Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Strokovna literatura

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Èet Nov 16, 2006 06:37    Naslov sporoèila: Strokovna literatura Odgovori s citatom

Že odkar smo ustanovili naše Združenje išèemo najprimernejši naèin za skupna vlaganja v pridobivanje strokovnega znanja. Vemo, da so sicer seminarji, ki jih organizirajo posamezne strokovne sekcije pri naši Zbornici veèinoma dobro organizirani, le pretirano dragi so, ker so paè kotizacije glavni finanèni priliv, pa tudi zaradi stiske s èasom se vseh res ne da udeležiti. Prav bi bilo, da bi sekcije na svojih spletnih straneh objavljale zbornike predavanj ( tudi tako se da prodajati strokovno literaturo ). Nesmiselno je misliti, da potem ne bi obiskovali seminarjev, saj je ravno to, da si neka strokovna organizacija, ki je zadolžena za doloèeno strokovno podroèje, prizadeva z novostmi seznaniti èim veèji krog uporabnikov, najboljša promocija zanjo in za njena izobraževanja. Najbrž pri tem ni potrebno poudarjati, da sekcije delujejo v okviru naše skupne stanovske organizacije, ki jo s èlanarino financiramo vsi èlani.
Nazaj na vrh
sorbion



Pridružen/-a: Pon Nov 2006 14:47
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 18, 2006 07:42    Naslov sporoèila: Strokovna izobraževanja Odgovori s citatom

Spoštovane!
Tudi naše podjetje se zaveda, da so strokovna izobraževanja za veèino zdravstvenih delavcev sorazmerno draga in s tem vèasih nedostopna. Zato vas z veseljem obvešèamo, da vam naše podjetje želi prispevati vsaj delèek k vašemu izobraževanju. V letu 2007 bomo vsaj enkrat meseèno organizirali popolnoma brezplaèno strokovno šolanje s podroèja oskrbe rane, na katerih bodo predavali priznani slovenski zdravniki ali medicinske sestre.

1. tovrstno šolanje je potekalo 22.11.2006 na zavodu za tehnièno izobraževanje v Ljubljani in je nosilo naslov Pravilna izbira sodobnih oblog za oskrbo rane -Golenja razjeda. Predavala je asis. dr. Tanja Planinšek Ruèigaj, spec. dermatovenerologinja in odziv slušateljev je bil izredno pozitiven, izrazili pa so tudi željo po veè takšnih sreèanjih. Menimo, da bi to potrdile tudi vaše kolegice, ki so se šolanja že udeležile.

Naj ponovimo, da so naša šolanja resnièno brezplaèna in da zahtevajo le 2-4 ure vašega dragocenega èasa.
V kolikor vas zanimajo takšna šolanja ali dodatne informacije o njih, nas prosimo obvestite in organizirali jih bomo v bližini vašega delovanja.

Veseli bomo, èe vam bomo na ta naèin lahko vsaj delno pripomogli k lažjemu delu.

V prihajajoèem letu pa vam želimo veliko uspeha pri vašem cenjem delu, zdravja, sreèe in osebnega zadovoljstva.
_________________
Mitral d.o.o.
Kolodvorska ulica 1
1241 Kamnik
GSM: 040/810 751
te.: 059/952 182
fax: 01/7228 994
e-mail:miha@mitral.si
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
sonja



Pridružen/-a: Pon Feb 2006 14:17
Prispevkov: 185

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 18, 2006 16:37    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Priporoèam predavanje, bilo je eno boljših, kar sem jih poslušala. Vsem ga priporoèam.
Sorbion je res zelo dobra obloga. Mesec dni uporabe pri bolnici, ki je imela dva ulkusa na obeh nogah, premera 20x20 cm. Danes sem odvila po 1 tednu in je samo še 2 cm po robu na eni strani rana. Nismo mogle verjeti, vam pošljem slike na forum samo, da jih naredim.
Na predavanje sem šla, ker sem imela to bolnico, ki je na vozièku in je tudi sladkorni bolnik. Bila je pri dermatologu, na Polikliniki v oktobru, naroèil je alginat, ki se ni izkazal, rana je zaèela smrdeti in težko sem ga dobila iz rane. Previjala sem vsaki dan, umivala z milom in tekoèo vodo, na rano polagala alginat, vatirance, 2 velika na vsako nogo, povoj in elastièni povoj. Bila je taka sekrecija, da so med previjanjem kapljice tekoèine tekle po nogi, povrh so dajali še plenice. Hèerka, ki je obupala in ni verjela, da bo kdaj bolje, je dvakrat dnevno menjala rjuhe na postelji in vatirance na rani. Ponoèi so bile boleèine, jemala je dve vrsti tablet proti boleèinam, na vsake tri ure. Zdravnik-dermatolog je naroèil samo naprej alginat na rano in kontrolo èez 3 mesece.
No, jaz sem šla na predavanje in upala, da bom slišala za kakšno rešitev. Predavanje je bilo enkratno, vse uporabno in res koristno pri našem delu, takih je res malo. Odgovor na moja vprašanja pri tej bolnici. Vzamem nekaj vzorcev, prospekt o sorbionu. Naslednji dan grem takoj poizkusiti k moji bolnici. Bila je žalostna, imela je boleèine, vse je bilo mokro. Vsedle smo se in povedala sem jima vse kar sem izvedela. Predlagala sem, èe so za to, da z vzorci poizkusimo. Dala sem jim prospekte, da bi si preèitali. Èe se bodo odloèili za nakup sorbiona se bomo dogovorili naprej.
To je bil petek, v ponedeljek spet pridem. Èez vikend me niso poklicali, dober znak, obe se smejita, niè ni prišlo èez vatirance že od petka. Pogledamo, sorbion je bil ves prepojen, ga odstranim, po sredi rane je sveže zakrvavelo, obloga odmrlega tkiva je bila na sorbionu. Dobro. Naredim toaleto pod tekoèo vodo, dam nov sorbion 20x20, povoj in elastièni povoj. Vatirance za vsak sluèaj, prosi hèerka, ker ne verjame, da v dveh dneh ne bo premoèilo.
Pridem èez dva dni, premoèen sorbion, vse nekrotiène obloge iz rane na sorbionu, rana živo rdeèa, krvava, tekla je sveža kri, operem, dam bactigras gazo in sorbion. Po 4 dneh suha na zunanji strani obloga, vatiranci suhi, bolnica nasmejana, ker je ponoèi spala brez tablet. Povijem, ne zamenjam obloge, po dveh dneh zamenjam, robovi rane prerašèeni s kožo, na sredi otoèki kože. Ponovim postopek, èez en teden, to je danes, pogledam, dve tretjini kože prerašèa rano, nismo mogle verjeti. Bolnica nima veè boleèin, je vesela, brez tablet proti boleèinam in spi. Èe bo tako, bo do novega leta rana zaceljena.
Pozabila sem povedati, da so se odloèili in kupili sami sorbion 20 x20 cm, cena 25 kom je 62.000,00sit. Pomislite,da smo jih do sedaj porabile 12 komadov z mojimi vzorci, ki sem jih prinesla. Bolnica in svojci so presreèni, saj so si želeli, da gre v bolnico, samo, da bi se ji pomagalo, njo pa je bilo strah.
Razpisala sem se, zato ker sem vesela uspeha s pomoèjo sorbiona in vem, da ima še veliko kolegic podobne težave, zato èim prej pojdite na predavanje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 18, 2006 21:25    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Predavanja se bi v mariborskem koncu zelo razveselile. Navezala sem stike z gospodom Kostajnškom, poslal mi je vzorce oblog sahet s. Tudi sama sem bila nad rezultati navdušena. Preiskusila sem jih pri bolnici z veèjo razjedo, moèno sekrecijo, na ulcus sem dajala 2 velika seta, tri velike vatirance, èez 3 do 4 ure je bilo vse premoèeno. Prevezovala 6 krat tedensko....Že po prvi uporabi sem bila prijetno preseneèena, edem se je bistveno zmanjšal, manjša je bila boleèina, rana èista. Sedaj menjavam obloge 3x tedensko, rana vidno celi in obe z varovanko sva zelo zadovoljni. 10x20 cm, 25 kom in stane 25.000. SIT. V naslednjem tednu, bova poskusili prevez 2x tedensko. Obloga je krasna zlasti pri ranah z veliko sekrecije. Moja bolnica prejema kmeèko pokojnino in si takšnih oblog ne more kupiti, nisem ji tega niti omenila. Kupila jih bom, kajti tudi dnevni prevezi pri takšnem ulcusu niso maèji kašelj! Porabila sem ogromno materiala, da o boleèinah in neugodju pacientke ne govorim.
Èe bo organizirano predavanje, se ga bom z veseljem udeležila. Kolegicam pa toplo priporoèam, imamo možnost dobiti vzorce, iskoristite jo, ne bo vam žal.
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Sre Apr 04, 2007 15:51    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zbornik predavanj z našega 1. strokovnega sreèanja v Sp. Dupleku, z naslovom:

Medicinska sestra kot zasebnica v zdravstvenem sistemu

lahko naroèite na e- naslovu ZZPMS: zdruzenje.zpms@gmail.com, ali na tem forumu, lahko tudi v zasebnem sporoèilu ( združenje zpms ), ali na tel.: 031 324 975.
Cena zbornika je 5 eur.

Slike z našega sreèanja v Sp. Dupleku...
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS