Kazalo po ZdruĹľenje ZPMS forumu

Nov sekretar na Ministrstvu za zdravje

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po ZdruĹľenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 04, 2007 18:49    Naslov sporočila: Nov sekretar na Ministrstvu za zdravje Odgovori s citatom

04.10.2007
Imenovan državni sekretar na mnistrstvu za zdravje - Darko Žiberna, dr.med.

Vlada RS je na današnji redni seji Darka Žiberna, spec. kirurg., imenovala za državnega sekretarja na ministrstvu za zdravje.

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukoviè se je za Darka Žiberno odloèila, ker ima le ta dolgoletne izkušnje iz medicine in tudi dolgoletne izkušnje iz vodenja. Ministrica prièakuje, da se bosta z novim državnim sekretarjem pri delu in vodenju ministrstva dopolnjevala in kot tim delovala uèinkovito.

Darko Žiberna, dr. med., spec. kirurg, je do imenovanja dolgoletno opravljal dela direktorja Splošne bolnišnice dr. Franca Derganca Nova Gorica.
Študij na Medicinski fakulteti v Ljubljani je zakljuèil leta 1979 in se najprej zaposlil v Zdravstvenem domu Postojna, nato pa v Zdravstvenem domu v Sežani, kjer je skoraj pet let opravljal službo splošnega zdravnika za obmoèje Krasa in Brkinov. V sredini leta 1984 je bil povabljen v Kirurško službo Splošne bolnišnice "dr. Franca Derganca" Nova Gorica, kjer je opravil specialistièni staž in nato leta 1990 opravil specialistièni izpit iz splošne kirurgije. Od leta 1997 opravlja službo direktorja splošne bolnišnice, ki je v èasu njegovega vodenja izkazovala dobre poslovne, strokovne in delovne rezultate.
V zadnjih dveh letih opravlja tudi funkcijo predsednika Združenja direktorjev slovenskih bolnišnic in funkcijo podpredsednika Odbora bolnišnic pri Združenju zdravstvenih zavodov Slovenije. V mandatu sedanje Vlade RS je bil aktiven v odboru za reforme, kjer je prispeval k oblikovanju predlogov za izboljšave slovenskega zdravstvenega sistema.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po ZdruĹľenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS