Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Zapisnik sestanka na Min. za zdravje, 17. 7. 2007

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Pet Avg 03, 2007 05:16    Naslov sporoèila: Zapisnik sestanka na Min. za zdravje, 17. 7. 2007 Odgovori s citatom

Združenje zasebnih patronažnih medicinskih sester (ZZPMS)
Dolenja vas pri Krškem 148
8270 Krško
E-naslov: info@patronaza.si
Spl. Stran: www.patronaza.si


Datum: 1. 8. 2007


Zadeva: Zapisnik sestanka, ki ga je sklicala Darja Cibic iz Ministrstva za
zdravje v Ljubljani, dne 17. 7. 2007, s prièetkom ob 10. uri


Prisotni vabljeni:

Ministrstvo za zdravje
Darja Cibic,
Andreja Peternelj, èlanica Zdravstvenega sveta,
Martina Horvat, zadolžena s strani Ministrstva za zdravje za sodelovanje na podroèju patronažne zdravstvene nege s Svetovno zdravstveno organizacijo;

Zbornica – Zveza
dr. Bojana Filej, predsednica Zbornice-Zveze,
Petra Kersniè, generalna sekretarka Zbornice-Zveze,
Nuša Mlakar, predsednica Komisije za zasebno dejavnost pri Zbornici – Zvezi;

Združenje zasebnih patronažnih medicinskih sester
Slavica Molan, predsednica,
Barbara Metlikoviè, namestnica predsednice,
Tanja Blaznik, tajnik,
Sonja Petak, èlanica IO ZZPMS in èlanica Komisije za zasebno dejavnost pri Zbornici - Zvezi
Mateja Berèan, èlanica Nadzornega odbora,
Darja Horvat, èlanica Èastnega razsodišèa,
Tajana Vrbnjak

Odsotnost opravièili:
Magda Brložnik, predsednica Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v patronažni dejavnosti - èlanic IO sekcije, ki so bile povabljene, pa predsednica ni sklicala.



V uvodu je Darja Cibic povedala, da je namen oziroma tema sklica spregovoriti o delovanju patronažnih medicinskih sester zasebnic in odprtih vprašanjih na tem podroèju in o pregledu možnosti za ustanovitev strokovne sekcije zasebnikov v zdravstveni negi v okviru Zbornice – Zveze.

Slavica Molan se je zahvalila Darji Cibic za sklic sestanka, vsem prisotnim pa za udeležbo ter izpostavila nekaj nerešenih vprašanj, ki se navezujejo na sodelovanje med Zbornico-Zvezo, Sekcijo patronažnih medicinskih sester in ZZPMS ter omenila kot eno izmed možnih rešitev ustanovitev samostojne strokovne sekcije zasebnikov v zdravstveni negi.

Prisotnim je predstavila dogovore sestanka v prostorih Zbornice - Zveze, 21. decembra 2006, ki so se ga udeležile predsednica Zbornice – Zveze dr. Bojana Filej, generalna sekretarka Zbornice – Zveze Petra Kersniè ter predsednica ZZPMS Slavica Molan in namestnica predsednice ZZPMS Barbara Metlikoviè.
Povedala je, da iz tega sestanka ni uradnega zapisnika, zato je povzela dogovore iz svojega zapisa, ki je objavljen na forumu spletne strani ZZPMS.

Dogovori – 21. 12. 206
1. V zvezi z nasiljem nad kandidatkami za zasebništvo in zasebnicami, ki ga je mogoèe zaznati vse veè, je bil sklenjen dogovor, da generalna sekretarka poveže predsednico ZZPMS z vodjo delovne skupine za nenasilje v zdravstveni negi, Ireno Špelo Cvetežar z namenom organiziranega pristopa k reševanju akutne problematike in izobraževanja na to temo.

2. Z ozirom na opozorilo predstavnic ZZPMS, da je Pravilnik o delu èastnega razsodišèa diskriminatoren do zasebnic, sta predstavnici Zbornice – zveze razložili, da je pravilnik trenutno še v veljavi, vendar bo zadeve v zvezi z licencami urejeval Pravilnik o podeljevanju licenc.

3. ZZPMS bo Upravnemu odboru Zbornice poslal predlog za ukinitev plaèila mnenja Komisije za zasebno dejavnost.

4. Predloge Pravilnikov, ki bodo urejevali naše podroèje bomo dobili v razpravo tudi v ZZPMS.

5. Dogovorjeno je bilo obojestransko sodelovanje in obvešèanje.

6. Zbornica – Zveza si bo še nadalje prizadevala za pridobitev pogajalske pozicije za Splošni oziroma Podroèni dogovor.

7. Mag. Bojana Filej bo za Utrip napisala Uvodnik o zasebništvu.

8. V skladu s Pravilnikom o delovanju strokovnih sekcij, ki ukinja mandat predsednikom v tretjem mandatu, bodo v Sekciji patronažnih medicinskih sester v aprilu izvedene volitve. Navzoèe so se dogovorile, da se pogovore o sodelovanju z zasebnicami zaène z novo izvoljeno predsednico. Predsednica in generalna sekretarka Zbornice – Zveze sta predlagali, da bi imele zasebnice veè èlanov v novem Izvršilnem odboru patronažne sekcije ( 2 – 3 ) in se tako lažje vkljuèevale v delo organov Zbornice – Zveze in delo strokovne sekcije.

9. V Komisijah za strokovni obisk pri zasebnicah bo vedno prisotna zasebnica ( iz ZZPMS). Ta zahteva je bila postavljena tudi za strokovni nadzor primera Stanèiè.

10. Zbornica priznava naše Združenje kot predstavnico zasebnic in je pripravljena sodelovati z nami.

11. Generalna sekretarka je potrdila, da je na Zbornico – Zvezo prispela Prijava ZPMS za Èastno razsodišèe.

Slavica Molan je v nadaljevanju poudarila, de je bil edini realiziran sklep tega sestanka Uvodnik o zasebništvu, ki ga je za Utrip napisala predsednica Zbornice – Zveze.
Pregled realizacije dogovorov je bil naèrtovan na sestanku IO ZZPMS v Celju, 8. 5. 2007, a se ga predstavnici Zbornice - Zveze nista mogli udeležiti.

Slavica Molan je podala komentar k posameznim toèkam dogovora:

1. Sodelovanje z Delovno skupino za nenasilje v zdravstveni negi
Petra Kersniè je Slavici Molan posredovala tel. št. in e-naslov vodje delovne skupine. Povezale so se z njo in se tudi sestale ( Molan, Vrbnjak, Ganza – Žele ) 26. marca 2007 v Kliniènem centru v Ljubljani. Predstavile so ji probleme, ki bi jih lahko v sodelovanju z delovno skupino reševali in obljubila je, da se bodo v sami skupini dogovorili o naèinu sodelovanja z ZZPMS. Ko so vodjo pozneje poklicale in vprašale, èe so se že pogovorili, je pojasnila, da bi se z nekaj ostalimi èlanicami udeležila katerega izmed sreèanj èlanic združenja.
23. 5. 2007 je vodja delovne skupine poslala sporoèilo na oba e-naslova združenja, v katerem je želela vedeti, èe so se èlanice ZZPMS na sestanku dogovorile o tem, na kakšen naèin bi sodelovale z delovno skupino. Slavica Molan je pojasnila, da na to sporoèilo niso odgovorile, ker so zaradi zavlaèevanja in sprenevedanja izgubile zaupanje in tudi sicer so mnenja, da je glede na to, da nekatere èlanice delovne skupine same izvajajo nasilje nad svojimi kolegicami, iskanje pomoèi pri omenjeni skupini nesmiselno, zato se zavedajo, da se bodo morale obrniti na druge institucije, ki obravnavajo tovrstno problematiko. Dodala je, da skupina opozarja na probleme nasilja v drugih družbenih skupinah, medtem ko ostajajo odnosi med samimi izvajalci zdravstvene nege odprti za nasilje, zato je v tem kontekstu delovanje skupine dvolièno. Izpostavila je predsednico patronažne sekcije, ki je vidna èlanica te skupine, sama pa jasno izraža svojo nestrpnost do zasebnic.

Petra Kersniè je povedala, da delovna skupina uspešno sodeluje s strokovnimi sekcijami in številnimi zdravstvenimi in socialnimi zavodi z izobraževalnimi programi. V Utripu so bili objavljeni formularji z vsebinami za ugotavljanje nasilja ter tudi protokoli za zapisovanje ugotovljenega nasilja.

Dr. Bojana Filej je prevzela sklic in organizacijo sestanka predstavnic ZZPMS s èlanicami Delovne skupine za nenasilje v zdravstveni negi. Sestanek bo v èasu med 20.8. in 10.9.2007.

2. Èastno razsodišèe (Primer »Stanèiè«)
Slavica Molan je opozorila na nerešeno zadevo » Stanèiè«.
Petra Kersniè je povedala, da je javni opomin Jasni Tekauc Gojzdnik, ki je bil izreèen na obravnavi na Èastnem razsodišèu 26. 3. 2007, objavljen v Utripu julij, avgust 2007, v rubriki Delo Zbornice – Zveze in sicer na zahtevo predsednice Èastnega razsodišèa.

Slavica Molan je ponovno opozorila na diskriminatoren Pravilnik o delu Èastnega razsodišèa pri Zbornici – Zvezi.
Martina Horvat, èlanica Èastnega razsodišèa je pripomnila, da so èlanice Èastnega razsodišèa takoj po nastopu mandata prièele s postopkom revidiranja in posodabljanja pravilnika o delu Èastnega razsodišèa. Ker želijo, da bi ustrezal vsem novim izzivom s katerimi se sreèujejo se pri tem trudijo biti kar najbolj temeljite.


3. Strokovni nadzor primera »Stanèiè«
Slavica Molan je opozorila na nekorekten in neodgovoren naèin reševanja takih problemov, še posebno, ker je omenjeni primer sramota za vse izvajalce zdravstvene nege, saj gre za nepojmljivo javno blatenje in skrunjenje ugleda poklica medicinske sestre. Primer »Stanèiè« še vedno nima epiloga, v zapisniku seje Izvršilnega odbora Patronažne sekcije, 8. 12. 2006, ki ga je pisala predsednica Magda Brložnik ni sklepa, ki je bil sprejet, namreè, da bo IO Patronažne sekcije predlagal Zbornici –Zvezi, da poskrbi za izvedbo strokovnega nadzora.
Dr. Bojana Filej je navedla, da je pogodba z Ministrstvom za zdravje za izvajanje javnih pooblastil v fazi podpisovanja, s èimer bodo ustvarjeni pogoji za izvedbo tega strokovnega nadzora. Zbornica – Zveza ima v planu kot prioriteto opraviti ta predlagani strokovni nadzor.

4. Spreminjanje in sprejemanje novih pravilnikov ter popravkov pravilnikov na Zbornici – Zvezi.
Slavica Molan je opozorila, da kljub dogovoru, da bomo sodelovali in se medsebojno obvešèali, v ZZPMS nimajo vpogleda in možnosti pripomb na popravke ter sprejemanje novih pravilnikov. Pravilniki se tako oblikujejo in sprejemajo v ozkem krogu sodelujoèih, ki imajo praviloma skupni interes, veèina èlanov Zbornice – Zveze o tem izve šele, ko so že sprejeti in objavljeni. Predlagala je, da bi bili predlogi novih pravilnikov ali popravkov objavljeni na spletni strani Zbornice – Zveze z možnostjo elektronskega pošiljanja pripomb, kot je to urejeno na primer na spletni strani Ministrstva za zdravje. Tako bi v javnih razpravah, pred sprejetjem posameznih pravilnikov, lahko preko spleta sodelovali vsi zainteresirani. Raèunalniška »nepismenost« èlanov Zbornice, na katero je opozorila Petra Kersniè, pa nikakor ne more biti opravièilo za tak naèin sprejemanja pravilnikov.

Petra Kersniè je povedala, da gredo predlogi pravilnikov in njihovi popravki v organe Zbornice – Zveze – v Odbor regijskih društev, v odbor strokovnih sekcij in v delovna telesa – stalne in obèasne komisije. Povedala, da bo do septembra 2007 izdelan predlog dopolnil Statuta Zbornice – Zveze, ki bo v zgoraj navedenih organih predstavljen in v javni razpravi.
Darja Cibic je menila, da je v Statutu treba natanèneje doloèiti organe sprejemanja pravilnikov in popravkov pravilnikov in da sedanji Statut premalo upošteva sprejemanje pravilnikov na skupšèini.

5. Komisija za zasebno delo
Slavica Molan je opozorila na dejstvo, da Komisijo za zasebno delo že od leta 1993 vodi predsednica Nuša Mlakar. Pri tem je izpostavila, da ni nikoli delala v primarnem zdravstvu, niti v patronaži, niti v zasebništvu in je že dolgo upokojena. Prav tako je sporno èlanstvo gospe Renate Trampuš, ki je hkrati èlanica Upravnega odbora, ki je pritožbeni organ 2. stopnje na odloèitve Komisije za zasebno delo. Predlagala je, da bi morale komisijo za zasebno delo voditi zasebne medicinske sestre.
Dr. Bojan Filej je pojasnila, da ne vidi potrebe, da bi predsednica Komisije za zasebno delo imela izkušnje iz patronaže, pomembno je, da je ekspert zdravstvene nege in da pozna zakonodajo oziroma pravilnike. Tudi èlanstvo gospe Trampuš v komisiji za zasebno delo pravno ni sporno, saj je v primerih pritožbe na UO Zbornice – Zveze iz postopka izkljuèena.

Slavica Molan je ponovno, kot že na sestanku decembra 2006 poudarila, da je zaraèunavanje stroškov za podelitev mnenja za zasebno dejavnost nedopustno. Predlagala je, da se zaraèunavanje takoj ukine in da se vsem, ki so bili prisiljeni mnenje plaèati, ta znesek vrne. Mnenje Zbornice – zveze je neobvezujoèe, ker Zbornica nima zakonske podlage. Predstavila je tudi primer Zdravniške zbornice, ki kandidatom za zasebno dejavnost ponuja vse potrebne informacije, pravno in drugo pomoè pri pridobivanju koncesij ter organizira tudi seminar za kandidate za zasebno zdravniško službo, na katerem kandidati pridobijo vse potrebne informacije. Ta seminar je edino, kar Zdravniška Zbornica zaraèuna kandidatom v postopku za pridobitev soglasja za zasebno dejavnost.

Petra Kersniè je povedala, da Zbornica – Zveza zaraèunava pridobitev mnenja po veljavnem ceniku. Po prvem sestanku z ZZPMS je bila pobuda, da se ukine plaèilo storitev ( pogovor s kandidatko, delo komisije, pravno svetovanje, izdelava mnenj ) posredovano UO Zbornice – Zveze, vendar je bil ponovno sprejet sklep, da je ta storitev plaèljiva. Dr Bojana Filej je obljubila pripravo programa za izvajanje podobnega seminarja v jeseni 2007. Darja Cibic je predlagala, da se v Pravilniku o izdaji mnenj za zasebno dejavnost opredeli, da je za dodelitev mnenja obvezno pridobiti tudi strokovno mnenje posameznega podroèja zdravstvene nege. Predlagala je tudi pregled vseh obstojeèih pravilnikov in navodil oziroma napotkov za pridobivanje koncesije ter skupno uskladitev in pod okriljem Zbornice-Zveze tudi izdelavo enotnih kriterijev za podeljevanje mnenj, ki bodo služila javni uporabi.
Po mnenju Andreje Peternelj bi bilo potrebno vse kršitve pri pridobivanju koncesij tudi pisno prijaviti in tako prepreèiti zlorabe.
Nuša Mlakar je opozorila na nepravilni vrstni red nekaterih postopkov v procesu pridobivanja koncesij za zasebno patronažno dejavnost v Navodilih, ki jih je napisala gospa Stanka Krajnc, èlanica IO ZZPMS za potrebe Združenja ZZPMS in so objavljena na spletni strani združenja. Slavica Molan ji je pojasnila, da je ta navodila narobe razumela zato, ker nikoli ni sama šla skozi postopek pridobivanja koncesije. V kolikor pa bi poznala toliko naèinov in izkušenj, kot jih poznajo èlanice ZZPMS, bi ji bilo popolnoma jasno, da je toliko naèinov prehoda v zasebništvo, kolikor je zasebnic, vsak prehod je namreè po svoje specifièen.
Slavica Molan je v zvezi s tem tudi opozorila Nušo Mlakar na nekorekten, nekolegialen, neetièen odnos do kolegice Stanke Krajnc, ki jo je s takim naèinom obravnave njenega prispevka, objavljenem na spletni strani ZZPMS užalila in prizadela na seji Komisije za zasebno dejavnost 11. 6. 2007.
Nuša Mlakar je v pojasnilo odgovorila, da je celo življenje govorila resnico in da nima nikoli oèitanega ponižujoèega odnosa ter da je pogosto v vlogi, ko mora zakonska doloèila postaviti na svoje mesto, kar pa kandidatkam pogosto ne odgovarja.
Èlanice ZZPMS so opozorile tudi na pritožbe kandidatk za zasebništvo zaradi njenega nekorektnega odnosa, vendar je Petra Kersniè ( Nuša Mlakar je bila že odsotna ) povedala, da bi oèitane pripombe želele imeti v pisni obliki, da bi se lahko konkretno odzvale.

6. Ostala zaraèunavanja èlanicam Zbornice - Zveze
Slavica Molan je izpostavila nepojasnjeno in nerazumljivo drago zaraèunavanje doloèenih storitev èlanicam Zbornice-Zveze, ki še posebno èudi z ozirom na oèitke zasebnikom, da smo koristoljubni in se okorišèamo z javnimi sredstvi. Poudarila je že prej omenjeno zaraèunavanje mnenja Komisije za zasebno delo, objavo strokovnega sreèanja v Utripu, vpis v Register strokovnih izobraževanj, vpisovanje v register zdravstvenih delavcev in podeljevanje licenc neèlanom Zbornice (storitve na podlagi javnih pooblastil, ki so financirane iz državnega proraèuna ). Predvsem pa je poudarila pretirano visoke cene kotizacij za strokovna izobraževanja.

Petra Kersniè je odgovorila, da se Zbornica-Zveza ravna po veljavnem ceniku, ki ga je sprejel Upravni odbor Zbornice – Zveze. V skladu s tem cenikom so plaèniki oglasov v Utripu vsi organizatorji strokovnih sreèanj izven Zbornice – Zveze in enako velja tudi za tiste, ki želijo soglasje in vpis v Register strokovnih izobraževanj. Predlog višine kotizacij oblikuje Koordinacijski odbor strokovnih sekcij.

Glede zaraèunavanja vpisa v register zdravstvenih delavcev in podeljevanja licenc neèlanom Zbornice, pa je Darja Cibic dodala, da je v zvezi s tem v kratkem predviden sestanek med Ministrstvom za zdravje in Zbornico-Zvezo, kjer bo zadeva razjasnjena.

7. Zakon o zdravstveni negi
Žal tudi še vedno ni sprejet Zakon o zdravstveni negi in Zbornica-Zveza nima statusa pogajalca za Splošni in Podroèni dogovor oziroma pogajanja z Zavodom za zdravstveno zavarovanje. Petra Kersniè je povedala, da ideja in predlog Zakona o zdravstveni negi še vedno živi in da jo je treba zgolj ažurirati in posodobiti del vsebin, posebej iz naslova javnih pooblastil je bil vnesen v zdravstveno zakonodajo v letu 2005, mnoge pa bo treba ažurirati in iti ponovno na zakonodajno pot.

8. Odnos Patronažne sekcije pri Zbornici-Zvezi do Združenja ZPMS
Slavica Molan je navedla dejstva, zaradi katerih èlanice ZZPMS niso zadovoljne z delovanjem in sodelovanjem v Sekciji.
Magda Brložnik je popolnoma neustrezno reagirala na javno blatenje zasebnih patronažnih medicinskih sester v oddaji Tednik in kljub dogovoru na seji Izvršilnega odbora patronažne sekcije, da se ne bomo blatili v javnosti, je v èasu seje, brez vednosti ostalih prisotnih, podala nestrokovno, neetièno in nekorektno izjavo za naslednjo oddajo Tednik. Ugotovljeno je, da ignorira elektronsko pošto iz ZZPMS, zapisniki sej so napisani brez nekaterih sklepov in jih èlanice IO strokovne sekcije dobijo šele pred naslednjo sejo, èez nekaj mesecev. Obrazci za dokumentiranje in naroèanje obiskov so zastareli, enako tudi statistièna poroèila. Problemi glede razmejitve stroškov med naroènikom in izvajalko patronažnega obiska so urejeni po zaslugi ZZPMS, strokovna sekcija namreè pri tem ni sodelovala kljub prošnjam, plaèevanje dežurne patronažne službe še ni zadovoljivo rešeno, èeprav je spet po zaslugi ZZPMS narejen vsaj korak naprej, možno in potrebno bi bilo poveèanje obsega pristojnosti patronažne medicinske sestre, Naèrt za prepreèevanje okužb so pripravile zasebnice in ga poslale v presojo Nacionalni Komisiji za prepreèevanje okužb – tudi pri tem nam strokovna sekcija ni pomagala kljub pozivom… in še bi lahko naštevali. Darja Cibic je v razpravi o tem dejala, da je pobuda ZZZS, da se prenese pooblastila za predpisovanje nekaterih negovalnih pripomoèkov na patronažno medicinsko sestro nastala pred približno enim letom in Andreja Peternelj je dodala, da je potrebno do jeseni 2007 pripraviti predlog za realizacijo. Obljubila je, da nas bo obvestila o nadaljnjih aktivnostih, ki bodo v ta namen potekale.
Razgovor prisotnih ob naštevanju dejstev je pokazal, da je delovanje Patronažne sekcije prepoèasno in da ne sledi potrebam, ki jih narekuje zakonodaja in razvoj stroke.
Veèina naštetih problemov izhaja iz nesodelovanja in neustreznega delovanja Izvršilnega odbora Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v patronažni dejavnosti, predvsem pa njene predsednice Magde Brložnik.
Barbara Metlikoviè je opozorila na obljubo, da bo predsednica zamenjana in prav tako Izvršilni odbor sekcije. Ker se to ni zgodilo oziroma ker se je ponovno sprememba pravilnika dogajala brez naše vednosti, se èlanice ZZPMS poèutimo izigrane.

Petra Kersniè je povedala, da je do sprememb Pravilnika o delu strokovnih sekcij prišlo na pobudo odbora strokovnih sekcij, s èimer so nastali pogoji, da pet predsednic sekcij zakljuèi tretji mandat v èasu, kot je doloèen z izvolitvijo in ne sredi mandata, za kar je obstajala pravna podlaga.
Jasnega oziroma zadovoljivega odgovora o tem, zakaj do napovedanih sprememb ni prišlo pa pravzaprav ni podal nihèe.

Petra Kersniè je povedala, da zbornica – Zveza stoji na stališèu, da se ne širi število strokovnih sekcij, temveè si prizadeva posamezna podroèja združevati. Prav tako ne vidi potrebe po novi sekciji zasebnic, saj se lahko vkljuèujejo v že obstojeèo sekcijo oziroma po vzorcu drugih sekcij sestavijo IO iz predstavnikov posameznih podroèij. Torej ustanovitev samostojne strokovne sekcije zasebnikov v zdravstveni negi ne pride v poštev.

Zaradi nujnosti reševanja vseh izpostavljenih problemov, ki se nanašajo na delovanje Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov v patronažni dejavnosti in iz tega izhajajoèih nedoreèenosti je dr. Bojana Filej prevzela pobudo in se obvezala, da bo med 20. 8. 2007 in 10. 9. 2007 opravila razgovor s predsednico sekcije, Magdo Brložnik, ki se današnjega sestanka ni udeležila kljub vabilu.
Navzoèi so na zakljuèku sestanka sprejeli dogovor, da se jeseni ponovno sestanejo in pregledajo realizacijo dogovorjenih aktivnosti.


Sestanek je bil zakljuèen ob 13:20.

Zapisale:
Tanja Blaznik
Slavica Molan
Darja Cibic
Petra Kersniè
Martina Horvat
Andreja Peternelj


Tajnica ZZPMS
Tanja Blaznik, dipl. m. s.
Predsednica ZZPMS
Slavica Molan, dipl. m.s.
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Èet Okt 18, 2007 06:06    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Poslano: Bojana Filej <bojana.filej@uni-mb.si>
cc: èlanice Združenja ZPMS, Andreja <andreja.peternelj@klinika-golnik.si>, darja <darja.cibic@gov.si>, Martina Horvat <horvat.martina@email.si>,janez.remskar@gov.si, Petra Kersnic <petra.kersnic@zbornica-zveza.si>, Marina Velepiè <marina.velepic@gmail.com>



Združenje zasebnih patronažnih medicinskih sester (ZZPMS)
Dolenja vas pri Krškem 148
8270 Krško
E-naslov: info@patronaza.si
Spl. stran: www.patronaza.si


Datum: 18. 10. 2007


Spoštovana gospa predsednica !

Že veè kot mesec dni je minilo od obljubljenega zadnjega roka za izpolnitev vaših obljub, danih na našem skupnem sestanku na Ministrstvu za zdravje, kar je tudi razvidno iz priloženega zapisnika. Ves ta èas nismo od vas prejeli nobenega sporoèila o morebitnih aktivnostih na tem podroèju, med drugim tudi ne za strokovno analizo primera Stanèiè, ki ste ga oznaèili za prioritetno nalogo. Upam, da se zavedate, da z bežanjem pred resnico in odgovornostjo ne postavljate na kocko samo svojega osebnega ugleda, ampak tudi ugled Zbornice - Zveze, od katere gotovo vsaj veèina pridruženih èlanov prièakuje korektno delovanje in zašèito ugleda profesije in izvajalcev zdravstvene nege.
Prièakujemo vaše pojasnilo.

S spoštovanjem,

Predsednica ZPMS
Slavica Molan
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS