Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Poziv predstavnikom Zbornice - Zveze

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoèe zasebnice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 15:26    Naslov sporoèila: Poziv predstavnikom Zbornice - Zveze Odgovori s citatom

Vodstvu Zbornice - Zveze ( podpresedniku ) smo v zvezi z delom Komisije za zasebno dejavnost poslali tale apel. Glede na pripravljenost, ki smo jo s strani predstavnikov Zbornice - Zveze imeli možnost opaziti na sestanku Upravnega odbora, Izvršilnega odbora patronažne sekcije in Izvršnega odbora ZZPMS, 6. 2. 2008 v Ljubljani, prièakujemo pozitivne spremembe - vsaj na nekaterih podroèjih.

Da je sestava in delovanje Komisije za zasebno dejavnost neustrezno ter odnos predsednice komisije do kandidatk pogosto nekorekten, smo opozorile že predsednico in generalno sekretarko na sestanku na Zbornici, decembra 2006 in ponovno na sestanku na Ministrstvu za zdravje, julija 2007, kar je razvidno iz zapisnika. Predlagali smo tudi, da bi komisija prevzela vlogo svetovanja in nudila pomoè pri pridobivanju koncesije, s èimer se je predsednica Zbornice - Zveze strinjala. Spremenilo pa se ni niè, zato bi morali biti vsi izpostavljeni problemi na to temo na listi problemov, ki bi jih morala Zbornica - Zveza èimprej rešiti. Naj pri tem omenim še izkušnje kolegic iz Postojne, ki so na našem forumu izpostavile vprašanje vlog za pridobitev mnenja za zasebništvo. Uporabile so na forumu objavljene vloge, s katerimi je veèina zasebnic iz Posavja pridobila mnenje Zbornice, preprièana pa sem, da so se tudi druge kandidatke poslužile preizkušenih vzorcev, èe so jim bili na voljo. Predsednica komisije je iz tega, da imajo vse tri kandidatke napisane vloge po enakem vzorcu naredila v nebo vpijoè problem, trdila je celo, da je pravnica predlagala, naj se vloge zavrnejo.
Ljubi Bog, kdo vam daje pravico, da za take neumnosti plaèujete pravno pomoè ! Ali smo potem vsi, ki smo napisali vloge za vpis v register in vloge za pridobitev licence tudi potrebni nekakšnih sankcij, ker smo jih napisali na enakih obrazcih ? Kje pa je imela gospa Nuša Mlakar pravno mnenje leta 2005, ko si je komisija kar meni niè, tebi niè podaljšala mandat za eno leto ? Pa bi si ga verjetno še za veè, èe se ne bi oglasili iz Združenja ZPMS.
Bi bilo res tako zelo težko olajšati delo kolegicam, ki imajo ob prehodu v zasebništvo veliko drugih skrbi in predpisati obrazec za vlogo ? Stanovska organizacija, ki se zaveda odgovornosti do vseh svojih èlanov, bi morala poskrbeti, da je le - tem prijazna, dostopna in na voljo takrat, ko imajo probleme in potrebujejo pomoè. Èe kdaj, je patronažna medicinska sestra ranljiva takrat, ko pridobiva koncesijo in verjemite, presneto dobro pomnimo, kdo nam je bil takrat v oporo in kdo se je nad nami izživljal ! Upoštevajte to, ko boste naèrtovali sodelovanje z zasebnicami.
Nekje drugje sem že napisala, pa bom še enkrat ponovila: le zakaj se ne zgledujete po odnosu Zdravniške zbornice do zasebnikov, èe ste se že takrat, ko ste oblikovali ceno za mnenje za zasebništvo ? A kot vemo, zdravniki za to ceno obiskujejo obvezni teèaj, na katerem dobijo vse potrebne informacije za zasebno delo. Samega mnenja pa svojim èlanom ne zaraèunavajo. Nekaj podobnega je generalna sekretarka napisala v predlogu zapisnika sestanka na Ministrstvu za zdravje, a je na samem sestanku govorila drugaèe in pozneje to napisano trditev tudi preklicala. Je to napisala zgolj zato, ker je bil zapisnik namenjen širšemu krogu ? Je bil predlog, da se ukine oderuško zaraèunavanje teh mnenj sploh kdaj obravnavan na Upravnem odboru ?

_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoèe zasebnice Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS