Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Varuhinji bolnikovih pravic

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Mar 21, 2007 14:35    Naslov sporoèila: Varuhinji bolnikovih pravic Odgovori s citatom

"Varuh bolnikovih pravic" varuh.mb@siol.net

Spoštovana gospa Žezlina !

Zelo zadovoljna sem bila, ko mi je kolegica povedala, da boste predavali na našem strokovnem sreèanju v Spodnjem Dupleku. Sicer vas nisem osebno poznala in tudi vaše delovanje mi je bilo znano zgolj iz medijev. Pa vendar sem institucijo Varuha bolnikovih pravic vedno obèudovala. Tako lepo se sliši: »Varuh bolnikovih pravic«. Tudi patronažne medicinske sestre smo varuhi bolnikovih pravic in sicer tistih iz vrst najbolj nemoènih kategorij varovancev, ki so nam zaupani na obmoèju, kjer delujemo. Res je, da neformalno; pa vendar èe to hoèemo ali ne, smo njihovi zagovorniki, saj se ob delu z njimi temu res ne moremo izogniti in tako kot pravite vi, ne moremo mimo brez èustvene prizadetosti.
Ob prebiranju èlanka v današnjem Delu pa sem preprosto nemo obsedela. Ne vem, kako bi lahko to imenovala, mogoèe mešanica razoèaranja, ogorèenja, glede na to, da sem vas zelo cenila, tudi obèutek izdajstva, vsekakor pa me ob vaših izjavah obhaja grozen obèutek, da je celo institucija Varuha bolnikovih pravic, ki bi morala biti vzor pravice in nepristranskosti, podrejena ozkim politiènim težnjam prevladujoèe politiène garniture v vaši obèini.
Iz èlanka se razbere, da smo za vse kar je v zdravstvu narobe, krivi zasebniki. In pa seveda minister. Dobro, da ga imamo. Le kdo bi bil sicer za vse kriv. Najbrž s takimi neresniènimi, zavajajoèimi navedbami res lahko preprièate zbegane bolnike, ki zaradi protizasebniške gonje s politiènim predznakom resnièno veè ne vedo, kaj je bilo prej, kura ali jajce.
Mene, ki imam za seboj že skoraj 27 let dela v zdravstvu in dobro poznam delo in porabo materialov v zdravstvenih domovih in v zasebništvu pa boste težko preprièali.
Ni zasebništvo krivo, da je v zdravstvu toliko vsega narobe, ampak je vse to, kar je bilo in je narobe in pa seveda preživeta, zastarela oblika organiziranosti in delovanja, ki nujno terja spremembe, povzroèilo potrebo po uvajanju zasebništva. Verjamem pa, da to težko dojamejo vsi tisti, ki jim je na vodilnih delovnih mestih že leta in leta lepo in seveda tudi tisti, ki niste nikoli izkusili naèina dela v javnih zdravstvenih zavodih ter zgolj nasedate nostalgiènemu vzdihovanju po starih dobrih èasih.
Denarja je vedno manj pravite. Seveda ga je. Vendar ne samo v zdravstvu. Ali so na drugih podroèjih tudi za to krivi koncesionarji ? Imate morda na voljo študijo s katero boste dokazali, da so bolniki pri koncesionarjih obravnavani slabše kot v javnih zdravstvenih zavodih ? Mene, kot patronažno medicinsko sestro in verjetno tudi veèino drugih, boste težko preprièali v to, saj imamo preko naših varovancev vpogled v delo obeh.
Upam, gospa Varuhinja, da boste zadovoljni s svojim delom konèali svoj mandat. Hvala vam za vse, kar ste storili dobrega za nemoène bolnike. Gotovo niste vložili v to delo samo toliko, za kolikor ste bili plaèani, ampak tudi veliko svojega èasa, volje, moèi in emocij in ste trdno preprièani, da ste v vseh teh letih delali po svojih najboljših moèeh. Vidite, v to smo zase preprièani tudi zasebniki v zdravstvu. Zato smo tako zelo prizadeti, kadar nas blatite in po krivici obsojate.
Želim vam uspešno delo in vas lepo pozdravljam.

Predsednica Združenja zasebnih
patronažnih medicinskih sester

Slavica Molan, dipl.m.s.
Nazaj na vrh
sonja



Pridružen/-a: Pon Feb 2006 14:17
Prispevkov: 185

PrispevekObjavljeno: Sre Mar 21, 2007 18:41    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Slavica, to je bilo pa nujno potrebno, imaš vso mojo podporo, v vsem se strinjam s teboj, pa še in še bi bilo.............
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS