Kazalo po Združenje ZPMS forumu

HiPP izdelki so ekološki

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Tržnica
Poglej prejnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoilo
HiPP



Pridruen/-a: Pet Jun 2008 11:28
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: et Jan 07, 2010 10:40    Naslov sporoila: HiPP izdelki so ekološki Odgovori s citatom

Leta 1956, je bil Claus Hipp eden prvih, ki so zaèeli uresnièevati idejo o ekološkem pridelovanju. Za veèino ljudi je bilo ekološko kmetovanje takrat še nekaj povsem neznanega. Vse odtlej pri HiPP-u prakticirajo naravne metode pridelave surovin in skrbijo za naravo, kar jih je naredilo za najveèje pridelovalce ekološke hrane na svetu. Ne glede na to ali gre za korenèek, banane ali meso; le ekološke surovine, ki so bile pridelane na striktno nadzorovanih kmetijskih površinah smejo v HiPP-ove kozarèke. Posebno danes – ko je varnost hrane postala ena glavnih skrbi – ekološko kmetovanje vse bolj pridobiva na veljavi.

Gospod HiPP, na vaših izdelkih imate svoj lasten “BIO” peèat. Kako to?

C. Hipp:
Vse skupaj je že dolgo nazaj zraslo iz tradicije. Z ekološkim pridelovanjem smo zaèeli že pred veè kot 50 leti. Takrat, ko se o ekološkem kmetovanju še sploh ni govorilo, ravno nasprotno: uporaba kemiènih sredstev v kmetijstvu je postajala vedno bolj pomembna. Z idejo o ekološkem kmetovanju, v katero smo bili trdno preprièani, smo pri HiPP-u orali ledino. S takšnim ravnanjem smo postavili nov standard kakovosti otroške hrane.

Vseeno pa tudi uradno priznani peèat za ekološko pridelavo govori o kakovosti ekoloških izdelkov, kajne?

C. Hipp:
Seveda! EU Direktiva o ekološkem kmetovanju je dobra stvar. Prepoveduje uporabo kemièno-sintetiènih pesticidov in gnojil, ureja predpise glede lokacije kmetijskih površin, predpise glede semen in še veliko drugih stvari.

Ali se vam ne zdi potem nepotrebno, da imate tudi svoj »BIO« peèat?

C. Hipp:
Seveda ne! Uradno priznan peèat za ekološko pridelavo je dober, vendar ne jamèi, da so ekološko pridelane surovine tudi brez onesnaževalcev. Onesnažen zrak ali s pesticidi onesnaženo sosednje polje lahko onesnaži tudi pridelke ekološkega kmetovalca. Iz tega razloga so v otroški hrani dovoljene le neznatno majhne vsebnosti pesticidov. Pri HiPP-u ne dopušèamo niti najmanjše vsebnosti onesnaževal v otroški hrani. V naše kozarèke polnimo le popolnoma neoporeène sestavine in le takšni kozarèki prejmejo naš »BIO« peèat.

Kot reèeno HiPP »BIO« peèat predstavlja popolno neoporeènost otroške hrane. Kako vam uspeva, da še dandanes vaša hrana za dojenèke ustreza tej strogi zahtevi?

C. Hipp:
HiPP-ova ekološka pridelava se priène s skrbno izbiro tal. Za pridelavo HiPP-ovih surovin so primerne samo najboljše kmetijske površine, ki so daleè od industrije in prometnih poti, prisotnost škodljivih snovi pa je strogo kontrolirana. Že leta nazaj smo sklenili ekskluzivne pogodbe za najboljše kmetijske površine. Naši kmetje delajo po priznanih smernicah biološke pridelave. Skozi leta so se nauèili kako obdelovati, da bi s kolobarjenjem dosegli kar najveèjo kakovost kmetijskih površin. Z našimi kmeti ves èas tesno sodelujemo in jih izobražujemo. Le kmetje, katerih pridelki ustrezajo strogim HiPP-ovim zahtevam, lahko delajo za nas.

Kako uèinkoviti ste pri odkrivanju onesnaževalcev v hrani z vašimi metodami?

C. Hipp:
V našem laboratoriju delamo analizo na veè kot 800 onesnaževalcev hrane – na veliko veè kot to zahteva zakon. Naše analize so tako natanène, da bi lahko izsledili zrnce soli v olimpijskem bazenu. Obstajajo tudi onesnaževalci otroške hrane za katere ni uradnih predpisov. Pri HiPP-u smo sami sebi postavili izjemno nizke limitne vrednosti za vse mogoèe onesnaževalce hrane. Nadzorujemo jih strožje, kot to zahteva zakon. Tak naèin dela je neprecenljiv prispevek k neoporeènosti ekološko pridelane hrane. Pri pridelavi otroške hrane, nismo pripravljeni sprejemati kompromisov in naši kmetje to dobro vedo že veè kot 50 let.

Kot ste rekli, brezkompromisno želite ekološko kakovost pri surovinah za vaše izdelke. Kaj pa to meni za proizvodnjo?

C. Hipp:
Ekološka HiPP kakovost pomeni še veliko veè. HiPP-ovi svetovalci nadzirajo in kontrolirajo pridelavo od setve do žetve. Seme ne sme biti razkuženo s pesticidi in ne sme biti predhodno kemièno obdelano. Tudi zatiranje škodljivcev poteka po naravni poti, saj so insekticidi in druga kemièno sintetièna škropiva strogo prepovedana. Plevel odstranjujemo mehansko, èe je potrebno tudi roèno. Surovine sortiramo roèno, da lahko zagotovimo kakovost vsakega korenèka in vsakega posameznega grahka. Vsebina vsakega kozarèka mora prestati veè kot 260 kontrol, šele potem pridobi »BIO« peèat in gre lahko na police.

Gospod HiPP, najlepša hvala za vaš intervju.


Danes lahko pri HiPP-u najdete najveèjo paleto »BIO« otroške hrane: BIO zelenjavo, prvo BIO sadje, BIO mleko, BIO perutnino, BIO govedino, BIO pure in celo BIO šunko.


HiPP Bio peèat je strožji od zakona.

Bio kakovost, ki jo pri HiPP-u dosegamo, je plod veè kot 50 letnega tesnega sodelovanja s HiPP-ovimi ekološkimi pridelovalci, ki so vedno celo presegali zakonsko doloèene zahteve ekološkega pridelovanja. Zato imamo poseben HiPP Bio peèat.






\
_________________
kolektiv HiPP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Polji zasebno sporoilo Obii avtorjevo spletno stran
Pokai sporoila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Tržnica asovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski as
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne more dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne more odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne more urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne more brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne more glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Zdruenje ZMPS