Kazalo po Združenje ZPMS forumu

DDV po 1. 1. 2007

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pon Dec 18, 2006 16:40    Naslov sporoèila: DDV po 1. 1. 2007 Odgovori s citatom

S 01.01.2007 zaène veljati nov zakon o DDV. Veèina izvajalcev v zdravstvu, ki opravlja oprošèeno dejavnost in v zadnjih dvanajstih mesecih ni presegla 5 Mio SIT obdavèljivega prometa, lahko do 31.12.2006 predloži davènemu organu zahtevek za prenehanje identifikacije za namene DDV. Davèni zavezanec, ki bo oddal zahtevek za izbris, od 01.01.2007 dalje ne bo smel veè izkazovati DDV na svojih raèunih. O tej temi se obvezno posvetujte s svojimi raèunovodji.

Navodilo za izvajanje 149. èlena_zddv

Hvala g. Tušarju ( Audax ) za obvestilo.
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Dec 19, 2006 17:15    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Vsaka zasebna patronažna medicinska sestra, ki želi iz sistema DDV ( èe ustreza zgoraj napisanim pogojem ), mora sama ali pa njen raèunovodja do konca leta na DURS poslati izjavo ( vzorec najdete s klikom na spletno stran, ki je zgoraj navedena, èisto spodaj: Vzorec zahtevka ter pravne podlage. Izjavo je potrebno izpolniti in spodaj dopisati:
Vstopnega DDV od nabav osnovnih sredstevali drugih dobav nisem nikoli uveljavljala.

Èeprav so nekateri dobili informacije, da bo ta postopek opravljen avtomatièno, se zdaj ve, da DURS ne more tega narediti brez omenjene izjave.
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sob Jan 20, 2007 18:33    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

V novi verzijah programov ( Audax ) je potrebno v Nastavitvah - Teksti na izpisih, na gumbu Klavzula DDV, izbrisati stari napis in napisati klavzulo:
"DDV ni obraèunan po 1. toèki 94. èlena ZDDV"
(Velja seveda za vse tiste, ki po 1. 1. 2007 nismo veè zavezanci za DDV )
Nazaj na vrh
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Sob Jan 20, 2007 20:56    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zgleda, da je naš raèunovodja res "priden", saj nas je o tem obvestil že pred tremi tedni, tako, da smo to že uredile. Tebi Slavica pa hvala, da nas tako redno obvešèaš o vseh novostih ! L.P Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Jan 28, 2007 09:57    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Nekateri smo bili zelo pridni in smo novo klavzulo za DDV vnesli v nastavitve svojega programa predno smo oddali zadnji obraèun za 2006.
Tako smo obraèun za 2006 poslali s klavzulo, ki velja šele po 1. 1. 2007.
Tisti, ki se vam je to zgodilo, pošljite na svoje obmoène enote ZZZS po eletronski pošti ali po pošti tole izjavo:

Na raèunu ............, kateri se nanaša na obraèun 2006, sem pomotoma prikazala novo klavzulo " Na podlagi 1. toèke 94. èlena ZDDV - 1, DDV ni obraèunan," ki velja od 1. 1. 2007 dalje.
Prosim, da upoštevate staro klavzulo, ki je veljala do 31. 12. 2006: " Zdravstvene storitve in oskrba so v skladu s 1. toèko, 1. odstavka 26. èlena ZDDV oprošèene plaèila DDV, zato DDV ni bil obraèunan. "

Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 12:26    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Klavzula za DDV po novem za tiste, ki po 1. 1. 2007 nismo veè zavezanci za DDV buri duhove. Pa vse skupaj sploh ni tako hudo.
Klavzula namreè sploh ni nujno potrebna in se lahko samo izbriše stara, ki smo jo uporabljali, ko smo še bili zavezanci. Lahko se glasi: Nisem zavezanec za DDV ( 94. èlen ZDDV) ali Nisem davèni zavezanec. Kar pa se tièe vprašanja ali gre za 1. toèko ali 1. odstavek 94. èlena pa vsak po svoje najbrž vidi. Na naši obmoèni enoti so povedali, da je to zanje 1. toèka 94. èlena, tako, da je klavzula, ki je napisana zgoraj ("DDV ni obraèunan po 1. toèki 94. èlena ZDDV") prav tako pravilna. Èe pa seveda na vaši obmoèni enoti ZZZS zahtevajo drugaèe, se bo potrebno prilagoditi in napisati: "DDV ni obraèunan po 1. odstavku 94. èlena ZDDV "ali pa še mogoèe kakšno drugo varianto....

Je pa potrebno na matièno Obmoèno enoto ZZZS poslati: kopijo odloèbe, da nismo veè zavezanci za DDV, ki smo jo dobili iz DURS-a ali obvestilo v obliki uradnega dopisa ali pa obvestilo po e-pošti.
Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS