Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Kako skrbite za izobraževanje,...

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> VaÅ¡a mnenja, pripombe, vpraÅ¡anja, komentarji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Popek



Pridružen/-a: Sob Avg 2006 23:15
Prispevkov: 2
Kraj: Blizu

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 26, 2006 23:44    Naslov sporoèila: Kako skrbite za izobraževanje,... Odgovori s citatom

Rolling Eyes Pozdrav vsem kolegica in kolegom

Zelo me zanima kako ve zasebnice "stojite" z tokom izobraževanj.Vem da morda predstavljajo strošek,vendar menim da brez tega ne gre.Ne zasledim prav dosti poroèil ali pa izmenjave vaših izkušenj in vtisom iz razliènih kongresov ali uènih vaj.Menda niste vsevede.Mi smo res manjša in rahlo odmaknjena regija ki predstavlja manjšio kapaciteto populacije,a vendar smo v tesnem stiku z doktrino,kljub dolgoletnim izkušnjam se veliko dodatno izobražujemo.


No toplo upam da nisem v osjem panju kjer zdaj lahko prièakujem "pike".
_________________
Popek---
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Avg 27, 2006 08:49    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Pozdravljena, kolegica !

Hvala za vaso skrb. Ker sem trenutno na dopustu (zato se tudi opravicujem zaradi sumnikov ), vam bom odgovorila bolj na kratko:
- zasebnice smo clanice nasih strokovnih in stanovskih organizacij,
- udelezujemo se izobrazevanj,
- nasih strokovnih in drugih razprav na forumu ne opazite, ker niste clanica nasega zdruzenja in zato nimate dostopa do foruma za clane zdruzenja,
- kar pa se osjega gnezda tice, lahko zase zagotovim, da sem po vec kot dvajsetih letih dela v osjem gnezdu na pike ze zdavnaj imuna in tudi pikati sem se bila prisiljena nauciti.

Sem pa kot predsednica nasega Zdruzenja in moderator tega foruma zelo vesela vasega sodelovanja in tudi vseh konstruktivnih pripomb, ceprav se zdijo provokativna. Ampak nic zato; s svojimi , prav tako provokativnimi prispevki zelim vzpodbuditi razpravo in zadovoljna sem, ce ta prizadevanja padejo na plodna tla. Pomembno je, da komuniciramo, ceprav vcasih bolj na ostro. Se vedno je tako bolje, kot da sploh ne.

Lep dopustniski pozdrav iz Beograda.


Nazadnje urejal/a Slavica Sre Sep 06, 2006 05:31; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
stanka



Pridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 27, 2006 17:55    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Cenjena kolegica!

Zelo me veseli, da je tudi v javnem zavodu, kjer delate, aktivno in stalno izobraževanje mogoèe in ga celo spodbujajo. V 30 letih mojega dela v zdravstvenem domu ga nisem bila deležna prav veliko, pravzaprav sem se morala za vsako izobraževanje precej potruditi, tako da je sedaj tudi na tem podroèju veè možnosti in priložnosti in sem veliko bolj zadovoljna kot zasebnica.

Tudi sama se trudim, da sem v tesnem stiku z doktrino, pri tem pa mi razen kongresov, simpozijev in predavanj pomaga predvsem internet in stik s strokovnjaki razliènih podroèij.
"Vsevednih" ljudi pa se bojim.

LP,
Stanka


Nazadnje urejal/a stanka Ned Sep 03, 2006 17:50; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Popek



Pridružen/-a: Sob Avg 2006 23:15
Prispevkov: 2
Kraj: Blizu

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 27, 2006 21:36    Naslov sporoèila: pozdrav Slavici Odgovori s citatom

Hvala za prijazen in predvsem konkreten odgovor.....,menim da se sama kot ambiciozna voditeljica dogajanja ki se ga udeležujemo,res precej angažirate ,žal pa to ne velja za prav veliko vaših kolegic.....ŽAL imam taka poznanstva ki mi to dokazujejo.

Imam pa preprièanje da je vaš odnos res profesionalen,kajti sprejemate provokacije zelo drugaèe kot jeznorita kolegica na prvem postu, takoj je namreè zaèela streljati èez mojo slovnico in napake(ko bom želela popravljati napake bom poiskala lektorja-tukaj pa je na prvem mestu ZDR.NEGA),kar pomeni da ko èloveku stopiš na žulj zaène napadati---vse bolj opažam da je to SLO nacionalni šport,ima pa tudi veliko sponzorjev.

Popek.....
_________________
Popek---
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
polonca
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Avg 29, 2006 16:03    Naslov sporoèila: etika Odgovori s citatom

Popek!
Ne vem, kako naj te naslavljam, saj dvomim, da si mi kolegica. Zakaj ta gnev v tebi, si se obrnila na pravi naslov, da kažeš svoje nezadovoljstvo?
Napiši kaj o negi popka novorojenèka, pouèi me, saj sem res v dilemi kako naj ga negujem. Novorojenèki, ki jih dobivam iz razliènih porodnišnic, imajo razlièno oskrbovane popke, nekateri z 0/9%Na cl, nekateri z alkoholom. Kdo je tisti, ki mi bo povedal, kako je prav? Kljub mojemu neznanju(?) vseh 16 let dela na patronaži, še nisem imela težav z oskrbo popkov, nobenega abcesa, nobenega vnetja.
Kdaj naj kopam novorojenèka? V 27. èlenu zakona o zdravstvenem varstvu piše:"kopanje novorojenèka v èetrtem tednu starosti." Praksa na terenu je po celi Sloveniji zelo razlièna, tako v državnem zdravstvu, kakor med zasebnicami. Kdaj naj skopam, da ne bom neuka, ali morda lena, èe bom odlašala s kopanjem predolgo.
Septembra bom obiskala èetrti strokovni seminar letos (morda se vidiva na Rogli). Kako naj pri tako interdisciplinarni stroki, kot je patronaža, obišèem vse?
Kdaj bomo medicinske sestre dozorele in nehale pljuvati po svojih kolegicah. Sem ti sovražnik jaz, kot zasebna patronažna sestra?
Razburjamo se, da smo v družbi tako malo vredne, da je uèitelj, vzgojitelj, socialni delavec bolje toèkovno ovrednoten (torej ga država bolj ceni) kot me, da ima boljšo plaèo. Samo, drage kolegice, ne uèitelji, ne vzgojitelji, ne socialni delavci se med seboj ne žalijo, vsaj v javnosti ne. V javnosti nastopajo skupaj, so enotni.
Me pa si ceno zbijamo z žaljivimi prispevki na oèeh vseh in to kljub temu, da znamo biti dobre, delavne, kolegialne. Moj velik strošek je telefon, saj pogosto klièem med. sestre v bolnišnice, klièem neznane kolegice, èe potrebujem nasvet. Vedno dobim prijazen odgovor. Tudi sama prijazno pomagam, èe me kdo prosi za nasvet in pomoè. Zato res ni potrebno, da se žalimo, da sprošèamo negativno energijo preko forumov, ali celo, kot nekateri preko obèil.
Popek, pa lep dan Å¡e naprej! Polonca
Nazaj na vrh
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 29, 2006 19:46    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Nikakor se ne strinjam s trditvijo, da se zasebnice ne izobražujemo dovolj. Ne moremo si namreè privošèiti neznanja. V enem letu se prav gotovo udeležimo veè izobraževanj, kot smo jih bile prej deležne v nekaj letih.
Res predstavljajo izobraževanja strošek, vendar je to koristen strošek, saj pridobiš novosti na strokovnem podroèju, pa še raèunovodski servis izobraževanje vkljuèi med stroške.
Naj vas torej ne skrbi pretirano glede naših izobraževanj. Me bomo že znale poiskati doloèene informacije, ki jih bomo rabile na svojem profesionalnem podroèju. Gotovo ima vsaka izmed nas tudi kakšno kolegico diplomirano babico. Verjetno pa diplomirane medicinske sestre, ki delamo v patronažni zdravstveni negi delujemo na dosti širšem strokovnem podroèju, kot je "popek". Bi bila pa vseeno vesela, èe bi slovenske porodnišnice poenotile doktrino okrog "popka".
Želim, da bi medicinske sestre postale res poklicne kolegice v pravem pomenu besede. Da bi si konèno prenehale metati polena pod noge in pljuvati v lastno skledo, saj tako samo izgubljamo na ugledu. Bojim se, da bo pot do priznanja zdravstvene nege kot profesije še dolga in trnova prav zaradi nesoglasij v naši poklicni skupini.
Po uglednosti poklic medicinske sestre pri nas Å¡e dolgo ne bo tako cenjen, kot je v Ameriki, kjer je na tretjem mestu, takoj za gasilcem in zdravnikom (Delo, 29.8.2006).
Lep pozdrav vsem poklicnim kolegicam in nakljuènim obiskovalcem foruma.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
NADA52
Gost





PrispevekObjavljeno: Èet Avg 31, 2006 20:03    Naslov sporoèila: O IZOBRAŽEVANJU Odgovori s citatom

POZDRAVLJENE KOLEGICE,ZASEBNICE V PATRONAŽI!MALCE NA SMEH MI GRE TALE"POPEK"KO PREBIRAM NJENO RAZMIŠLJANJE O IZOBRAŽEVANJU NAS ZASEBNIC.NE MOREM VERJETI,DA SI MISLI,DA SVOJE DELO IN POSLANSTVO JEMLJEMO TAKO Z LAHKOTO,BREZ ODGOVORNOSTI,ZA SPROTNO IZOBRAŽEVANJE IN UVAJANJE NOVOSTI PRI VSAKODNEVNEM DELU Z VAROVANCI. NA TEM DELOVNEM MESTU SEM ŽE 30 LET IN ŠE NEKAJ VEÈ,PA ZGLEDA DA BOM OD TUKAJ ENKRAT PRESTOPILA V PENZIJO.KO SEM ZAKLJUÈILA SREDNJO ŠOLO,PA NATO VIŠJO,SEM IMELA OBÈUTEK,DA VELIKO ZNAM,SAJ SMO IMELI ZELO STROGE UÈITELJE,PRI DELU SE JE PA POKAZALO,DA Z UÈENJEM NISEM ZAKLJUÈILA IN SEM SE VSA TA LETA ZAVZETO UÈILA,UÈILA IN ŠE ENKRAT UÈILA,PREBIRALA STRIKOVNE REVIJE,HODILA NA SEMINARJE,SE UDELEŽEVALA PREDAVANJ,KI V OSNOVI NISO I MELI POVEZAVE S PATONAŽO,PA DANES VIDIM,DA JE BILO PRAV,DA SEM SVOJE ZNANJE RAZŠIRILA TUDI NA DRUGA PODROÈJA,SAJ SEM MNOGOKRAT NA SITUACIJO V DRUŽINI ,PRI VAROVANCIH GLEDALA IZ POPOLNOMA DRUGEGA ZORNEGA KOTA,IN SEM SE TUDI LAŽJE ODLOÈILA O NADALJNI OBRAVNAVI.ZNANJE LAHKO IŠÈEŠ IN DOBIŠ V RAZLIÈNIH OKOLJIH IN NE SAMO NA SEMINARJIH NAŠE ZBORNICE,KI SO VEÈINOMA KVALITETNA IN STROKOVNO DOBRO IZPELJANA,SO PA TUDI IZJEME,ZATO SEM PA BOLJ ZADOVOLJNA,KER LAHKO SEDAJ ,KOT ZASEBNICA ,GREM NA NAJBOLJŠA,VÈASIH POSLUŠAM SAMO POGLAVJA,KI ME ZANIMAJO,ORGANIZACIJSKE REÈI PA IZPUSTIM.
HOÈEM REÈI LE TO,DA OBSEG NAŠEGA ZNANJA NI ODVISEN OD TEGA,KOLIKOKRAT SI VPISAN NA PREDAVANJIH,TEMVEÈ VELJA TUDI TO,DA ÈUTIŠ POTREBO,DA IŠÈEŠ INFORMACIJE KADAR OPAZIŠ,DA TI NEKAJ NI JASNO,DA ZNANJE RAZŠIRIŠ,NEGLEDE NA TO KJE DOBIŠ RAZLAGO.(ÈASOPIS,TV ODDAJE,INTERNET,POKLIÈEŠ NA KLINKO...ITD)
IN KO TI TO PRIDE V ZAVEST,TI NI TEŽKO,AMPAK SI VESEL,DA PRED BOLNIKOM NE BOŠ IZPADEL KOT TEPÈEK.NE PREDSTAVLJAM SI DELA,KOT ZASEBNICA ,BREZ SPROTNEGA UÈENJA IN SODIM,DA JE TO JASNO VSAKI KI STOPA NA SAMOSTOJNO POT.Z VESELJEM STOPIMIO V JUTRIŠNI DAN.PA PA.
Nazaj na vrh
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 03, 2006 00:52    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Smešno in žalostno ob enem razmišlja popek o izobraževanju zasebnih patronažnih medicinskih sastrah. Vse zasebnice so patronažne sestre z dolgoletnimi izkušnjami in delo brez dodatnih izobraževanj, spremljanjem novih doktrin in smernic, povezovanj z kolegicami, s posveti si dela res ne znamo predstavljati, pa naj gre za sestro v javnem zavodu ali zasebnice. Konèala sem srednjo medicinko šolo gin. porodniško smer, se zaposlila v patronažnem varstvu - babiški enoti , kasneje kot polivalentna pat. med. sestra. Imam bogate dolgoletne izkušnje in znanja, ki jih pat. med. sestra nujno potrebuje, znanja, ki ga mora nenehno nadgrajevati, pa najsi na seminarjih ali pri prebiranju strokovne literaure, ali posvet z kolegicami...Zbodlo me je vprašanje ali delajo zasebnice že dvajset let po istem kalupu...nezaslišano vprašanje ! Takšnega vprašanja ne more postaviti nobena naša kolegica. Nekaj pa je zagotovo, da smo pat. med. sestre nekaj posebnega ! Lep pozdrav vsem kolegicam in tudi tebi popek! Embarassed Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
stanka



Pridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 03, 2006 17:45    Naslov sporoèila: Re: etika Odgovori s citatom

Citiram:
Me pa si ceno zbijamo z žaljivimi prispevki na oèeh vseh in to kljub temu, da znamo biti dobre, delavne, kolegialne. Moj velik strošek je telefon, saj pogosto klièem med. sestre v bolnišnice, klièem neznane kolegice, èe potrebujem nasvet. Vedno dobim prijazen odgovor. Tudi sama prijazno pomagam, èe me kdo prosi za nasvet in pomoè. Zato res ni potrebno, da se žalimo, da sprošèamo negativno energijo preko forumov, ali celo, kot nekateri preko obèil.
Polonca

Kako prav ima Polonca!
Z našim Združenjem smo se odloèile za dobro!
Dokazujemo, da znamo držati skupaj, da si pomagamo in se spodbujamo in da smo že marsikaj dosegle. Že kratek pogled po teh spletnih straneh kaže na kar nekaj zmag in pozitivnih premikov na podroèju patronaže.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> VaÅ¡a mnenja, pripombe, vpraÅ¡anja, komentarji Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS