Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Vprašanja

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
suzyb



Pridružen/-a: Sob Jun 2006 18:30
Prispevkov: 1
Kraj: IZOLA

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 04, 2006 13:34    Naslov sporoèila: VpraÅ¡anja Odgovori s citatom

Spoštovane,
rada bi postala zasebna patronažna sestra, imam 9 let delovne dobe kot zdravstveni tehnik in sem letos diplomirala na visoki šoli za zdravstvo Izola, ker me patronaža izredno veseli in vem, da jo bi dobro delala vas prosim za pomoè. Kaj vse potrebujem, kam se moram obrnit za pomoè skratka vse informacije so dobrodošle.

Hvala za odgovore.

suzy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Jun 04, 2006 14:15    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Pozdravljena, kolegica !
Prvi pogoj za to, da postanete zasebna patronažna medicinska sestra je, da delo patronažne medicinske sestre že opravljate v javnem zavodu, oziroma, da ste že v mreži izvajalcev.
Èe ste torej letos diplomirala na Visoki šoli za zdravstvo in še niste zaposlena v patronažni dejavnosti, si èimprej poišèite prosto delovno mesto patronažne medicinske sestre v Zdravstvenem domu.
Vsa ostala navodila za pridobitev koncesije za opravljanje zasebne patronažne dejavnosti so opisana na strani: bodoèe zasebnice, nekaj informacij pa ste gotovo našla že tudi na tem forumu.
Želim vam, da bi bila pri svojih prizadevanjih èim bolj uspešna.
Nazaj na vrh
Gost






PrispevekObjavljeno: Ned Jun 04, 2006 14:28    Naslov sporoèila: re Odgovori s citatom

Ja to ne bo mogoèe ker na obali trenutno nihèe ne potrebuje patronažne medicinske sestre in sem se ravno zaradi tega spraševala ali je mogoèe da bi tako delala. Kaj ni mogoèe tudi drugaèe?suzyb
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Jun 04, 2006 14:54    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Žal ne. Vsaj ne kot koncesionarka. Plaènik naših storitev, ZZZS je na primarnem nivoju vzpostavil mrežo izvajalcev, ki se lahko širi samo na temelju vsakoletnega Dogovora, ki ga sklenejo partnerji za pogajanja.
Obèine (Oddelki za družbene dejavnosti ), ki nastopajo v vlogi ustanoviteljev Zdravstvenih domov pa odloèajo o tem, ali bodo prosilcem za koncesije omogoèile prenos njihove dejavnosti iz javnega zavoda v zasebno dejavnost. Obèine pri tem potrebujejo še soglasje pristojne Zbornice in Ministrstva za zdravje.
Svetujem vam, da poèakate na priložnost. Zaradi širitve obsega dela v patronažni službi ( krajše hospitalizacije ...) se poveèuje število nosilcev dejavnosti patronažne zdravstvene nege. Podatke o številu patr. med. sester, ki jih ZZZS prizna posameznim obèinam najdete na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje, elektronska gradiva ZZZS, Modri obèasnik, Pravni akti: Podroèni dogovor za Zdravstvene domove in zasebno zdravniško dejavnost, tabela št. 3.
Nazaj na vrh
sonja



Pridružen/-a: Pon Feb 2006 14:17
Prispevkov: 185

PrispevekObjavljeno: Tor Jun 13, 2006 20:47    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

tudi jaz bi svetovala in priporoèala kolegici,da se zaposli v zdravstvenem domu in dela s patronažnimi sestrami ,ki imajo že izkušnje,saj delo patronažne med.sestre je samostojno in ko si sam ,brez predhodnih izkušenj in na osnovi teh samozavesti ne gre,patronažna medicinska sestra mora imeti zelo široka znanja iz podroèij zdravstva,socialne službe,pedagoška,razgledanost,zato bi jaz svetovala par let na razliènih delavnih mestih,je dobra osnova patr.med-sestri.To govorim iz lastnih izkušenj,imam 25 let v patronaži pa se še uèim,brez predhodnih bogatih izkušenj bi težko delala.Kar veselo na delo ,kjer koli dobite delo,vse je naložba za naprej.
LP Sonja
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
stanka



Pridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Sre Jun 14, 2006 06:40    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Se strinjam s Sonjo! Sama po 30. letih dela v patronaži vèasih še vedno ostanem brez besed, zato se mi zdi zelo koristno najprej delati s pomoèjo izkušenih kolegic.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS