Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Predlagam zlati znak za umetnost sprenevedanja

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Jun 17, 2007 12:26    Naslov sporoèila: Predlagam zlati znak za umetnost sprenevedanja Odgovori s citatom

http://www.zbornica-zveza.si/slo.html

TRENJA - ODDAJA POP - TV 15.JUNIJ 2007 - FORUM

Spoštovani gospod Slak,

po sledi vèerajšnje oddaje Trenja Vam sporoèam nekaj mojih videnj, obèutkov, pripomb in ogorèenja nad izborom ljudi, ki so bili povabljeni v vašo oddajo in ki so si med drugim vzeli ali pa ste jim vi dali možnost govoriti o našem delu.
Nikoli doslej, ko ste se lotili tem zdravstva, niste povabili zraven tudi medicinskih sester, ki so v Sloveniji združene v krovno organizacijo Zbornico zdarsvtvene in babiške nege Slovenije - Zvezo društev medicisnkih sester, babic in zdrasvtvenih tehnikov Slovenije - dolg naslov, a v tej organizaciji je povezano 14. 000 izvajalcev dejavnosti - številèno enkrat veè kot zdravnikov, kar sicer med drugim predstavlja tudi to, da je v vsaki skupini poklic prisoten - èetudi sta v dežurstvu obièajno le dva - zdavnik in medicinska sestra.

Ne poznam vašega motiva, zakaj stroko zdrasvtvene in babiške nege ter njene strokovnjake ignorirate in zakaj pušèate in dovoljujete drugim, da govorjo o nas in našem delu. Zavedamo se in nosimo svoj delež odgovornosti - vse to nam poleg kompetenc, ki jih pridobimo z izobraževanjem, nalaga naš Kodeks etike medicisnkih sester in zdravstveni tehnikov in Kodeks etike babic - dokumenta, ki vam jih pošiljam po pošti, da se boste lahko seznanil z njihovo vsebino in Vam bo morda po tem bolj prezentno, zakaj naše ogorèenje.

Zakaj vse to - mnogi namreè mislijo, da v slovenskem zdravstvu obstaja le Zdravniška zbornica, "Kodeks zdavnikov", zdavniški nazor - niè pa niso v vaši oddaji izvedeli še o drugih, ki delajo v tem sistemu in so pomemben èlen sistema.

Upam, da boste v bodoèe upoštevali priporoèila o prisotnosti medicinskih sester ter tako poskrbeli za objektivni prikaz dejstev, predvsem pa boste s tako zasedbo imeli oziroma dobili možnost, da bodo doloèena dejstva, razjasnitve in tolmaèenja pojasnjena takoj na licu mesta razprave.


Z lepimi pozdravi!

Petra Kersniè
Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS