Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Hipp BIO mleko

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Tržnica
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
HiPP



Pridružen/-a: Pet Jun 2008 11:28
Prispevkov: 6

PrispevekObjavljeno: Èet Jan 07, 2010 12:46    Naslov sporoèila: Hipp BIO mleko Odgovori s citatom

HiPP mleko je BIO
že veè kot 50 let
Popolnoma naravno – iz najboljših surovin.
Vse kar velja za HiPP kozarèke, velja tudi za HiPP mleèno hrano. Surovine dobimo izkljuèno iz kmetij, ki se striktno držijo zakonodaje o ekološkem kmetovanju. Na teh kmetijah so majhne èrede krav, ki se prosto pasejo po zelenih pašnikih veè kot 200 dni na leto. Pašniki so popolnoma naravni in niso obdelani s kemièno sintetiènimi sredstvi. Naravna krma za živali kot je seno, trava ali pridelki s kmetije omogoèajo pridobivanje mleka, ki je najvišje ekološke kakovosti in hranljivosti. Pomembno je tudi, da je gensko spremenjena hrana prepovedana in tako popolnoma izkljuèena iz prehranske verige na ekoloških kmetijah.
Najvišja raven varnosti.
Celo okoljevarstvena organizacije Greenpeace priporoèa: HiPP in HiPP-ovo BIO mleko, kot edino podjetje za proizvodnjo otroške mleène hrane. V priroèniku za nakupovanje Essen ohne Gentechnik1 (hrana brez gensko spremenjene tehnologije), ki ga je izdala okoljevarstvena organizacija Greenpeace, je HiPP v rubriki Mleèna hrana za dojenèke, kot edina velika blagovna znamka za mleèno prehrano ponovno pridobila odlièje z oceno »priporoèljivo«. Tudi Ökotest je oznaèil HiPP mleèno hrano kot »zelo dobro«.
1Greenpeace-ov priroènik za nakupovanje „Essen ohne Gentechnik“, 8. mleèni proizvodi

POMEMBNO OPOZORILO: Materino mleko je najboljša hrana za vašega dojenèka. Preden se odloèite za nadomestno hrano, se vsekakor posvetujte z vašim pediatrom.
HiPP BIO mleèna hrana za zdrave dojenèke.
Pri HiPP-u lahko najdete celo paleto BIO mleène hrane: HiPP PRE BIO, HiPP 1 BIO, HiPP 2 BIO in HiPP 3 BIO. HiPP mleko vsebuje vse snovi, ki jih otroci potrebujejo v razliènih stopnjah razvoja, to je ravno pravo kolièino beljakovin, ogljikovih hidratov, vitaminov, kalcija, esencialnih mašèobnih kislin in železa.
HiPP Plus mleèna hrana.
HiPP mleèna hrana za dojenèke »Plus« vsebuje probiotièno kulturo mleènokislinskih bakterij. HiPP omenjeno kulturo dodaja mleèni hrani za dojenèke, saj je, kot so to dokazale številne študije z nedonošenèki, dojenèki in malèki, njeno delovanje koristno za zdravje.
Probiotiki poskrbijo za to, da se enako kot pri prehrani z materinim mlekom tudi pri otrocih, ki niso dojeni, razvije zdrava èrevesna flora. Probiotiène kulture lahko vplivajo tudi na konsistenco blata in s tem uravnavajo prebavo ter krepijo imunski sistem.

**HiPP mleèno hrano proizvajamo v skladu z najstrožjimi standardi o ekološkem kmetovanju (EU Direktiva o ekološkem kmetovanju) in v skladu z EU Direktivo o zaèetnih in nadaljevalnih formulah (2006/141 ES).

Preprièani smo, da je HiPP mleèna hrana najvišje ekološke kakovosti.
(Intervju z zaèetnikom ekološkega kmetovanja Clausom Hippom)
VPRAŠANJE: Ob besedi HiPP veèina mladih staršev pomisli na otroško hrano v kozarèkih. Kdaj ste prièeli s proizvodnjo HiPP mleène hrane?
CLAUS HIPP: Le redki vedo, da mleèno hrano za otroke proizvajamo že veè kot 40 let in da že veè kot 17 let ponujamo mleèno hrano ekološke kakovosti. Ni potrebno dodatno razlagati, da mame lahko prièakujejo enako zanesljivo kakovost pri mleèni hrani kot to velja za HiPP hrano v kozarèkih.
VPRAŠANJE: Zakaj ekološko pridelanemu mleku pripisujete tolikšen pomen?
CLAUS HIPP: Ker je mleko najpomembnejša hrana dojenèkov, je zelo pomembno, da vemo od kod prihaja surovina za našo mleèno hrano in s kakšno krmo so bile krave krmljene. Naše krave redimo pasmam primerno, hranjene pa so izkljuèno s senom, travo in pridelki, ki zrastejo na farmi. Gensko spremenjena krma je na naših farmah popolnoma prepovedana. Nenazadnje ekološka kakovost ni edina prednost naših proizvodov, temveè z ekološkim kmetovanjem prispevamo tudi k zašèiti okolja pred kemièno sintetiènim sredstvom. Na ta naèin zašèitimo okolje v katerem bodo odrašèali naši otroci.
VPRAŠANJE: Zakaj je HiPP edino podjetje, ki ponuja ekološko pridelano mleèno hrano?
CLAUS HIPP: Kdor se ukvarja z otroško prehrano nosi veliko odgovornost. Glede na to, da imamo že veè kot 50-letno tradicijo ekološkega pridelovanja, verjamemo v to, da so ekološki izdelki najbolj primerni za otroke. Res je, da je ekološko pridelana mleèna hrana dražja kot obièajna, kar mnoge proizvajalce otroške hrane odvraèa od tega, da bi proizvajali mleko na ekološki naèin, vendar je vsekakor tega vredna!
_________________
kolektiv HiPP
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Obišèi avtorjevo spletno stran
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Tržnica Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS