaciji se zbirajo konec leta, je pa priporoèljivo, da se zberejo tudi za polletje, ker je potem ob koncu leta manj dela. Ni jih pa potrebno pošpiljati predsednici.

AD 9

A ) Strokovno sreèanje bo v Vrhniki, nosilna tema pa Celostna obravnava bolnika z revmatiènimi obolenji. Naše gostiteljice so kolegice iz Patronažnega varstva ZD Vrhnika. Iz naslova sekcije se krijejo stroški sreèanja, darilo gostiteljem, cvetje in darila za goste, honorarji za avtorske pogodbe in zbornik predavanj.

B ) Predsednica seznani prisotne z razpisom za Zlati znak in jim priporoèa, da iz svojih delovnih sredin predlagajo kolegice za to priznanje

C ) Predsednica seznani prisotne o potrebi nabave projektorja za potrebe sekcije . sprejme se


Sklep 6

Iz sredstev strokovne sekcije se nabavi projektor, ki ustreza potreban za predstavitve na strokovnih sreèanjih

Zapisala Predsednica IO

Brložnik Magda Brložnik Magda
Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS