Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Tatjana Geè proti zasebnicam - koncesionarkam
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
cilka



Pridružen/-a: Sre Mar 2007 21:57
Prispevkov: 47

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 14:18    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Veseli me, da se ob incidentih odzove kar malo veè glasov, kot je to v navadi. V slogi je moè, pravi pregovor, ne pozabimo tega in držimo skupaj, pogovor in dobra beseda rešujeta tudi nemogoèe. Hvala kolegicam, ki ste dovolj pogumne in urne, da se oglasite na pravem mestu in takoj. Podpiramo vas tudi ostale.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Gost






PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 15:03    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Z zanimanjem spremljam vaše aktivnosti in obèudujem vaš pogum in enotnost. Ko bi delèek takšne pripadnosti obèutile tudi druge zaposlene v zdravstveni negi, bi ugled in spoštovanje medicinskih sester bilo mnogo boljše kot je.
Le tako naprej in lep pozdrav !
Nazaj na vrh
MERC4



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 18:51    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zahvala gre v najveèji meri Majdi, Stanki in Slavici, ki so zastopale interese vseh zasebnih patronažnih medicinskih sester, ki smo bile zelo grdo izpostavljene v èlanku Tatjane Geè. Res je pomembno, da v pravem trenutku znas hitro in pravilno odreagirat . Vedno bolj se sprasujem kaj vodi Tatjano Geè k taksnemu pisanju. Je to njena zavist do nas , ker nam gre mnogo bolje, kot patronažnim medicinskim sestram v javnih zavodih, ali bi pa tudi ona mogoèe želela bit na naših mestih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
tajana



Pridružen/-a: Pon Dec 2006 16:57
Prispevkov: 27
Kraj: Prebold

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 19:47    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Poslušam in berem, v mislih vrtim èas nazaj in ne morem verjeti ! Spet blatijo ! In spet oseba iz naših vrst, tista, ki bi morala biti za zgled študentom, bodoèim medicinskim sestram. In pri srcu me stisne. Ali ni bila oddaja na TV pred letom dovolj boleèa izkušnja zame, pa tudi za veèino medicinskih sester ? Vse smo okusile to grdo obraèunavanje v javnosti. Bolniki so postali manj zaupljivi v delo vseh medicinskih sester in prikrajšni so za vero in zaupanje ! In spet nekdo ruši njihovo naklonjenost zasebni patronažni sestri ! Èe tukaj izpustimo nas, ki smo prizadete in užaljene, pa ne pozabimo na naše varovance. Ali ni cilj vseh nas enak ! Glede števila varovancev in našemu prevelikemu obsegu dela bi sporoèila le to, da pokrivam obèino Polzelo s 5500 prebivalci že šest let. Od tega pet let kot koncesionarka. Na ZZZS enota Celje sem se že obrnila a zaman ! Podpisano pa imam le eno koncesijo. Pa se kljub temu trudim, da vestno opravljm svoje delo in v domove mojih varovancev nosim mir, razumevanje in toplino, ker bolezni in žalosti je že tako preveè. Sreèna sem, da sem èlanica združenja ZPMS, vesela, ker imamo zdrav prijateljski in profesionalen odnos, èestitke naši Slavici in èestitke tudi vsem vodilnim, ki so se tako profesionalno odzvali na èlanek! Vse, ki smo prizadete, èutimo to veliko podporo in smo iz srca hvaležne! Preprièana sem da bo zavel nov veter, ki bo prijaznejši za vse nas.
_________________
Tajana Vrbnjak
V resnici je moè
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
sonja



Pridružen/-a: Pon Feb 2006 14:17
Prispevkov: 185

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 20:17    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Jaz bi pa rekla, da je edini cilj gospe Tatjane ohraniti svoj stolèek in beg pred delom na terenu, zamenjati bi morala službo, to pa ni enostavno, saj je lažje kolegice nadzirati in hoditi po sestankih,vsaj zanjo, zato se pa mora boriti proti zasebnicam. Na sreèo pa ji me zdaj lahko le zaželimo:
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Branka K



Pridružen/-a: Èet Maj 2006 4:35
Prispevkov: 50

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 28, 2007 22:06    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Nekako ne gre, da se ne bi oglasila, kajti, ko berem èlanek ge. Geèeve, ko govori o javnem zavodu tako pravljièno, me mika selitev iz Ljubljane v Maribor, kajti pri nas je èisto druga slika.
1. Niti sluèajno nimamo fizioterapije, ampak naše bolnike obiskujejo zasebni fizioterapevti, ki svoje delo ustrezno zaraèunajo. Pa smo tam! Bolniki, ki imajo denar, si jih lahko privošèijo, revne pa nihèe ne razgibava. Mi jim pomagamo po svojih moèeh, naèin razgibavanja pa še zdaleè ne doseže profesionalnosti izuèenega fizioterapevta.
2. Število prebivalcev na eno patronažno sestro v javnem sektorju seže tudi èez tri tisoè. Zaradi prevelike fluktuacije patronažnih medicinskih sester v javnem zavodu je ta številka velikokrat precej veèja in seže tudi do 5.000. Le zakaj odhajajo drugam? Kaj ne poznajo skoraj fantastiène patronaže v Mariboru? Kako da se po pol leta nihèe ne javi na razpis? Tu nekaj ne bo držalo. Kdo in zakaj zavaja javnost. Naj pridejo novinarji med nas patronažne medicinske sestre javnega zavoda, ki smo brez stolèkov, ampak samo s patronažno torbo, z jezo na obrazu in žalostjo v oèeh zaradi nemogoèih pogojev dela in tako mizernih plaè, da se plaèilnega dneva nikoli ne veselimo. Mar v takem stanju delamo boljše od zasebnic, ki so za svoje delo bolj motivirane, ustrezno plaèane in kar je zavidanja vredno, po glavi jih ne tolèejo razni možganski trusti nadrejenih. Po vsemu sodeè imajo boljši razlog , da delajo precej bolj kakovostno, kot mi v javnem zdravstvu.
3. Kar se tièe materialov, pa imamo tako nizke limite za naroèilo, da nam pacienti na domovih celo povoje perejo in likajo. Drage materiale pa kupujejo sami. Kapo dol Mariboru, Ljubljana je še vedno v Sloveniji. Le kaj bi napisali èe bi zasebnice prale povoje? Mogoèe bi pa v tem primeru kolegialno zbrale denar, ki ga je v javnih zavodih dovolj, ter jim kupile pralne stroje.
4. Kaj v Mariboru ne delajo sobot in nedelj. V našem javnem zavodu delamo oziroma dežuramo vse sobote, nedelje in praznike. Zaradi deficita kadra na dopust težko pomislimo, kajti dogaja se in to je skoraj pravilo, da celoten teren pokrivajo tri , ali celo dve sestri. Prav ste prebrali celoten teren èez 20.000 prebivalcev. Kako bi rada šla v zasebništvo, kje nimajo nikoli dopusta! In spet lahko govorimo o kvaliteti dela.
Tako, to je realna slika dela patronažne medicinske sestre v javnem zavodu, ki ne samo da izgoreva od utrujenosti in nezadovoljstva, ampak gori do te mere, da mrzlièno razmišlja o lažjem in bolje plaèanem delu.
Drage kolegice zasebnice, želim vam veliko uspeha pri delu, še veè moèi, da se uprete vsem napadom s strani kolegic iz javnega zdravstva. Te pa, èe bi tako dobro opravljale svoje delo, kot znajo pljuvati po vas, nebi v tako velikem številu izgubljale pregorele podrejene medicinske sestre.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 02:00    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Veèer: tiskana izdaja: 30. 10. 2007

Koncesionarke se lažje odzivajo na potrebe pacientov..........

Zahvaljujemo se novinarki Tatjani Vrbnjak in uredništvu Veèera za korektnost in profesionalni odnos.


_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
dana



Pridružen/-a: Sob Okt 2007 17:25
Prispevkov: 4

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 06:48    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Drage kolegice Slavica, Stanka in Majda!
Ta trenutek ne najdem pravih besed, s katerimi bi se se vam rada zahvalila za tako korekten èlanek v Veèeru. Predstavile ste nas na zelo primeren naèin in zagovarjate naše delo tako strokovno kot organizacijsko na zelo visokem nivoju. Ponosna sem na vas, drage kolegice, ponosna sem na naše Združenje!
Danica
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
stanka



Pridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 07:23    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Veèer, torek, 30. 11. 2007

Jernej Završnik se je opravièil
http://213.250.55.115/ris2007/default.asp?izdaja=1&kaj=3&id=2007103005261685

V Sloveniji veè kot 100 koncesionark
http://213.250.55.115/ris2007/default.asp?izdaja=1&kaj=3&id=2007103005261684

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
urška



Pridružen/-a: Tor Jun 2007 15:35
Prispevkov: 282

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 17:01    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tudi jaz se strinjam s kolegicami, ki pravijo, da imamo naj naj Združenje! Èestitam, Slavici, Majdi in Stanislavi za tako dobro opravljeno predstavitev nas vseh v Veèeru! Hvala vam in res smo lahko ponosne na vas, da ste vztrajale, se pogumno odzvale in pripeljale zadevo do profesionalnosti našega dala. Tako se to dela, ne pa takšne nizke izjave kolegice, ki pouèuje celo kader dipl.med. sester, ki bodo nekoè mogoèe tudi koncesionarke!
Very Happy Naj vam smeško polepša dan!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 30, 2007 17:32    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Strinjam se z mojimi predhodnicami. Hvala vsem trem kolegicam, ki ste tako suvereno zastopale naše interese v Veèeru in tako na najlepši možni naèin demantirale vsa zlonamerna lažniva podtikanja.
Res smo lahko ponosne na to, da imamo v svojih vrstah tako odloène punce.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
sonja



Pridružen/-a: Pon Feb 2006 14:17
Prispevkov: 185

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 31, 2007 20:07    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Èestitke!

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Gost






PrispevekObjavljeno: Èet Nov 01, 2007 07:30    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Pozdravljene kolegice!
Ne morem si kaj, da ne bi tudi jaz komentirala prispevka gospe Geè v Veèeru. Ena od kolegic je prebrala in takoj informirala vse ostale. Moram priznati, da smo bile zgrožene, da takole piše. Zveèer sem še enkrat prebrala in to me je tako podžgalo, da sem ji na dušek napisala tri strani nazaj. Kako si dovoli govoriti o kolegicah na tak naèin in javno pisati, da varovanci ne dobijo vsega. Oèitno res misli, da si lahko vse dovoli. Skratka, napisano sem nesla prebrat sodelavkam, ki so bile navdušene in so se pod napisano prav tako podpisale. Rekla pa sem, da komaj èakam na vaš odgovor, saj sem bila preprièana, da ne boste tiho. In kako sem vèeraj z veseljem prebrala vaš odgovor! In potem ugotovila še to, da sem tudi jaz pisala podobno oziroma, da so nam skupne glavne toèke.
Fer poteza tudi s strani direktorja ZD.
Å e enkrat vse pohvale, zelo dobro ste se odrezale!
Lep pozdrav!

Kolegica iz enega izmed slovenskih javnih zdravstvenih zavodov
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Èet Nov 01, 2007 07:35    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Hvala, kolegica !
Na tak naèin, s skupnim, enotnim nastopom bi lahko bile medicinske sestre, ki predstavljamo najštevilènejšo skupino izvajalcev zdravstvu, enakovredne in avtonomne partnerke v zdravstvenem sistemu. Predvsem pa ne bi bilo potrebno razmišljati o tem, zakaj je toliko nasilja ( mobbinga ) med izvajalci v zdravstvu. Vse je pravzaprav v korektnem, profesionalnem medosebnem odnosu in v samozavesti, ki iz takega odnosa izhaja. Ko bo naša stroka pripravljena priznati, da najveè nasilja nad mediciskimi sestrami izvajajo prav same medicinske sestre in da je nasilje drugih ( zdravnik, pacient: http://www.patronaza.si/forum/viewtopic.php?t=253) zgolj posledica neurejenih razmer med nami, bomo na dobri poti k statusu, ki si ga glede na zahtevno in odgovorno delo zaslužimo. Takrat nam bo tudi bližje Zakon o zdravstveni negi in vse tisto, kar od njega prièakujemo.
Lep pozdrav !
Nazaj na vrh
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Èet Nov 01, 2007 11:05    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Vodstvu Zdravstvenega doma Dr. Adolfa Drolca v Mariboru: 28. 10. 2007

Spoštovani !
Iskreno se vam zahvaljujemo za vaš korektni odziv. Kolegicam, ki so bile veliko let èlanice vašega kolektiva je pomenil veliko uteho, vsem ostalim zasebnicam upanje na strpnejši odnos do koncesionarjev, vsekakor pa je lahko svetel vzor marsikateremu vodstvu zdravstvenih domov. Najbrž pa si vsi želimo, da se nam take in podobne situacije ne bi veè dogajale.

Lep pozdrav iz Združenja ZPMS

_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Stran 2 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS