Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Letos v zasebništvo 1. oktobra
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoèe zasebnice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pet Jun 09, 2006 13:10    Naslov sporoèila: Letos v zasebniÅ¡tvo 1. oktobra Odgovori s citatom

VPRAÅ ANJE

Spoštovana Gospa Jelisavèiè !

Kot predsednica Združenja zasebnih patronažnih medicinskih sester se obraèam na vas s prošnjo, da nam, èe je seveda mogoèe odgovorite na vprašanji.
1. V splošnem Dogovoru, ki je bil za letošnje leto sprejet aprila, je naveden datum zaèetka opravljanja zasebne zdr. dejavnosti 1. 10. 2006. Naše bodoèe zasebnice zanima, èe ta datum za patronažno dejavnost velja v taki meri, da lahko 30.6.2006 napišejo odpoved delovnega razmerja v javnih zavodih, kjer so zaposlene in pri tem ne tvegajo prekinitev delovnega razmerja in s tem izgubo terena na katerem opravljajo patronažno dejavnost. Najbrž vam je znano, da ponekod direktorji Zdravstvenih domov še vedno izsiljujejo bodoèe zasebnice s trimeseènim odpovednim rokom.
2. Kolegice tudi zanima, kako bo ZZZS reševal problem èitalcev, ki jih ni veè možno kupiti, oz. kakšne bodo možnosti za odèitavanje KZZ na terenu.

ODGOVOR
Spoštovani,
zaenkrat datum 1.10.2006 velja in ne prièakujem sprememb. Gotovo pa je, da ZZZS ne more sprejeti nobene odgovornosti, èe bi sluèajno prišlo do kakršnekoli spremembe, saj o Splošnem in Podroènih dogovorih ne odloèa sam.
V zvezi s èitalniki pa vam bo odgovoril sektor za KZZ.
Lepo pozdravljeni,
Sladjana Jelisavèiæ
Nazaj na vrh
Albina



Pridružen/-a: Pet Maj 2006 17:36
Prispevkov: 31

PrispevekObjavljeno: Sob Jun 10, 2006 15:47    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Pozdrav!

Slavica hvala za informacijo s prve roke, kajti me, ki bomo 30.6. dale odpoved srèno upamo, da s strani ZZZS ne bo sprememb.

Naše sreèanje v Ormožu pa je bilo pohvale vredno, saj nisem prièakovala tolike podpore in takšne pripravljenosti pomagati nam, ki delamo zaèetne korake. Ko sem slišala kakšne ovire na poti do zasebništva so morale premagati nekatere kolegice, se moje težave ne zdijo veè tako velike. Prijetno in zanimivo pa je tudi bilo v živo spoznati naše èlanice.
Å e enkrat pohvale vsem, ki ste kakorkoli sodelovale pri tem.
_________________
Lp, Albina
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Jun 11, 2006 19:57    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Verjamem, da ste vse, ki se morate odloèiti za redni odpovedni rok v dilemi in boste do 30. junija še o marsièem razmišljale.
V življenju je paè tako, da so tveganja sestavni del naših odloèitev in morda ravno to naredi naš vsakdan pester in zanimiv.
Da je Bog na strani pogumnih sem že velikokrat napisala in v Ormožu ste iz mnogih prièevanj dobile potrditev, da je to res.
Vsekakor sem preprièana, da boste drugo leto z nasmejanimi obrazi na sreèanju bodoèim zasebnicam pripovedovale, kako vas je bilo strah zadnje dni junija 2006 in da vam nikoli ni bilo za to žal.
Nazaj na vrh
MERC4



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 18, 2006 20:08    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Slavica res iskrena hvala za vse informacije, ki nam jih posreduješ. Nekako smo se z vodstvom ZD dogovorile, da v kolikor ne pride do podpisa pogodbe z ZZZS, se preklièe odpovedni rok ali pa se prosi za podaljšanje odpovednega roka. V življenju paè moramo tvegati in upati na boljše. Mislim pa, da je strah pred izgubo službe odveè, vsaj takšen obèutek sem dobila pri pogovorih z vodstvom.


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Jun 18, 2006 20:32    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Dogovor je v vaši dani situaciji res najidealnejša rešitev in zelo me veseli, da vam je uspelo in da bo res držal. V tem èasu sem iskala tudi pravni nasvet v zvezi z pogojno odpovedjo, ki pa s tako oblikovano vsebino, da bi vloženo vlogo za odpoved delovnega razmerja preprosto preklicali, èe v dogovorjenem terminu ne bi bilo možno prièeti z delom v zasebništvu, ni mogoèa. Glede na to, da postopki za pridobivanje koncesije pogosto potekajo zelo nepredvidljivo, je najlažje, èe vodstvo ZD sprejme sporazumno odpoved tik pred prièetkom dela v zasebništvu, oziroma takrat, ko je dokument potreben za vpis v register zasebnih zdravstvenih delavcev. To pa je seveda odvisno od razumnosti direktorjev Zdravstvenih domov, ki so z namerami bodoèih koncesionark tako ali tako ves èas pridobivanja koncesij seznanjeni.
Nazaj na vrh
Gost






PrispevekObjavljeno: Pon Jun 19, 2006 14:55    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Spoštovana MERC, nikar tako naivno!! Pazi kako odpoved oblikuješ! Ne zanesi se na vodstvo ZD, saj veš, kako so lani tvojim kolegicam obljubljali, na koncu pa se je izkazalo, da odpovedi niso mogle dobiti. Daj odpoved pravoèasno, napiši:"Z dnem podpisa pogodbe na ZZZS-ju", predvidoma 1. 10. 2006. To ti omogoèa :
1.sporazumno prenehanje del.razmerja, ali
2.redni odpovedni rok

Ne potrebuješ pravnika, s tem si se zavarovala. Razmisli!

LP
Nazaj na vrh
stanka



Pridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2006 12:51    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Pravo ne pozna termina predvidoma, ampak mora biti datum odpovedi toèno definiran, in ko oddaš odpoved je nepreklicna. Vsaj tako so nas tri uèili. Mislim, da se lahko kolegice obrnejo tudi na pravno službo zdravstvenih domov. Še enkrat bi vam svetovala, da bodite previdne. Bolje je eno leto poèakati, kot ostati brez terena in službe, kajti nikoli se ne ve, kaj se lahko spomnijo - vse pa je enkrat prviè(sigurno še imajo kakšno potegavšèino).
Jaz sem vedno optimist, tukaj me je pa strah, kaj pripravljajo. Tudi nam je bilo reèeno, da lahko napišemo predvidoma, kot so to pisali zdravniki pred nami, vendar za nas to ni veljalo.
Želim vam veliko sreèe!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
MERC4



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2006 19:43    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Res je pravo stvar v katero se ne spušèam rada, ker je toliko "lukenj", da se lahko vsak trenutek zafrkneš. Èe ne bomo malo dale stvar v "božje roke" in poskusile s sreèo, ne bomo nikoli prišle do zasebništva.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 20, 2006 20:38    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Ja, ni nam lahko ! Kakšne dileme nas obhajajo dobro veste in so vam znane. Pa vendar kaj storiti, da bo prav ? Kaj bo boljše èez eno leto ? Odpovedni rok bo spet...ugibanja kdaj bo razpis.... Shocked Koliko tvegati, komu zaupati ? KAJ STORITI ? Pripravljena sem sedaj ! ! Embarassed Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 05:55    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Res vam ni lahko in ste zaradi izsiljevanja z odpovednim rokom, še bolj kot veèina vaših kolegic, ki odhajajo v zasebništvo v nezavidljivem položaju. Nekaj dni imate še na voljo, da vsaka v svoji lastni situaciji pretehtate argumente "za" in "proti." Vsekakor obe odloèitvi pomenita doloèeno tveganje, presoditi pa je potrebno, v katero smer je tveganje manjše iziroma bolj smiselno.
Odloèitev in z njo odgovornost pa bo in mora biti samo vaša, ne glede na to, èe bo plod racionalne presoje ali vaše intuicije.
Za vzpodbudo pa tale izposojen verz:

"Èesto ravnam se po notranjem glasu,
ki vztrajno oglaša ob pravem se èasu.
Vedno napoti me k pravim rešitvam,
k pravim usmerja me le odloèitvam."



Nazadnje urejal/a Slavica Sre Jun 21, 2006 12:53; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 21, 2006 12:43    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Naj še izpademo tako naivne, je intuicija tista, ki ji bolj in manj sledim in do sedaj dokaj uspešno. Hvala Slavica za vspodbudne besede, v teh dnevih bo potrebnih še nekaj pogovorov, posvetovanj in temeljit razmislek, kakorkoli, upam na najboljše.. Sad Embarassed Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sob Jul 15, 2006 18:13    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tatjana Geè
07. julij 2006

Draga Slavica!

Lep pozdrav in opravièilo, da nisem prej pisala. Kot veste imam preveè vsega dela, tako da pridem v službo in je že petek.

Glede naših petih patronažnih mediicnskih sester bo urejeno tako kot mora biti.
Nobena ne bo ostala na cesti oziroma brez službe.

Lep pozdrav Tatjana
Nazaj na vrh
MERC4



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Ned Jul 16, 2006 19:01    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Slavica, res hvala za trud, me smo že pozabile, da smo dale odpoved zdaj smo zares pripravljene k novim izzivom naproti. Želimo pa si res korektno sodelovanje z našim vodstvom.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Jul 16, 2006 20:30    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Verjamem, da je lepo, èe se èlovek otrese vsaj enega bremena in vaš odpovedni rok je to vsekakor bil. Upajmo, da se bo tudi vse ostalo dobro izpeljalo. Korektnega odnosa in sodelovanja z vodstvi javnih zavodov smo si pa vsi želeli, vandar ga ob samem prehodu v zasebništvo veèinoma nismo bili deležni. Pozneje, ko se strasti nekoliko umirijo, so tudi ti odnosi nekoliko znosnejši, èeprav posebno velike ljubezni ( strpnosti ) do zasebnic ni èutiti, žal še najmanj v vrstah naših lastnih kolegic. Zato previdnost ni nikoli odveè.
Kljub temu pa je v zasebništvu lepo !

Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pet Jul 28, 2006 16:35    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

28. 7. 2006
Kandidatke za zasebništvo ste doèakale težko prièakovani Razpis Zavoda za zdravstveno zavarovanje.
Vsem èlanicam našega Združenja in tudi vsem ostalim kolegicam, ki prizadevno zbirate dokumentacijo, da bo ob èasu vse nared, želim, da bi se vaša prièakovanja uresnièila, in da bi v teh tednih imele ob sebi veliko iskrenih prijateljev, ki vam bodo v pomoè in vzpodbudo.
Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoèe zasebnice Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS