Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Interpelacija zoper ministra Bruèana

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Pon Avg 27, 2007 18:22    Naslov sporoèila: Interpelacija zoper ministra Bruèana Odgovori s citatom

Interpelacija zoper Bruèana v teku Ljubljana | 27.8.2007 | STA

V poslanski skupini SDS podpirajo delo ministra za zdravje, v SNS pa interpelacijo zoper Bruèana še pripravljajo.

Bruèan pod drobnogledom
V poslanski skupini SDS so pripravili pregled dela ministra za zdravje Andrej Bruèana, na podlagi katerega ugotavljajo, da je bilo v Bruèanovem mandatu narejenega najveè na podroèju zdravstva, je na današnji novinarski konferenci dejal poslanec SDS Ivan Grill. Glede za september napovedane, že druge interpelacije zoper ministra, ki so jo pred poèitnicami napovedali v SNS, pa je Grill preprièan, da je ne bo, "èe se bodo Pahorjevi SD držali dogovora o nenapadanju v èasu predsedovanja".
SNS v Državnem zboru
V SNS naj bi interpelacijo zoper Bruèana vložili na prvi šolski dan, prihodnji ponedeljek. Poslanka SNS Barbara Žgajner Tavš, ki je pobudnica tokratne interpelacije zoper Bruèana, danes ni bila na voljo za komentar Grillovih izjav. V pisnem sporoèilu za javnost pa so v SNS zapisali, da so priprave na interpelacijo v polnem teku. Po neuradnih informacijah naj bi interpelacijo vložili na prvi šolski dan, prihodnji ponedeljek.
Grill: Verjamemo, da ne bo interpelacije
V SNS za vložitev interpelacije potrebujejo tudi podporo poslancev izven njihove poslanske skupine. Že konec junija so jim jo napovedovali nepovezani poslanci, poslanci LDS in SD. Prav glede SD in LDS je Grill danes poudaril, da jih to preseneèa, saj je prvak SD Borut Pahor v preteklosti poudarjal, da ne želi na notranjepolitiènem podroèju delati razmer, ki lahko škodijo predsedovanju EU. "V primeru, da v SD ne podprejo predloga interpelacije SNS, verjamemo, da interpelacije niti ne bo," je dejal danes. Èetudi bi v SD podprli interpelacijo, pa je poslanec preprièan, da bo z vsemi uspehi ministra Bruèana mogoèe dokazati, da je neupravièena.

Poslanec SD in èlan odbora DZ za zdravstvo Bojan Kontiè je že junija ob napovedi interpelacije dejal, da skorajda ne najdejo pohvalne besede za delo ministra v preteklem obdobju, razlogov za to da minister odide je veè kot dovolj. Usklajevanja in vsebinske priprave na interpelacijo so po Kontièevih današnjih besedah potekale tudi èez poletje.

Številni uspehi Bruèana
Med Bruèanovimi uspehi je Grill navedel tudi poveèanje dostopnosti in varnosti zdravstvenih storitev v javnem zdravstvu, odpravo dolgov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, sprejem izravnalnih shem, ki so zagotovile medgeneracijsko solidarnost, izravnavo med zavarovalnicami ter dolgotrajen vir financiranja. Grill je še poudaril, da je bilo v èasu mandata ministra Bruèana tako v opremo kot v infrastrukturo na podroèju zdravstva vloženo kar nekajkrat veè denarja kot pa v preteklih mandatih. Grill je sicer danes nanizal številne uspehe ministra za zdravje od zaèetka njegovega mandata: izpostavil je reševanje številnih nakopièenih težav iz preteklosti - od nepravilnosti na podroèju citopatoloških preiskav, zapletov pri nabavi operacijskih miz in linearnih pospeševalnikov pa do èakalnih dob in novega onkološkega inštituta. Izpostavil je tudi številne zakone, ki so bili pripravljeni v tem mandatu - od zakona o dolgotrajni oskrbi, zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, zakon o preoblikovanju Vzajemne in še številni drugi.

Èe se ministru ne bi bilo treba že enkrat zagovarjati pred poslanci zaradi svojega dela, bi bil po Grillovih besedah seznam uspehov še daljši. Prav njegovo delo pa bo tudi v primeru tokratne interpelacije najbolj govorilo v prid ministra, je preprièan Grill.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS