Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Prehrana dojeèe matere

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zdrava prehrana
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
dietikus



Pridružen/-a: Sre Apr 2009 19:35
Prispevkov: 26

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 06, 2009 09:35    Naslov sporoèila: Prehrana dojeèe matere Odgovori s citatom

O prehrani dojeèe matere je skoraj toliko napotkov, kakor je svetovalcev. Glavni svetovalci so seveda mame, stare mame, prijateljice, vsaka seveda s svojo zgodbo, s svojimi prepovedmi in svojimi zapovedmi. Èe priènemo seštevati napotke, poem dojeèa mamica ne bi smela jesti nièesar! Vse, prav vse lahko škodi dojenèku, lahko povzroèa kolike, lahko povzroèa alergije. Še celo voda naj ne bi bila primerna ravno vsaka!

A kaj, ko èlovek mora jesti, dojeèa mamica še toliko preje. Pojmovanja - jesti za dva - držijo, le razlaga je lahko malce mimo. Dojeèa mamica mora jesti za dva - za sebe in za dojenèka - toda to ne pomeni kolièinsko temveè kakovostno! jesti mora dovolj kakovostno hrano, skrbno izbrano in bogato s hranili (beljakovinami!, mašèobami, vitamini, rudninami, prehranskimi vlakninami in tekoèino), da poskrbi za svoje dobro poèutje (èe mamica ne bo ohranjala svfojega zdravja, kako pa bo skrbela za dojenèka) in zta zdravje ter razvoj svojega otroèka. Prepovedi, ki pogosto krožijo med ljudmi prav niè ne pripomorejo k odpornosti in zdravju matere. Veè kot je prepovedanega, namreè, težje je zadostiti vsem potrebam organizma!

Na povezavi:
http://www.4shared.com/file/110200986/6c970174/ZDRAVA_PREHRANA_V_ASU__DOJENJA.html
se nahajajo navodila, ki jih lahko natisnete ter delite materam. V moder kvadratek nalepite nalepko z vašim imenom ali pa prepsoto žigosjte. In to je to.
_________________
Hrana naj bo zdravilo
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zdrava prehrana Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS