Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Razmejitev materialnih stroškov v patronažni dejavnosti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> To in ono o patronaži
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 04, 2007 15:00    Naslov sporoèila: Razmejitev materialnih stroÅ¡kov v patronažni dejavnosti Odgovori s citatom

Predlog Združenja ZPMS za Dogovor 2007

Predlog za razmejitev materialnih stroškov



************************************************************

http://www.zzzs.si/

Splošni dogovor za pogodbeno leto 2007

Splošne doloèbe

2. èlen
17. toèka

Partnerji soglašajo, da je izdajatelj naloga za patronažno dejavnost dolžan kriti stroške za zdravila, ki se ne predpisujejo na recept, stroške materiala in opreme potrebne za odvzem in stroške izvedbe laboratorijskih storitev ter stroške zahtevnejše opreme, èe se ne predpisuje na recept (npr. infuzijske sisteme, iv. kanilo in pripomoèke za fiksacijo, pripomoèke za aplikacijo zdravil v obliki aerosolov: inhalator, venska valvula in ostala sredstva za aplikacijo analgetikov i.v., pripomoèki (sistemi) za aplikacijo analgetikov s.c, pripomoèki (sistemi) za aplikacijo analgetikov epiduralno, pripomoèki (sistemi) za hranjenje bolnikov po sondah, pripomoèki za menjavo urinskih katetrov, oksimeter, prenosni ekg, aparat za merjenje PTÈ in drugi aparati za opravljanje naroèenih preiskav na domovih ipd.). V Podroènem dogovoru za zdravstvene domove in zasebno zdravniško dejavnost za leto 2007 se lahko še natanèneje razmeji kritje stroškov med naroènikom (osebnim zdravnikom) in zasebnim izvajalcem patronažne dejavnosti s koncesijo.

68. èlen
(1) Dogovor 2007 velja od dneva podpisa vseh partnerjev oziroma odloèitve arbitraže ali sklepa Vlade R Slovenije, uporablja pa se od 1. 4. 2007.
(2) Dogovor 2007 velja dokler partnerji ne sprejmejo novega Dogovora.


_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pet Jun 27, 2008 19:48    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Problem stroškov za primarne obloge za rane................
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Jul 04, 2010 07:01    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Iz SD za pogodbeno leto 2010:

I. Splošne doloèbe
2. èlen
16. Partnerji soglašajo, da je izdajatelj naloga za patronažno dejavnost dolžan kriti stroške za zdravila, ki se ne predpisujejo na recept, stroške materiala in opreme potrebne za odvzem in stroške izvedbe laboratorijskih storitev ter stroške zahtevnejše opreme, èe se ne predpisuje na recept (npr. infuzijske sisteme, iv. kanilo in pripomoèke za fiksacijo, pripomoèke za aplikacijo zdravil v obliki aerosolov: inhalator, venska valvula in ostala sredstva za aplikacijo analgetikov i.v., pripomoèki (sistemi) za aplikacijo analgetikov s.c, pripomoèki (sistemi) za aplikacijo analgetikov epiduralno, pripomoèki (sistemi) za hranjenje bolnikov po sondah, pripomoèki za menjavo urinskih katetrov, oksimeter, prenosni ekg, aparat za merjenje PTÈ in drugi aparati za opravljanje naroèenih preiskav na domovih ipd.). V Prilogi ZD ZAS II/a se lahko še natanèneje razmeji kritje stroškov med naroènikom (osebnim zdravnikom) in zasebnim izvajalcem patronažne dejavnosti s koncesijo.

IV. Vrednotenje programov in elementi za oblikovanje cen zdravstvenih storitev
15. èlen
(6) Izvajalci v breme svojih materialnih stroškov zavarovanim osebam zagotavljajo oskrbo kroniènih ran s sodobnimi oblogami za nego rane.


Aneks Å¡t. 1 k SD 2010

2. Vlada Republike Slovenije je glede spornega vprašanja št. 2 Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije odloèila, da se prvi stavek 16. toèke prvega odstavka 2. èlena Splošnega dogovora za pogodbeno leto 2010 spremeni tako, da se glasi:

»Partnerji soglašajo, da je izdajatelj naloga za patronažno dejavnost dolžan kriti stroške za zdravila, ki se ne predpisujejo na recept, stroške materiala in opreme, potrebne za odvzem in stroške izvedbe laboratorijskih storitev, stroške sodobnih oblog za oskrbo kroniènih ran ter stroške zahtevnejše opreme, èe se ne predpisuje na recept (npr. infuzijske sisteme, iv. kanilo in pripomoèke za fiksacijo, pripomoèke za aplikacijo zdravil v obliki aerosolov: inhalator, venska valvula in ostala sredstva za aplikacijo analgetikov i.v., pripomoèki (sistemi) za aplikacijo analgetikov s.c, pripomoèki (sistemi) za aplikacijo analgetikov epiduralno, pripomoèki (sistemi) za hranjenje bolnikov po sondah, pripomoèki za menjavo urinskih katetrov, oksimeter, prenosni ekg, aparat za merjenje PTÈ in drugi aparati za opravljanje naroèenih preiskav na domovih ipd.).«
Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> To in ono o patronaži Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS