Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Pozdrav kolegicam in ostalim uporabnikom foruma ZZPMS

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> O psihoterapiji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
MERC4



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 12, 2009 21:08    Naslov sporoèila: Pozdrav kolegicam in ostalim uporabnikom foruma ZZPMS Odgovori s citatom

DO SREÈE IN ZADOVOLJSTVA S PSIHOTERAPIJO

Spoštovane kolegice in ostali obiskovalci tega foruma !
Vse skupaj vas prav lepo pozdravljam. V èasu, v katerem živimo, moramo poskrbeti za svoje zdravje, ki je celota telesnega in duševnega zdravja. Pri sebi razmislimo ali bi lahko v prihodnjem letu kaj veè storili za svoje zdravje. Razmislimo o zdravi prehrani, telesni aktivnosti in tudi o tem, kako poskrbeti za svoje duševno zdravje. Ko potujemo skozi življenje se ob razliènih življenjskih preizkušnjah znajdemo v stiskah in težavah. Tudi naša poklicna pot ni lahka, zraven svojih težav in problemov, ki jih imamo, prihajamo v stik s pacienti, njihovimi težavami in problemi. Vedno je dobrodošla topla beseda prijateljev in znancev, toda to vèasih ni dovolj. Ostajamo sami s problemi in stiskami, iz katerih ne vidimo rešitev in v teh trenutkih potrebujemo luèko, ki posveti v naša življenja in skupaj najdemo pot naprej. Psihoterapija je lahko luèka, ki posveti v življenje posameznika.

Sem Aleksandra Mernik Merc in vam kot specializantka psihoterapije, pod supervizijo IPSA ( Inštituta za integrativno psihoterapijo in svetovanje ) nudim individualno in skupinsko psihoterapijo kot pomoè pri reševanju razliènih težav in vprašanj v obdobju noseènosti, poroda, poporodnega obdobja in zgodnjega starševstva, svetovanje pri težavah pri dojenju in pri motnjah hranjenja ( debelost ), pomoè pri težavah s sooèanjem z boleznijo, starostnih težavah in žalovanju, pomoè pri obvladovanju stresa, izgorevanju pri delu in nezmožnost sprostitve in pri vprašanjih o smislu življenja. Vsi ki bi želeli omenjene težave s pomoèjo psihoterapije odpraviti, vabljeni na psihoterapije, ki potekajo v moji pisarni na spodaj omenjenem naslovu, po predhodnem naroèilu.

Kontakt
Patronažna zdravstvena nega in babištvo
Aleksandra Mernik Merc
dipl.m.s., IBCLC, Spec.psihoterapije
Rogoška cesta 60
2204 Miklavž na Dr. polju
e.mail: sonce012@gmail.com
gsm: 031 683 128
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
cilka



Pridružen/-a: Sre Mar 2007 21:57
Prispevkov: 47

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2009 19:17    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Aleksandra,super,da si svoje znanje in izkušnje,ki jih patronažne medicinske sestre dobimo pri svojem delu nadgradila z izobraževanjem v psihoterapiji. Želim ti uspešno delo in mnogo zadovoljnih klientov, verjamem pa,da boš najbolj zadovoljna prav sama,èe boš èutila uspeh in napredek.
Morda samo misel,ki se mi je utrnila ob pripombi,da patronažne pogosto samo hodimo po hišah in pijemo kavo.Kaj ni prav èas,ki ga namenimo pacientu ob kavi(ali brez nje) najbolj dragocen,pa èe tudi niè ne govorimo, le poslušamo.Vsaka pa je verjetno že obèutila,kako lahko tak obisk najbolj izèrpa. Za nagrado pa še nimamo kaj beležiti,èe ne paše pod preventivo ali ni direktno socialno ogrožen. Èeprav pa si upam trditi,da je vsak osamljen ali bolan èlovek, ne glede na starost v današnjem èasu še kako socialno ogrožen.
Še enkrat èestitke za pogum in res veliko uspeha. Upam,da boš izkušnje èimprej podelila z nami. Lep pozdrav! Very Happy
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
MERC4



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 13, 2009 19:53    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Hvala za tvoje vspodbudne besede in razmišljanja. Moram priznati, da sem podobno razmišljala kot ti, velikokrat mi je v patronažni zdravstveni negi manjkalo orodje, s katerim bi malce poglobila odnos s pacientom, ne samo v smislu zdravstvenovzgojnega dela, ki je zelo pomembno, temveè ideja zakaj nekdo ve da je nekaj škodljivo zanj , pa kljub temu ne spremeni življenjskega stila. Ob študiju psihoterapije sem dobila kar nekaj odgovorov na ta moja skrita vprašanja in dileme. Veliko mi je psihoterapija pripomogla pri moji osebni rasti, pri èemer znam loèiti, kaj so moji problemi in težave in kaj so problemi in težave mojih pacientov, saj to je eden izmed kluènih dejavnikov pri prepreèevanju izgorevanja zdravstvenih delavcev.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> O psihoterapiji Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS