Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Aktualno iz ZZZS
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Èet Apr 08, 2010 06:36    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Dnevnik: 8.4.2010

Zdravstvo: že sredi leta ne bo kje vzeti................
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pet Apr 09, 2010 14:03    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije v letu 2010 posluje z veèjim primanjkljajem prihodkov nad odhodki, kot je bilo naèrtovano s finanènim naèrtom .......
Nazaj na vrh
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Pet Feb 04, 2011 18:35    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Na prvem razpisu je upravni odbor izmed prijavljenih kandidatov izbral finanènega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) Janka Štoka, a ta ni dobil podpore v skupšèini zavoda.
Samo Fakin

Fakinu se mandat izteèe 15. aprila.
Nekateri èlani skupšèine so bili namreè nezadovoljni, ker od upravnega odbora niso prejeli obrazložitve svoje odloèitve o izboru Štoka, niti programov drugih kandidatov, s katerimi bi lahko primerjali ustreznost izbora upravnega odbora. V upravnem odboru so pred sejo skupšèine celo zahtevali, da bi se seja skupšèine zaprla za javnost ter se pri tem sklicevali na varovanje osebnih podatkov.

Že v postopku razpisa pa so se pojavljale tudi kritike, da je razpis preveè splošen, pogoji, ki se zahtevajo za zasedbo tako pomembnega in odgovornega delovnega mesta, pa premalo definirani.

Tako je upravni odbor ZZZS za tokratni razpis doloèil nekoliko spremenjeno besedilo. Natanèneje so doloèili, da mora kandidat v svojem življenjepisu navesti delovne izkušnje, ki dokazujejo, da ima strokovne, vodstvene, organizacijske in druge poslovodne sposobnosti za opravljanje dela generalnega direktorja ZZZS.

Kandidati morajo k prijavi priložiti tudi program za štiriletno mandatno obdobje v skladu z opredeljeno strategijo razvoja zdravstvenega zavarovanja.
Zavod za zdravstvenobrzavarovanje Slovenije
Èlani skupšèine decembra lani niso dali soglasja k imenovanju Štoka za novega generalnega direktorja zavoda.
Glede na zaplet na prejšnji skupšèini zavoda okoli nemožnosti vpogleda v programe neizbranih kandidatov tokratni razpis zainteresiranim za prijavo daje tudi možnost, da se z izjavo izreèejo, da soglašajo z javno dostopnostjo njihove kandidature. Pisna privolitev sicer ni pogoj za kandidaturo.

Rok za oddajo prijav je 18. februar do 12. ure, upravni odbor pa namerava razgovore s kandidati opraviti do 11. marca.

Generalnega direktorja ZZZS na predlog upravnega odbora imenuje skupšèina za dobo štirih let. K imenovanju mora soglasje podati še državni zbor.

Prejšnji, neuspešni razpis za generalnega direktorja ZZZS je bil objavljen 15. oktobra lani. Fakina je na mesto generalnega direktorja ZZZS parlament imenoval marca 2007, posle pa je prevzel 16. aprila istega leta. Pred njim je ZZZS vodil Borut Miklavèiè, ki je bil do aprila lani minister za zdravje.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 15, 2011 18:07    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

ZZZS: Po Fakinu Fakin
Samo Fakin, dosedanji generalni direktor javne zdravstvene blagajne, bo verjetno na tej funkciji tudi prihodnja štiri leta. Izmed osmih prijavljenih kandidatov ga je vèeraj izbral upravni odbor ZZZS, ki ga bo predlagal v izvolitev skupšèini.
Milena Zupaniè, notranja politika -Delo| pon, 14.03.2011 20:31

Ljubljana - Zanj se je upravni odbor ZZZS odloèil v drugem krogu glasovanja, ko je Samo Fakin v tekmi z Ivanom Gracarjem dobil sedem od enajstih možnih glasov. »Vesel sem, da mi upravni odbor zaupa, a glede na gospodarski trenutek in prièakovanja zavarovancev prihodnja štiri leta ne bo lahko. Vesel sem, da bom del zdravstvene reforme, ki se bo zgodila. Trdno verjamem, da je v Sloveniji mogoèe narediti enega najboljših zdravstvenih sistemov v Evropi,« je danes takoj po izvolitvi povedal Fakin.

Zdravstvena blagajna, ki bo letos zbrala 2,3 milijarde evrov z zdravstvenimi prispevki, se že zadnji dve leti giblje na robu rdeèih številk. Kako bo letos? »Naèrtujemo poslovanje z nièlo in vse bomo naredili, da minusa ne bo,« je zagotovil Fakin. V prihodnjem štiriletnem obdobju bo pod okriljem ZZZS zbranih predvidoma še približno 300 milijonov evrov veè, saj zdravstvena reforma napoveduje povišanje prispevne stopnje in tudi celovito reorganizacijo ZZZS.

O Samu Fakinu bo skupšèina ZZZS odloèala predvidoma 4. aprila, nato mora imenovanje potrditi še državni zbor. Skupšèina je na razpisu oktobra lani kandidata Janka Štoka, ki ga je predlagal upravni odbor, zaradi tajnosti postopka zavrnila. Sedanji mandat se Fakinu izteèe 16. aprila. Ker do takrat postopek imenovanja ne bo konèan, bo upravni odbor skupšèini predlagal, da Fakin opravlja funkcijo do imenovanja kot vršilec dolžnosti.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 05, 2011 19:05    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Fakinu še drugi mandat na èelu ZZZS

Ljubljana, 5. aprila (STA) - Skupšèina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je na današnji seji s 34 glasovi za in tremi proti potrdila Sama Fakina kot generalnega direktorja zavoda za prihodnja štiri leta. To bo Fakinov drugi mandat na mestu direktorja zdravstvene blagajne, pred tem pa ga mora potrditi še državni zbor.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
urška



Pridružen/-a: Tor Jun 2007 15:35
Prispevkov: 282

PrispevekObjavljeno: Èet Okt 27, 2011 20:36    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zloženka; Pozdravite se brez antibiotikov:

http://www.zzzs.si/zzzs/info/egradiva.nsf/0/f1f765d151d25760c12577c2003f4f73/$FILE/zlo%C5%BEenka_Pozdravite%20se%20brez%20antibiotikov_september%202011.pdf
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3
Stran 3 od 3

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS