Kazalo po Združenje ZPMS forumu

"Resnica ni plenica, pa vendar nekaterim smrdi"

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Pet Jul 27, 2007 22:10    Naslov sporoèila: "Resnica ni plenica, pa vendar nekaterim smrdi" Odgovori s citatom

Žurnal - Maja Ogorevc

Za licenco pol plaèe

Medicinske sestre in brati ter babice morajo biti èlani zbornice ali pa plaèati 500 evrov, da bodo lahko še naprej opravljali svoje delo

M.P. je medicinska sestra z dolgoletnim stažem, ki dela v eni od veèjih slovenskih bolnišnic. S plaèo se prebija skozi mesec, kakor se paè lahko, pred èasom pa jo je v službi presenetil dopis, da bosta letos potekala vpis v register in podeljevanje licenc, ki ga bo vodila zbornica zdravstvene in babiške nege. Zmedel jo je del, v katerem piše, da je to za èlane zbornice in tiste, ki se bodo še vèlanili, brezplaèno, neèlani pa bodo morali za vpis v register in licenco plaèati 250 evrov. "Zanimivo je tudi, da so nas delodajalci obvestili, da je urejanje vlog in dokumentacija naša zasebna stvar, a brez licence in registra ne bomo mogli veè opravljati poklica. Torej se moramo vèlaniti ali pa plaèati 500 evrov," pravi M.P.
Zakaj tolikšna cena smo se pozanimali na zbornici zdravstvene in babiške nege-zvezi društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov in generalna sekretarka Petra Kersniè nam je pojasnila, da niso imeli druge izbire, kot da neèlanom zaraèunajo ti dve storitvi, saj jim bo ministrstvo za zdravje povrnilo le 40 odstotkov stroškov.
Ministrstvo plaèalo dovolj
"Petsto evrov je približno enako kot stane èlanarina za sedem let, kolikor èasa bo veljala licenca. Trudili smo se torej za pošten znesek," je zatrdila Petra Kesniè. Povsem drugaène podatke so nam posredovali na ministrstvu za zdravje, ki je zbornici-zvezi podelilo pooblastilo za projekt registra in licenc. Šef direktorata za zdravstveno varstvo Janez Remškar je dejal, da je ministrstvo zbornici že poslalo dopis s pozivom, da nima podlage, da ti dve storitvi neèlanom zaraèuna. "V dopisu piše, da zbornica v tem primeru deluje kot državni organ, da je za to dobila doloèena sredstva in da lahko za storitvi zaraèuna le takso. In to vsem, ne le svojim èlanom," je razložil Remškar in še namignil, da je bilo dodeljenih sredstev dovolj in da bi nekateri oèitno radi še dodatno zaslužili.

Petra Kerniè: "Namen registra in licenc je zagotoviti pacientom varno in kakovostno zdravstveno nego."

Generalna sekretarka zbornice zdravstvene in babiške nege Petra Kersniè meni, da je 500 evrov za licenco in register za sedem let poštena cena.
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Avg 01, 2007 15:55    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

"Pa vendar se vrti," si je menda v brado zamrmral italijanski uèenjak Galileo Galilei, potem ko so ga inkvizitorji obsodili herezije in ga prisilili, da je preklical svoje izjave o vrtenju Zemlje. A vendar se Zemlja še vedno vrti. ( www.gea-on.net )

".....Pa vendar laže" si v brado mrmram sama, potem ko so mi zagrozil, da tega ne smem širiti. A vendar ....

Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS