Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Tatjana Geč proti zasebnicam - koncesionarkam
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
cilkaPridružen/-a: Sre Mar 2007 21:57
Prispevkov: 47

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 14:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Veseli me, da se ob incidentih odzove kar malo več glasov, kot je to v navadi. V slogi je moč, pravi pregovor, ne pozabimo tega in držimo skupaj, pogovor in dobra beseda rešujeta tudi nemogoče. Hvala kolegicam, ki ste dovolj pogumne in urne, da se oglasite na pravem mestu in takoj. Podpiramo vas tudi ostale.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gost


PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 15:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Z zanimanjem spremljam vaše aktivnosti in občudujem vaš pogum in enotnost. Ko bi delček takšne pripadnosti občutile tudi druge zaposlene v zdravstveni negi, bi ugled in spoštovanje medicinskih sester bilo mnogo boljše kot je.
Le tako naprej in lep pozdrav !
Nazaj na vrh
MERC4Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 18:51    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zahvala gre v največji meri Majdi, Stanki in Slavici, ki so zastopale interese vseh zasebnih patronažnih medicinskih sester, ki smo bile zelo grdo izpostavljene v članku Tatjane Geč. Res je pomembno, da v pravem trenutku znas hitro in pravilno odreagirat . Vedno bolj se sprasujem kaj vodi Tatjano Geč k taksnemu pisanju. Je to njena zavist do nas , ker nam gre mnogo bolje, kot patronažnim medicinskim sestram v javnih zavodih, ali bi pa tudi ona mogoče želela bit na naših mestih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
tajanaPridružen/-a: Pon Dec 2006 16:57
Prispevkov: 27
Kraj: Prebold

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 19:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Poslušam in berem, v mislih vrtim čas nazaj in ne morem verjeti ! Spet blatijo ! In spet oseba iz naših vrst, tista, ki bi morala biti za zgled študentom, bodočim medicinskim sestram. In pri srcu me stisne. Ali ni bila oddaja na TV pred letom dovolj boleča izkušnja zame, pa tudi za večino medicinskih sester ? Vse smo okusile to grdo obračunavanje v javnosti. Bolniki so postali manj zaupljivi v delo vseh medicinskih sester in prikrajšni so za vero in zaupanje ! In spet nekdo ruši njihovo naklonjenost zasebni patronažni sestri ! Če tukaj izpustimo nas, ki smo prizadete in užaljene, pa ne pozabimo na naše varovance. Ali ni cilj vseh nas enak ! Glede števila varovancev in našemu prevelikemu obsegu dela bi sporočila le to, da pokrivam občino Polzelo s 5500 prebivalci že šest let. Od tega pet let kot koncesionarka. Na ZZZS enota Celje sem se že obrnila a zaman ! Podpisano pa imam le eno koncesijo. Pa se kljub temu trudim, da vestno opravljm svoje delo in v domove mojih varovancev nosim mir, razumevanje in toplino, ker bolezni in žalosti je že tako preveč. Srečna sem, da sem članica združenja ZPMS, vesela, ker imamo zdrav prijateljski in profesionalen odnos, čestitke naši Slavici in čestitke tudi vsem vodilnim, ki so se tako profesionalno odzvali na članek! Vse, ki smo prizadete, čutimo to veliko podporo in smo iz srca hvaležne! Prepričana sem da bo zavel nov veter, ki bo prijaznejši za vse nas.
_________________
Tajana Vrbnjak
V resnici je moč
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjaPridružen/-a: Pon Feb 2006 14:17
Prispevkov: 185

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 20:17    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz bi pa rekla, da je edini cilj gospe Tatjane ohraniti svoj stolček in beg pred delom na terenu, zamenjati bi morala službo, to pa ni enostavno, saj je lažje kolegice nadzirati in hoditi po sestankih,vsaj zanjo, zato se pa mora boriti proti zasebnicam. Na srečo pa ji me zdaj lahko le zaželimo:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Branka KPridružen/-a: Čet Maj 2006 4:35
Prispevkov: 50

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 22:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nekako ne gre, da se ne bi oglasila, kajti, ko berem članek ge. Gečeve, ko govori o javnem zavodu tako pravljično, me mika selitev iz Ljubljane v Maribor, kajti pri nas je čisto druga slika.
1. Niti slučajno nimamo fizioterapije, ampak naše bolnike obiskujejo zasebni fizioterapevti, ki svoje delo ustrezno zaračunajo. Pa smo tam! Bolniki, ki imajo denar, si jih lahko privoščijo, revne pa nihče ne razgibava. Mi jim pomagamo po svojih močeh, način razgibavanja pa še zdaleč ne doseže profesionalnosti izučenega fizioterapevta.
2. Število prebivalcev na eno patronažno sestro v javnem sektorju seže tudi čez tri tisoč. Zaradi prevelike fluktuacije patronažnih medicinskih sester v javnem zavodu je ta številka velikokrat precej večja in seže tudi do 5.000. Le zakaj odhajajo drugam? Kaj ne poznajo skoraj fantastične patronaže v Mariboru? Kako da se po pol leta nihče ne javi na razpis? Tu nekaj ne bo držalo. Kdo in zakaj zavaja javnost. Naj pridejo novinarji med nas patronažne medicinske sestre javnega zavoda, ki smo brez stolčkov, ampak samo s patronažno torbo, z jezo na obrazu in žalostjo v očeh zaradi nemogočih pogojev dela in tako mizernih plač, da se plačilnega dneva nikoli ne veselimo. Mar v takem stanju delamo boljše od zasebnic, ki so za svoje delo bolj motivirane, ustrezno plačane in kar je zavidanja vredno, po glavi jih ne tolčejo razni možganski trusti nadrejenih. Po vsemu sodeč imajo boljši razlog , da delajo precej bolj kakovostno, kot mi v javnem zdravstvu.
3. Kar se tiče materialov, pa imamo tako nizke limite za naročilo, da nam pacienti na domovih celo povoje perejo in likajo. Drage materiale pa kupujejo sami. Kapo dol Mariboru, Ljubljana je še vedno v Sloveniji. Le kaj bi napisali če bi zasebnice prale povoje? Mogoče bi pa v tem primeru kolegialno zbrale denar, ki ga je v javnih zavodih dovolj, ter jim kupile pralne stroje.
4. Kaj v Mariboru ne delajo sobot in nedelj. V našem javnem zavodu delamo oziroma dežuramo vse sobote, nedelje in praznike. Zaradi deficita kadra na dopust težko pomislimo, kajti dogaja se in to je skoraj pravilo, da celoten teren pokrivajo tri , ali celo dve sestri. Prav ste prebrali celoten teren čez 20.000 prebivalcev. Kako bi rada šla v zasebništvo, kje nimajo nikoli dopusta! In spet lahko govorimo o kvaliteti dela.
Tako, to je realna slika dela patronažne medicinske sestre v javnem zavodu, ki ne samo da izgoreva od utrujenosti in nezadovoljstva, ampak gori do te mere, da mrzlično razmišlja o lažjem in bolje plačanem delu.
Drage kolegice zasebnice, želim vam veliko uspeha pri delu, še več moči, da se uprete vsem napadom s strani kolegic iz javnega zdravstva. Te pa, če bi tako dobro opravljale svoje delo, kot znajo pljuvati po vas, nebi v tako velikem številu izgubljale pregorele podrejene medicinske sestre.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
združenje zpmsPridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 02:00    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Večer: tiskana izdaja: 30. 10. 2007

Koncesionarke se lažje odzivajo na potrebe pacientov..........

Zahvaljujemo se novinarki Tatjani Vrbnjak in uredništvu Večera za korektnost in profesionalni odnos.


_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
danaPridružen/-a: Sob Okt 2007 17:25
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 06:48    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drage kolegice Slavica, Stanka in Majda!
Ta trenutek ne najdem pravih besed, s katerimi bi se se vam rada zahvalila za tako korekten članek v Večeru. Predstavile ste nas na zelo primeren način in zagovarjate naše delo tako strokovno kot organizacijsko na zelo visokem nivoju. Ponosna sem na vas, drage kolegice, ponosna sem na naše Združenje!
Danica
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stankaPridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 07:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Večer, torek, 30. 11. 2007

Jernej Završnik se je opravičil
http://213.250.55.115/ris2007/default.asp?izdaja=1&kaj=3&id=2007103005261685

V Sloveniji več kot 100 koncesionark
http://213.250.55.115/ris2007/default.asp?izdaja=1&kaj=3&id=2007103005261684

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
urškaPridružen/-a: Tor Jun 2007 15:35
Prispevkov: 282

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 17:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi jaz se strinjam s kolegicami, ki pravijo, da imamo naj naj Združenje! Čestitam, Slavici, Majdi in Stanislavi za tako dobro opravljeno predstavitev nas vseh v Večeru! Hvala vam in res smo lahko ponosne na vas, da ste vztrajale, se pogumno odzvale in pripeljale zadevo do profesionalnosti našega dala. Tako se to dela, ne pa takšne nizke izjave kolegice, ki poučuje celo kader dipl.med. sester, ki bodo nekoč mogoče tudi koncesionarke!
Very Happy Naj vam smeško polepša dan!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ValiPridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 17:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Strinjam se z mojimi predhodnicami. Hvala vsem trem kolegicam, ki ste tako suvereno zastopale naše interese v Večeru in tako na najlepši možni način demantirale vsa zlonamerna lažniva podtikanja.
Res smo lahko ponosne na to, da imamo v svojih vrstah tako odločne punce.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
sonjaPridružen/-a: Pon Feb 2006 14:17
Prispevkov: 185

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2007 20:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke!

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Gost


PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2007 07:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljene kolegice!
Ne morem si kaj, da ne bi tudi jaz komentirala prispevka gospe Geč v Večeru. Ena od kolegic je prebrala in takoj informirala vse ostale. Moram priznati, da smo bile zgrožene, da takole piše. Zvečer sem še enkrat prebrala in to me je tako podžgalo, da sem ji na dušek napisala tri strani nazaj. Kako si dovoli govoriti o kolegicah na tak način in javno pisati, da varovanci ne dobijo vsega. Očitno res misli, da si lahko vse dovoli. Skratka, napisano sem nesla prebrat sodelavkam, ki so bile navdušene in so se pod napisano prav tako podpisale. Rekla pa sem, da komaj čakam na vaš odgovor, saj sem bila prepričana, da ne boste tiho. In kako sem včeraj z veseljem prebrala vaš odgovor! In potem ugotovila še to, da sem tudi jaz pisala podobno oziroma, da so nam skupne glavne točke.
Fer poteza tudi s strani direktorja ZD.
Še enkrat vse pohvale, zelo dobro ste se odrezale!
Lep pozdrav!

Kolegica iz enega izmed slovenskih javnih zdravstvenih zavodov
Nazaj na vrh
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2007 07:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Hvala, kolegica !
Na tak način, s skupnim, enotnim nastopom bi lahko bile medicinske sestre, ki predstavljamo najštevilčnejšo skupino izvajalcev zdravstvu, enakovredne in avtonomne partnerke v zdravstvenem sistemu. Predvsem pa ne bi bilo potrebno razmišljati o tem, zakaj je toliko nasilja ( mobbinga ) med izvajalci v zdravstvu. Vse je pravzaprav v korektnem, profesionalnem medosebnem odnosu in v samozavesti, ki iz takega odnosa izhaja. Ko bo naša stroka pripravljena priznati, da največ nasilja nad mediciskimi sestrami izvajajo prav same medicinske sestre in da je nasilje drugih ( zdravnik, pacient: http://www.patronaza.si/forum/viewtopic.php?t=253) zgolj posledica neurejenih razmer med nami, bomo na dobri poti k statusu, ki si ga glede na zahtevno in odgovorno delo zaslužimo. Takrat nam bo tudi bližje Zakon o zdravstveni negi in vse tisto, kar od njega pričakujemo.
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
združenje zpmsPridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 01, 2007 11:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vodstvu Zdravstvenega doma Dr. Adolfa Drolca v Mariboru: 28. 10. 2007

Spoštovani !
Iskreno se vam zahvaljujemo za vaš korektni odziv. Kolegicam, ki so bile veliko let članice vašega kolektiva je pomenil veliko uteho, vsem ostalim zasebnicam upanje na strpnejši odnos do koncesionarjev, vsekakor pa je lahko svetel vzor marsikateremu vodstvu zdravstvenih domov. Najbrž pa si vsi želimo, da se nam take in podobne situacije ne bi več dogajale.

Lep pozdrav iz Združenja ZPMS

_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS