Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Pravno organizacijske oblike zas. patr. dejavnosti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Jul 12, 2006 05:49    Naslov sporoèila: Pravno organizacijske oblike zas. patr. dejavnosti Odgovori s citatom

Na e-naslov našega Združenja je kolegica naslovila vprašanje:
Zanima me v kakšni statusno pravni obliki se lahko ustanovi zasebna patronažna služba? Ali mora to biti zasebni zdravstveni delavec ali je to lahko d.o.o. ali d.n.o.?

Patronažna medicinska sestra, ki želi opravljati zasebno patronažno dejavnost, mora za to pridobiti koncesijo in podpisati pogodbo s plaènikom storitev. Ves postopek je opisan na naši spletni strani, Za bodoèe zasebnice: Pot do koncesije.

Koncedent - obèina in plaènik storitev - ZZZS ne doloèata, v kateri pravno organizacijski obliki mora delovati zasebna patronažna medicinska sestra.

Zasebnica, ki želi kot koncesionarka opravljati samo zasebno patronažno dejavnost deluje kot zasebni zdravstveni delavec, za kar se mora na Ministrstvu za zdravje vpisati v register zasebnih zdravstveni delavcev.
V kolikor pa želi poleg te dejavnosti opravljati še kakšno drugo dejavnost, ima možnost ustanovitve gospodarske družbe: d. o. o. ali d. n. o.
Postopki za ustanovitev so opisani na spletni strani:
http://e-uprava.gov.si - Državni portal Republike Slovenije, Storitve javne uprave za pravne osebe - Majhna in srednja podjetja - Ustanovitev gospodarske družbe, http://www.pcmg.si/ ...

Vse pravno organizacijske oblike vpisuje v Poslovni register RS Ajpes ( www.ajpes.si )- Agencija RS za javnopravne evidence in storitve.


Nazadnje urejal/a Slavica Pon Jul 24, 2006 05:56; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pon Jul 24, 2006 05:55    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Državni portal za poslovne subjekte - e-Vem

http://evem.gov.si/sp/

Iz spletne strani portala:

Namen in uporabniki portala e-VEM

Osnovni namen portala e-VEM je zagotoviti ustrezno informacijsko podporo bodoèemu samostojnemu podjetniku posamezniku, katera mu omogoèa v najkrajšem možnem èasu pridobiti možnost izvajanja dejavnosti. Ko ima podjetnik dejavnost registrirano, mu storitve portala omogoèajo sporoèanje sprememb podatkov podjetja ali izbris podjetnika in njegovih delov (podružnic). Storitve portala e-VEM so na voljo v podrobnem opisu storitev portala e-VEM.

Bodoèi samostojni podjetnik posameznik vse postopke registracije samostojnega podjetnika lahko opravi sam preko portala e-VEM. Pri tem se podatki prenašajo po varni povezavi, s èimer je poskrbljeno za varovanje zasebnosti in osebnih podatkov. Vloge, ki jih bodoèi podjetnik odda preko portala, morajo biti digitalno podpisane, zato je uporaba kvalificiranega digitalnega potrdila obvezna. Zakon o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu namreè izenaèuje lastnoroèni podpis z elektronskim.

Bodoèi samostojni podjetnik posameznik vse postopke registracije samostojnega podjetnika lahko opravi tudi z osebnim obiskom ene izmed vstopnih toèk, ki se nahajajo na izpostavah AJPES (Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve), upravnih enotah in krajevnih uradih, JAPTI (Javna agencija RS za podjetništvo in tuje investicije), obrtnih zbornicah, GZS (Gospodarska zbornica Slovenije) in DURS (Davèna uprava Republike Slovenije) po Sloveniji. Svetovalci na vstopnih toèkah podjetnikom lahko pomagajo tako z nasveti in izvedbo vseh postopkov. Seznam vstopnih toèk je objavljen v podrobnem seznamu toèk VEM.

Informacijska podpora zagotavlja enotne postopke ne glede na naèin vstopa bodoèega podjetnika na portal. S tem je dosežena enotnost postopkov in vse informacije na enem mestu, ter informacijska podpora svetovalcem na vstopnih toèkah.
Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS