Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Posvet o Patronažni zdravstveni negi, 13.11.2008 v Ljubljani

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pet Okt 17, 2008 12:32    Naslov sporoèila: Posvet o Patronažni zdravstveni negi, 13.11.2008 v Ljubljani Odgovori s citatom

ZDRUŽENJE ZASEBNIH PATRONAŽNIH MEDICINSKIH SESTER
SLAVICA MOLAN, predsednica in
ÈLANICE IZVRŠNEGA ODBORA

Zadeva: Vabilo

Datum: 16. 10. 2008


Spoštovane kolegice !

Dovolite mi, da Vas pozdravim, kot v.d. predsednice Strokovne sekcije patronažnih Medicinskih sester. Do imenovanja je prišlo na 2. redni seji izvršilnega odbora strokovne sekcije, ki je bila v ponedeljek 29. 09. 20008. Ena od prvih nalog, ki sem si jo zadala je, s soglasjem èlanic izvršnega odbora, da organiziramo posvet o Patronažni zdravstveni negi, katerega sklepi nam bodo vodilo za naše nadaljnje delo in razvoj stroke.

Posvet bo v èetrtek 13. 11. 2008 v dvorani podjetja Sanolabor d.d. na Leskoškovi 4 v Ljubljani, s prièetkom ob 9.30. uri.

Na posvet so vabljene vse vodje Patronažnih služb, predstavnice Združenja Zasebnih patronažnih medicinskih sester, predstavniki Zbornice zdravstvene in babiške nege, predstavniki Sindikata delavcev v zdravstveni negi, Inštituta za varovanje zdravja in drugi. Podroben program posveta in gradivo Vam bom posredovala do konca meseca.

Dogajanje ter spremembe v družbi in posledièno tudi v zdravstvenem ter socialnem varstvu postavljajo stroko patronažne zdravstvene nege pred nove izzive in terjajo od nas, da se poenotene spoprimemo z nalogami, ki so pred nami.

Zato Vas spoštovane kolegice lepo prosim, da se odzovete vabilu in se posveta zagotovo udeležite.

Za vse nadaljnje informacije sem dosegljiva na telefonski številki 02 5341 324; GSM: 051 318 058 ali na e- naslovu martina.horvat@zd-ms.si. Prosim, da udeležbo na posvetu potrdite najkasneje do èetrtka 7. 11. 2008, na eno od navedenih telefonskih številk ali e- naslov.

Martina Horvat,
v.d. predsednice strokovne sekcije
Patronažnih medicinskih sester


Nazadnje urejal/a Slavica Pet Jan 23, 2009 13:29; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pet Nov 07, 2008 13:48    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Martina Horvat nas je obvestila, da je za posvet veliko zanimanja vodilnih patronažnih medicinskih sester, pa tudi koncesionark, ki niso èlanice našega združenja. V Združenju ZPMS smo dobili vabilo za Izvršni odbor ZZPMS, ki se bo tega sreèanja tudi udeležil, Martina pa pravi, da žal za veè zasebnih izvajalk ni mogoèe zagotoviti udeležbe, ker je število mest v dvorani omejeno.
Vsekakor obljubimo, da bomo na tem forumu objavili obvestilo o posvetu, prav tako uradni zapisnik, ki pa bo objavljen tudi v Utripu.

V Izvršilnem odboru patronažne sekcije je predstavnica zasebnih izvajalk Sonja Petak, ki je èlanica našega združenja, zato smo se ob njeni izvolitvi zavezali, da bomo o dogajanjih obvešèali tudi zasebnice, ki niso naše èlanice. To vseskozi tudi izvajamo in vabila s programom ter zapisnike sej objavljamo na našem forumu, ki je za branje dostopen vsem, registriranim pa tudi za pisanje.
Pripravljeni smo obvešèati tudi po e-pošti, v kolikor zasebnice to želite, le sporoèite nam e-naslove.
Ko bomo prejeli program posveta, bo objavljen na tem forumu.

Iskreno pa upam, da se bo v zvezi z obvešèanjem vseh patronažnih medicinskih sester premaknilo kaj na bolje in da bo možna komunikacija v obe smeri.
Na našem forumu ste vsekakor vedno dobrodošli.
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sob Nov 08, 2008 05:56    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Okvirni program posveta o Patronažni zdravstveni negi


Datum: 03. 11. 2008


Spoštovane kolegice !

Že 16. 10. ste prejele vabilo na posvet o Patronažni zdravstveni negi. Vaš odziv na vabilo je zelo dober, kar dokazuje, da potrebujemo tudi take oblike strokovnega druženja. Še enkrat, da ne pozabimo:

Posvet bo v èetrtek 13. 11. 2008 v dvorani podjetja Sanolabor d.d. na Leskoškovi 4 v Ljubljani, s prièetkom ob 9.30. uri.

Tokrat vam pošiljam okvirni program posveta. Hkrati Vas prosim, da izpolnite tudi priložene vprašalnike, saj jih potrebujemo za naèrtovanje dela strokovne sekcije:

9. 30 :
Otvoritev posveta, Martina Horvat v.d. predsednice strokovne sekcije Patronažnih medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov
Pozdravi in uvodni nagovori:
Predstavnik– ca Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije
Slavica Molan, predsednica Združenja zasebnih patronažnih medicinskih sester

10.00:
Strokovni del:
Teme o katerih se bomo pogovarjali so:
• Zakon o zavarovanju za dolgotrajno oskrbo in spremembe, ki jih bo prinesel za patronažno zdravstveno nego
• Nov plaèni sistem in zaposleni v patronažnem varstvu
• Poklicne aktivnosti in kompetence v zdravstveni in babiški negi – kje se najdemo patronažne medicinske sestre?
• Ravnanje z odpadki v patronažni dejavnosti
• Spremembe pravilnika o izdaji mnenj za opravljanje zasebne zdravstvene dejavnosti na podroèju zdravstvene in babiške nege
• Evidenca patronažne zdravstvene nege in prenova obrazca 8,95 Statistièno poroèilo o delu patronažnega varstva
• Dokument patronažno varstvo in patronažna zdravstvena nega – nadgradnja in prilagajanje novim izzivom (Utrip 1/2007)
in druga aktualna podroèja.

V strokovnem delu bodo sodelovali predstavniki Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije, Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije, Bojana Fištravec in Danica Sirk ZD Maribor OE Patronažno varstvo, Slavica Molan ZZPMS, Darinka Zavrl Džananoviæ IVZ, Andreja Peternelj KOPA Golnik, Martina Horvat ZD Murska Sobota in drugi.

Za vse nadaljnje informacije sem dosegljiva na telefonski številki 02 5341 324; GSM: 051 318 058 ali na e- naslovu martina.horvat@zd-ms.si. Še enkrat prosim, v kolikor tega še niste, da udeležbo na posvetu potrdite najkasneje do petka 7. 11. 2008, na eno od navedenih telefonskih številk ali e- naslov.

Iskreno se veselim, da se bomo sreèale in skupaj delale tudi v prihodnje!

Martina Horvat,
v.d. predsednice strokovne sekcije
Patronažnih medicinskih sester


Vprašalnik

Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pon Nov 17, 2008 08:55    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zapisnik posveta bomo objavili takoj, ko ga bomo prejeli.

Uvodni pozdrav - S. Molan:

Spoštovane kolegice, drage gostje !

Lepo vas pozdravljam v imenu zasebnih izvajalk PZN, èlanic Združenja zasebnih patronažnih medicinskih sester, ki v tem trenutku združuje približno 80 % koncesionark na podroèju patronažne dejavnosti. Konec meseca bomo v Krškem praznovali 3. rojstni dan. Ponosni smo na to, 3 letno obdobje našega delovanja. Veliko vsega se je v tem èasu zgodilo – vse kar je bilo lepega, nas je bodrilo, vse kar je bilo manj lepega pa nas je še bolj povezalo in utrdilo.

V tem uvodnem pozdravu, ki je namenjen vam, ki imate možnost in dolžnost vplivati na razvoj patronažne zdravstvene nege, nikakor ne morem mimo naših treh strokovnih sreèanj, predvsem zadnjega v Žalcu.
Namreè, letošnji 4. november je bil en zelo lep in pomemben dan, v Ameriki je na volitvah zmagal 1. èrnski voditelj, v Žalcu pa smo ta dan zmagale patronažne medicinske sestre – ne samo naše združenje in ne samo zasebnice – naše 3. strokovno sreèanje je v Žalec zvabilo preko 200 udeleženk in ostalih sodelujoèih, zmagalo je sodelovanje javnega in zasebnega in široka podpora takemu sodelovanju: dokazale smo, da znamo, hoèemo in zmoremo skupna prizadevanja za naše skupne cilje.
Gotovo pa je naš cilj samozavestna, urejena, visoko izobražena, v najveèji možni meri strokovno usposobljena patronažna medicinska sestra, ki natanèno ve, kakšne so njene kompetence, kakšen je obseg storitev, ki ga je dolžna zagotoviti in bo tudi lahko povedala, da neka storitev, ki jo varovanci želijo, v tem obsegu ni zagotovljena, da pa jo lahko zagotovi kot samoplaèniško in tudi koliko stane po veljavnem ceniku, ki velja za vso državo in ga je sprejela strokovna sekcija, da se zaveda, da naèin dokumentiranja zagotavlja varnost njej in uporabniku ter prikazuje dejavnost, ki jo izvaja kot družbeno pomembno in potrebno, da ima zagotovljeno podporo sodelavk in ostalih èlanov zdravstvenega tima, tako v strokovnem kot etiènem smislu, skratka, taka izvajalka je ambasadorka naše stroke, ki v sleherni, tudi najbolj oddaljen kotièek našega zdravstvenega sistema, na domove bolnikov sporoèa, da je pripadnica samostojne stroke zdravstvene nege in samostojna nosilka dejavnosti PZN, ki je sposobna delovati tako da je zadovoljen uporabnik, izvajalka in plaènik storitev.

Vi in mi, javni in zasebni – sicer nikoli ne bomo popolnoma enaki, a ravno ta razlika lahko pomembno pripomore k razvoju naše skupne stroke – le vnovèiti jo je potrebno znati.
Zavedati pa se je potrebno, da se sodelovanje z zasebnicami zaène tisti trenutek, ko vam kolegica, èlanica vašega kolektiva razkrije, da razmišlja o zasebništvu. Dobro je, da se reakcije in nadaljnje aktivnosti naèrtujejo tako, da vam kdaj pozneje ne bo potrebno pred njo povešati pogleda.

Prijeten in uspešen dan želim vsem skupaj !
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sob Nov 29, 2008 07:52    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zapisnika s posveta Å¡e nismo prejeli.

Smo pa bili ZZPMS na posvetu zadolženi za predstavitev sprememb pravilnika o podeljevanju mnenj za zasebno dejavnost na podroèju zdravstvene nege. Naš predlog je bil pripravljen in posredovan že 28. februarja 2008 podpredsedniku Zbornice - Zveze Petru Požunu in predsednici Sekcije medicinskih sester in zdravstvenih tehnikov Magdi Brložnik, s spremnim tekstom:

Spoštovani !

Pošiljam predlog sprememb Pravilnika o podeljevanju mnenj za zasebno dejavnost v naši stroki, kot smo se dogovorili na sestanku UO Zbornice - Zveze, IO patronažne sekcije in IO ZZPMS v Ljubljani v zaèetku februarja. Pri oblikovanju sprememb je bilo glavno vodilo zašèita stroke, zašèita obstojeèe zdravstvene mreže ( trenutno to velja predvsem za polivalentno patronažno dejavnost, ker je PMS edina samostojna nosilka dejavnosti) in zašèita izvajalcev zdravstvene nege, kar je vse podrejeno osnovnemu cilju - zašèititi uporabnike pred neprofesionalnimi izvajalci in storitvami. Upam, da se vsi zavedamo dejstva, da je mnenje pristojne zbornice za podeljevanje koncesij in za zasebno delo nasploh, namenjeno ravno temu, namreè država, plaènik in koncedent imajo za to podroèje pravila, zakone in pravilnike..., ki so namenjeni oblikovanju njihovih soglasij.
Želimo si, da bi pravilnik oblikovalo èim veè strokovnjakov, ki to podroèje poznajo, saj bodo le tako lahko prispevali konstruktivne pripombe.
Upam, da boste Združenje ZPMS povabili tudi h konènemu oblikovanju pravilnika oziroma že prej k posvetom na to temo.

Lepo vas pozdravljam !

Predsednica ZZPMS
Slavica Molan


Od takrat se ni zgodilo niè - oziroma premaknilo se ni niè. Komentarju se bom izognila, èeprav težko, težko.....

Na posvetu v Ljubljani, 13. 11. 2008 smo ta predlog ponovno predstavili:

Predlog sprememb Pravilnika - objavljen na našem forumu......

Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Iz naÅ¡ih strokovnih organizacij Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS