Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Zasebništvo in porodniška

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoèe zasebnice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
pici



Pridružen/-a: Sre Okt 2007 11:14
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 17:59    Naslov sporoèila: ZasebniÅ¡tvo in porodniÅ¡ka Odgovori s citatom

Pozdravljeni! Sem potencialna kandidatka za zasebništvo in se mi poraja kar nekaj vprašanj. Z nasveti so mi pomagale že vaše kolegice, vendar mi glede tega niso znale svetovati. Kako je v zasebništvu s porodniškim dopustom? Kako je takrat s financami in nadomešèanjem? Hvala za odgovor in lep pozdrav. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 10, 2007 18:22    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Pozdravljena !

Med vprašanji, ki zanimajo kandidatke za zasebništvo, je vprašanje porodniškega dopusta kar pogosto, še posebno med mlajšimi patronažnimi medicinskimi sestrami.
Vprašanje bomo poslali na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije in prosili za uradno informacijo glede tega.
Neuradno pa lahko napišem za zdaj le to, da koncesijo za èas porodniškega dopusta lahko oddate Zdravstvenemu domu ali pa kolegicam zasebnicam. Seveda v dogovoru z OE ZZZS, koncedentom - obèino, ki je podelila koncesijo in pristojnim Zdravstvenim domom. Sredstva za financiranje porodniškeda dopusta so pa tako zagotovljena iz drugega vira.
Toliko za zdaj. Ko bomo dobili odgovor, vam ga bomo posredovali oziroma objavili na tem forumu.


_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Okt 17, 2007 14:38    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Iz OE ZZZS Krško nam je Robert Završnik, univ.dipl.ekon., vodja oddelka za plan in analize poslal tale odgovor:

Za celovit odgovor na spodnje vprašanje bi bila verjetno najbolj pristojna strokovna služba na direkciji - plansko analitski oddelek.
Jaz lahko odgovorim na vprašanje, kako smo to situacijo konkretno reševali v naši OE.
Ko je zasebnica šla na porodniški dopust, smo njeno pogodbo dali za eno leto v status "mirovanja", njen program pa je zaèasno prevzel zdravstveni dom. Obe strani sta se predhodno dogovorili, da bo ZD za èas 1 leta prevzel in opravljal njen program. Seveda je bilo to pred leti lažje, ko je bila veèina današnjih zasebnic še v okviru ZD in so tako lažje pokrivale izpad zaradi porodniške.


Na Direkciji ZZZS je dr. Ivan Zorman, vodja nadzornih zdravnikov pojasnil, da za porodniški dopust veljajo tako kot za vse ostale odsotnosti koncesionarja iz dela doloèila Dogovora, da mora koncesionar sam poskrbeti za nadomešèanje.

Koncesionarka, ki planira porodniški dopust se mora v zvezi z nadomešèanjem dogovarjati s plaènikom - OE ZZZS, koncedentom, in pristojnim Zdravstvenim domom, katerega direktor je koordinator izvajalcev v obèini. Èe se koncesija za èas porodniškega dopusta "da v status mirovanja", torej jo zaèasno prevzame eden ali si jo razdeli veè izvajalcev- to so lahko izvajalci iz javnega zdravstvenega zavoda ali pa zasebniki ali pa si jo razdelijo oboji, mora ZZZS z njimi skleniti pogodbo. Ob tem je potrebno poudariti, da je ob delitvi programa patronažne dejavnosti na veè koncesionark potrebno upoštevati, da lahko sklenejo posamezne nosilke dejavnosti pogodbo za najveè 1,2 programa, razen na podroèjih, kjer so edine izvajalke (izjeme potrjujejo pravilo Wink ).

"Vse se da, èe le ljudje hoèejo" - imam navado komentirati take situacije. Koncesionarstvo torej nikakor ni in v nobenem oziru ne bi smelo biti ovira za naèrtovanje materinstva in obratno - kolegicam, ki si še želijo roditi, ni potrebno zatreti želja in prizadevanj za pridobitev koncesije. Sicer je pa koncesionarstvo opravljanje javne zdravstvene službe v okviru mreže javnega zdravstva in iz tega dejstva izhaja pravzaprav vse, kar je zgoraj napisano.

Nazaj na vrh
pici



Pridružen/-a: Sre Okt 2007 11:14
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: Èet Okt 18, 2007 16:51    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Smile Hvala za odgovor. Vem, da se je potrebno samo korajžno lotiti in nato vse steèe tako, kot je treba. Lep pozdrav in obilo zadovoljstva pri delu!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoèe zasebnice Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS