Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Aktualno iz ZZZS
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Jan 17, 2007 08:02    Naslov sporoèila: Aktualno iz ZZZS Odgovori s citatom

http://www.zzzs.si/

11. 1. 2007
Slovenski zavarovanci lahko evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja od 1. januarja 2007 dalje uporabljamo tudi v Bolgariji in Romuniji.


12. januar 2007
Izid nove knjige dr. Marjana Èesna: Reforma zdravstva v Sloveniji
ZZZS je izdal novo knjigo v zbirki »knjižnica ZZZS« avtorja dr. Marjana Èesna z naslovom »Reforma zdravstva v Sloveniji«. Avtor je dober poznavalec javnih zdravstvenih sistemov. Tokrat se je v knjigi lotil spreminjanja zdravstvenega sistema v Sloveniji, ki ga narekujejo sedanje politiène, ekonomske in zlasti demografske razmere.
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Feb 06, 2007 22:20    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) predlagal Skupšèini ZZZS
kandidata za generalnega direktorja ZZZS


Ljubljana, 06.02.2007 – Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (v nadaljevanju: Zavod) je na današnji 17. redni seji na podlagi ponovljenega javnega razpisa za delovno mesto generalnega direktorja Zavoda, ki je bil dne 24.11.2006 objavljen v Uradnem listu RS in èasniku Dnevnik, ter na podlagi poroèila razpisne komisije za vodenje omenjenega postopka z dne 15.1.2007, omogoèil 6 kandidatom, ki izpolnjujejo vse razpisne pogoje, da èlanom Upravnega odbora Zavoda predstavijo svoj program dela za štiriletno mandatno obdobje opravljanja funkcije generalnega direktorja Zavoda.

Na seji Upravnega odbora Zavoda so tako predstavili svoj program dela naslednji kandidati:
- Matej Breznik iz Ljubljane,
- Samo Fakin iz Trbovlj,
- Romana Fišer iz Raè,
- Mirjan Hren iz Ljubljane,
- Andrej Pitako iz Ljubljane ter
- Bojan Uran iz Slovenskih Konjic.

Na podlagi predstavitve posameznih programov in vsebinske razprave je Upravni odbor Zavoda izvedel glasovanje o posameznih kandidatih in na tej podlagi soglasno sprejel sklep, da Skupšèini Zavoda predlaga, da se za delovno mesto generalnega direktorja Zavoda za novo štiriletno mandatno obdobje imenuje Sama Fakina iz Trbovlj.
O predlogu Upravnega odbora Zavoda bo odloèala Skupšèina Zavoda dne 28.02.2007. V primeru, da bo Skupšèina Zavoda predlog sprejela, mora soglasje k imenovanju generalnega direktorja podati še Državni zbor RS.

ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO
ZAVAROVANJE SLOVENIJE
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Feb 11, 2007 21:55    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

OBÈASNIK - AKTI & NAVODILA ŠT. 1/2007
Datum objave/spremembe: 7.2.2007
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Feb 14, 2007 15:02    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Na spletni strani ZZZS je bila objavljena Okrožnica št. 30: Veljavnost zakonodaje EU za Bolgarijo in Romunijo, Skupine diagnoz po MKB 10 in vedba novega šifranta 11B; Spremembe naziva šifer LZM.

http://www.zzzs.si/zzzs/info/egradiva.nsf/o/D14B81C9989018E2C12572670027DD61?OpenDocument
.
Poglavji: Uveljavljanje pravic do zdravstvenih storitev tujih zavarovanih oseb iz držav Evropske unije, od 1. 1. 07 velja zakonodaja tudi za Bolgarijo in Romunijo in Skupine diganoz po MKB-10 in uvedba novega šifranta 11B sta namenjeni vsem izvajalcem. Spremembe naziva šifer ZM pa so namenjene samo izvajalcem dejavnosti dispanzerja za ženske (101 004).

Zlata Povhe - ZZZS OE Krško
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Èet Feb 15, 2007 08:11    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Na spletni strani ZZZS je bila objavljena Okrožnica 31: Uvedba trimestnih
zavarovalnih podlag z 2. 4. 2007.
http://www.zzzs.si/zzzs/info/egradiva.nsf/o/FA738C9E73744BBBC125727400415184?OpenDocument

Zlata Povhe, OE Krško
Nazaj na vrh
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Sre Feb 28, 2007 17:37    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Delo - Sreda, 28.02.2007
Bodo potrdili generalnega direktorja ZZZS?

Samo Fakin še skozi skupšèinsko sito
Upravni odbor je kandidaturo soglasno podprl


Ljubljana – Kar osem toèk dnevnega reda bodo morali danes na skupšèini zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) obdelati njeni èlani, gotovo pa bo med zanimivimi temami – vkljuèno z obravnavo predloga zakona o koncesijah, o katerem se danes konèuje javna razprava – javno najbolj odmevno imenovanje novega generalnega direktorja.
Upravni odbor ZZZS, ki pri tovrstnem izbiranju pomeni prvo sito, je izmed šestih prijavljenih kandidatov kot najustreznejšega izbral Sama Fakina, nekdanjega direktorja celjske bolnišnice, ki zdaj tamkaj sodeluje kot svetovalec direktorice, sicer pa je tudi projektni svetovalec evropske agencije za rekonstrukcije in èlan svetovalne ekipe ministra za zdravje. Organizacija, kakovost, odnosi – zlasti to troje je doslej pomenilo izziv, na katerega je v razliènih vlogah, ki jih je opravljal v sklopu zdravstvenega sistema, doslej poskušal iskati odgovore bodoèi generalni direktor ZZZS. Ko je še kot direktor celjske bolnišnice z razliènimi prijemi želel izboljševati kakovost dela, so se mu pred štirimi leti in pol zaradi posega v delovni ritem uprli zdravniki in zahtevali njegovo razrešitev. Zgodila se mu je tudi »zadeva eritropoetin«, ki po pravdni strani še ni dobila epiloga, gotovo pa Sama Fakina postavlja v zanimiv položaj kot nekdanjega direktorja ene izmed bolnišnic, ki so nekaj let ravnale sporno v odnosu do ZZZS, in kot bodoèega direktorja iste »oškodovane« ustanove.
Ko so Fakina konec leta 2002 omenjene zadeve, ovrednotene kot »neustrezno predpisovanje zdravila eritropoetin in slabo vodenje kolektiva«, spodnesle na direktorskem stolu, je razrešitev tolmaèil kot dodatni dokaz, »da Slovenija še ni zrela za spremembe v zdravstvu«. Z uvajanjem sprememb pa ni prenehal; še do pred kratkim je denimo deloval tudi v službi vlade za razvoj, kjer je skrbel za reformo zdravstvenega sistema. V novi vlogi se bo, kot pravi, posveèal predvsem interesom zavarovancev. Do dokonènega imenovanja, h kateremu mora dati soglasje še državni zbor, bo ZZZS vodil dosedanji generalni direktor Borut Miklavèiè. Da bo to mogoèe, ga mora skupšèina danes tudi uradno imenovati za vršilca dolžnosti. Ta vodstveni položaj pa naj bi opravljal do imenovanja naslednika.
Diana Zajec
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Mar 04, 2007 06:59    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

26. februar 2007
Izid nove zdravstveno-vzgojne knjižice "Moj otrok ima vroèino"

ZZZS je v sodelovanju z Razširjenim strokovnim kolegijem za pediatrijo in slovenskim Združenjem za pediatrijo izdal novo zdravstveno-vzgojno knjižico z naslovom »Moj otrok ima vroèino« avtorice prim. Raste Rakar Radešèek, dr. med., spec. pediatrije. Knjižica je izšla v 70.000 izvodih in jo bodo od 26. februarja 2007 dalje prejeli vsi otroški in šolski zdravniki, predstojniki pediatriènih oddelkov v bolnišnicah in vodje dispanzerjev v zdravstvenih domovih oziroma odgovorni za zdravstveno-vzgojno dejavnost s ciljem, da jih brezplaèno posredujejo staršem otrok praviloma v otroških ambulantah in posvetovalnicah, deloma pa tudi na pediatriènih oddelkih bolnišnic v Sloveniji, in sicer v okviru preventivnega programa zdravstvene vzgoje.
Med ljudmi namreè vroèina še vedno vzbuja strah in stisko in to predvsem zaradi nepouèenosti. Zato je pogovor o vroèini v otroških ambulantah najpogostejša tema. Knjižica na poljuden naèin opisuje pojav vroèine pri otroku in kako lahko starši v teh primerih samostojno ukrepajo še preden obišèejo zdravnika.

Knjižica je vsem uporabnikom dosegljiva tudi v elektronski obliki na Zavodovi spletni strani, od koder jo lahko uporabniki interneta tudi stiskajo.

Povezava na veè informacij o knjižici in na strokovna predavanja o pojavu vroèine ter uporabi antibiotikov.
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Mar 21, 2007 15:00    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

http://www.zzzs.si/ elektronska gradiva - Modri Obèasnik - Pravni akti: Splošni dogovor

14. 3. 2007

Sprejet je Splošni dogovor za pogodbeno leto 2007
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pet Mar 30, 2007 22:13    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Fakin bo vajeti zavoda uradno prevzel sredi aprila...

Fakin: Bolnik naj bo kralj
Nazaj na vrh
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Èet Apr 19, 2007 16:04    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Aneks št. 1 k Splošnemu dogovoru 2007


_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Sre Maj 30, 2007 20:57    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

http://www.zzzs.si

ZZZS v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje RS in Razširjenim strokovnim kolegijem za družinsko medicino vabi na strokovni posvet

"Odpravljanje nepotrebnega èakanja pred ordinacijami osebnih zdravnikov«

Posvet bo potekal 18. junija 2007 v Jakopièevi dvorani na sedežu ZZZS v Ljubljani, Miklošièeva cesta 24.
Tema posveta:
Kljub številnim dosežkom v polpreteklem obdobju so èakalne dobe in èakalne vrste še naprej razlog nezadovoljstva premnogih bolnikov oz. zavarovanih v Sloveniji. Že nekaj èasa se na razliène naèine spopadamo s èakalnimi dobami za doloèene specialistiène preglede ali zahtevnejše bolnišniène obravnave, ki so trd oreh in zahtevajo celovite rešitve. Po drugi strani pa bi bilo mogoèe na primer dokaj hitro zmanjšati t.i. dnevne èakalne vrste pred zdravniškimi ordinacijami. Prav za slednje na Zavodu skupaj z Ministrstvom za zdravje in Razširjenim strokovnim kolegijem za družinsko medicino naèrtujemo ukrepe, s katerimi želimo s partnerji v zdravstvu in ob sodelovanju javnosti uveljaviti pregledne standarde, ki bodo omogoèili postopno odpravo nepotrebnega èakanja v ordinacijah na primarni ravni zdravstvene dejavnosti.

S tem namenom sklicujemo strokovni posvet (program posveta je priložen), s katerim želimo pridobiti strokovna mnenja in oblikovati soglasje glede izbranih rešitev za dosego opisanih ciljev. Na posvetu bodo podrobno predstavljeni primeri dobre prakse in informativni, informacijski, organizacijski ter drugi ukrepi za zmanjšanje ali odpravo dnevnega èakanja pred ordinacijami v zdravstvenih domovih ali pri zasebnih zdravnikih osnovnega zdravstvenega varstva.

Na strokovni posvet so vabljeni zlasti predstavniki izvajalcev zdravstvenih storitev na primarni ravni zdravstvene dejavnosti (direktorji zdravstvenih domov, glavne medicinske sestre, zdravniki zasebniki s koncesijo). Zaradi nemotene organizacije vas prosimo za pravoèasno poimensko prijavo skladno z navodili v prilogi, ki je priložena programu posveta.


Program posveta:
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 05, 2007 15:11    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Aneks št. 2 k Splošnemu Dogovoru 2007

http://www.zzzs.si/ , Elektronska gradiva, Modri Obèasnik, Pravni akti: Splošni Dogovor
_________________
združenje zpms


Nazadnje urejal/a združenje zpms Tor Jun 05, 2007 15:20; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 13, 2007 14:15    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

http://www.zzzs.si/
Izšle 4 ponatisnjene zloženke za starejše, študente, starše novorojenèkov in za turiste
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 06, 2007 11:17    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Aneks 3 k Splošnemu dogovoru 2007




3. èlen

Doda se nov osmi odstavek 25. èlena Splošnega dogovora za pogodbeno leto 2007, ki se glasi:

''(Cool Dodatna sredstva za informatizacijo iz petega odstavka 25. èlena Splošnega dogovora za pogodbeno leto 2007 se namenijo za nadaljnjo vzpostavitev teleradiološkega portala in sicer Kliniènemu centru Ljubljana (12.000 eurov), Kliniènemu centru Maribor (12.000 eurov), Onkološkemu inštitutu Ljubljana (12.000 eurov) in Splošni bolnišnici Ptuj (1.200 eurov). Preostala sredstva za informatizacijo se namenijo za infrastrukturo nosilcem (zdravnikom) dejavnosti na primarni ravni (splošna ambulanta, otroški in šolski dispanzer, dispanzer za žene, zobozdravstvo brez dežurne službe in vzgoje) ter sekundarni ravni (specialistièna ambulantna dejavnost), ki so v pogodbenem letu 2006 že bili deležni dodatnih sredstev za informatizacijo in sicer tako, da se na en tim dodatno vkalkulira razlika do vrednosti 709,40 eurov. Poleg tega se sredstva za informatizacijo namenijo tudi preostalim izvajalcem na primarni in sekundarni ravni (2.220,5 timov na dan 1.3.2007), ki dodatnih sredstev za informatizacijo do sedaj niso bili deležni in sicer se na en tim vkalkulira 709,40 eurov. Izvajalci so Zavodu do 15.4.2008 dolžni predložiti izjavo o namensko porabljenih sredstvih, pridobljenih po Aneksu št. 1 k Dogovoru za pogodbeno leto 2006 in tem aneksu, pri èemer se upošteva le raèune izdane po 1.6.2005. Èe izvajalec že ima ustrezno strojno opremo, ki je skladna s priporoèili o minimalnem nivoju IKT opremljenosti, izdanimi v mesecu marcu 2007, v izjavi lahko prikaže nakup programske opreme. Na zahtevo Zavoda je izvajalec dolžan predložiti tudi ustrezna dokazila. Èe se kasneje izkaže, da informacijska opremljenost izvajalca ni skladna z dano izjavo, se mu sredstva skupaj z obrestmi odštejejo pri prvem naslednjem obraèunu.''
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Sre Avg 15, 2007 13:40    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Obvestila ZZZS izvajalcem On - line

Izvajalcem zdravstvenih storitev:




Zahteve za raèunalniško-komunikacijsko opremo izvajalcev zdravstvenih storitev za uporabo sistema On-line zdravstvenega zavarovanja:


_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Pojdi na stran 1, 2, 3  Naslednja
Stran 1 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS