Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Kaj je psihoterapija

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> O psihoterapiji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
MERC4



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 21:10    Naslov sporoèila: Kaj je psihoterapija Odgovori s citatom

Kaj je psihoterapija ?

Psihoterapija je zdravljenje s psihološkimi sredstvi, z namenom premagovanja razliènih težav in boljšega spoznavanja samega sebe. Psihoterapevt v pogovoru pomaga klientu, da zazna in zaèuti svoja èustva, jih zaène primerno izražati , spremeni svoja vedenja , pri reševanju težav in kako obvladati stres, žalost, tesnobo, žalovanje, strah,… Psihoterapevt pomaga klientu ozavešèati skrite vzroke težav ter jih postopno odpravljati.
Pri motnjah hranjenja se kot uspešna metoda uporablja èujeènost ( se zavedamo sedanjega trenutka ) in hkrati krepimo zdrav naèin življenja, kot temeljno naèelo in vodilo za naprej . Ob sooèanju z boleznijo, poškodbo, starostnimi težavami naletimo na veliko èustev, misli, obèutkov, ki jih sami ne znamo rešiti, zato v takšnem primeru potrebujemo pomoè . Prav tako ob izgubi svojca, vèasih ni proces žalovanja konèan in ostajajo nepredelane vsebine in èustva, o katerih bi se radi pogovorili z zaupanja vredno osebo, ki ima veliko strokovnega znanja, empatièni odnos in prisluhne vašim problemom.
V vsakdanjem življenju se sreèujemo z vsemi vrstami stresa, izgorevanjem pri delu in nezmožnosti sprostitve, sprašujemo se o našem smislu življenja, s pomoèjo psihoterapije lahko odstranimo ali zmanjšamo te dejavnike na naše življenje in življenje postane radost in ne trpljenje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> O psihoterapiji Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS