Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Delo na terenu brez èitalnikov

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pet Jun 16, 2006 21:21    Naslov sporoèila: Delo na terenu brez èitalnikov Odgovori s citatom

Spoštovani!

V priponki je Okrožnica št. 14, ki doloèa naèin dela na terenu za
izvajalce, ki so sklenili pogodbo z Zavodom po 1.10.2005 in nimajo
možnosti pridobiti prenosnega èitalnika.
(See attached file: Okrožnica 14.doc)

Okrožnica je objavljena tudi na spletni strani ZZZS v Elektronskih
gradivih, vrsta gradiva Okrožnice ZAE za obraèun.

Lep pozdrav!

Mirjana Miljkoviæ-Logar, univ. dipl. ekon.
Vodja oddelka za tehnološko podporo sistema KZZ

**********************************************************
VSEM OE
Ljubljana, 9.1.2006
Znak: 5001-1/2005-DI/


Okrožnica 14: Naèin dela na terenu brez prenosnih èitalnikov za vse nove izvajalce, ki ga nimajo možnosti pridobiti


Spoštovani!

V skladu z odloèitvijo 47 direkcijskega kolegija z dne 22.11.2005 smo pripravili navodila za delo na terenu brez prenosnega èitalnika za vse nove izvajalce, ki so sklenili pogodbo z Zavodom s 1.10.2005 in nimajo možnosti pridobiti prenosnega èitalnika.

Dobavitelj prenosnih èitalnikov, ki se uporabljajo za prenos podatkov o zavarovani osebi pri obiskih zdravstvenega osebja na domu zavarovane osebe, je prenehal s proizvodnjo. Raziskava trga je pokazala, da adekvatnega produkta na trgu ni, razvoj pa bi bil zaradi velikih stroškov in hkrati majhnih potreb ekonomsko nesprejemljiv. Zato predlagamo, da:
• informacijski center obmoène enote (IC OE) v okviru izvajalcev svoje obmoène enote lahko prerazporedi prenosne èitalnike novim koncesionarjem in posreduje prevzemni zapisnik finanèno raèunovodskemu oddelku obmoène enote (FRO OE), ali
• IC OE novim koncesionarjem svetuje uporabo najustreznejšega prenosnega raèunalnika in namiznega èitalnika.

Za vse nove izvajalce, ki so sklenili pogodbo z Zavodom od 1.10.2005 dalje in ki ne bodo imeli možnosti pridobiti prenosnega èitalnika, bo delo na terenu potekalo tako, da se podatki pridobijo iz lokalnih evidenc izvajalcev zdravstvenih storitev, ki se ažurirajo ob obisku zavarovane osebe pri osebnem zdravniku, ki odreja storitve pri katerih je praviloma potreben èitalec oziroma se podatke pridobi iz listine (nalog osebnega zdravnika).

V primeru da na tak naèin podatkov ni možno pridobiti, izvajalec za obraèun storitev obveznemu zdravstvenemu zavarovanju uporabi minimalni nabor podatkov (ZZZS številka zavarovane osebe, priimek in ime, datum rojstva, spol). Èe se nato iz Zavodove baze ugotovi, da oseba nima urejenega zavarovanja, se seznam posreduje oddelku za obvezno zdravstveno zavarovanje obmoène enote (OZZ OE), da zanjo uredijo zdravstveno zavarovanje. Od zavezanca za plaèilo prispevka za zdravstveno zavarovanje se izterja plaèilo prispevka. O teh ugotovitvah oddelek OZZ OE obvesti direktorja OE in FRO OE (Interno navodilo za ravnanje z dokumenti s šifro kriterija za priloge 7 z dne 8.11.2000).

Plansko analitski oddelek obmoène enote (PAO OE) pripravi in vodi seznam izvajalcev zdravstvenih storitev, ki so sklenili pogodbo z ZZZS od vkljuèno 01.10.2005 dalje. To so izvajalci, ki so upravièeni do zgoraj navedenega naèina dela in obraèunavanja zdravstvenih storitev, ker jim zaradi prenehanja proizvodnje ni omogoèen nakup prenosnih èitalnikov. PAO OE redno posreduje IC OE seznam teh izvajalcev. IC OE iz seznama izloèi izvajalce, ki so v okviru prerazporeditve dobili prenosni èitalnik in ažuriran seznam posreduje FRO OE.

Izvajalci, ki imajo prenosne èitalnike, so jih dolžni uporabljati in upoštevati obstojeèa pravila za delo na terenu.

Prosimo vas, da okrožnico pošljite samo izvajalcem, ki pri svojem delu potrebujejo prenosni èitalnik oziroma za katere veste, da jih nameravajo kupiti.



Direktorica podroèja
Zdravstvene analitike in ekonomike
Sladjana Jelisavèiæ, univ.dipl.ekon.

Pripravili:

Mirjana Miljkoviæ Logar, univ.dipl.ekon ,vodja oddelka za tehnološko podporo sistema KZZ
Mag. Barbara Klun, univ.dipl.ing.
Svatlana Savarin, univ.dipl.ekon.
Tina Pavlièiè, univ.dipl.ekon.

OBVESTILO O NAÈINU DELA NA TERENU BREZ PRENOSNIH ÈITALNIKOV
za izvajalce, ki so sklenili pogodbo z Zavodom s 1.10.2005 in nimajo možnosti pridobiti prenosnega èitalnika



Dobavitelj prenosnih èitalnikov, ki se uporabljajo za prenos podatkov o zavarovani osebi pri obiskih zdravstvenega osebja na domu zavarovane osebe, je prenehal s proizvodnjo. Raziskava trga je pokazala, da adekvatnega produkta na trgu ni, razvoj pa bi bil zaradi velikih stroškov in hkrati majhnih potreb ekonomsko težko sprejemljiv. Na osnovi tega smo se odloèili, da ni upravièeno iskati novega dobavitelja prenosnih èitalnikov.

Za vse nove izvajalce po priloženem seznamu, ki so sklenili pogodbo z Zavodom od 1.10.2005 dalje in ki ne bodo imeli možnosti pridobiti prenosnega èitalnika, bo delo na terenu potekalo tako, da se podatki pridobijo iz lokalnih evidenc izvajalcev zdravstvenih storitev, ki se ažurirajo ob obisku zavarovane osebe pri osebnem zdravniku, ki odreja storitve pri katerih je praviloma potreben èitalec oziroma se podatke pridobi iz listine (nalog osebnega zdravnika).

V primeru da na tak naèin podatkov ni možno pridobiti, izvajalec za obraèun storitev obveznemu zdravstvenemu zavarovanju uporabi minimalni nabor podatkov (ZZZS številka zavarovane osebe, priimek in ime, datum rojstva, spol).


Vsi ostali postopki pri delu na terenu ostajajo nespremenjeni in potekajo v skladu z obstojeèimi pravili in navodili Zavoda. Izvajalci, ki imajo prenosne èitalnike, so jih dolžni uporabljati in upoštevati obstojeèa pravila za delo na terenu.

Izvajalci lahko za delo na terenu uporabljajo tudi ustrezen prenosni raèunalnik in namizni èitalnik.

Ljubljana, 9.1.2006
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2006 07:43    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Posamezne zasebne patronažne medicinske sestre smo prejele tole obvestilo ZZZS. Po e- pošti smo ga poslali vsem èlanicam ZZPMS, objavljamo pa ga še na Forumu, da bo obvešèeno èim veèje število zasebnih izvajalcev.
*************************************************************
Spoštovani
Zavod pripravlja analize za potrebe prenove sistema kartice zdravstvenega zavarovanja in s tem tudi za èitalnike ter pripadajoèo programsko opremo.
Obstojeèih prenosnih èitalnikov se veè ne proizvaja, zato je smiselno naèrtovati uvedbo nove generacije èitalnikov.

Da bi lahko zagotovili nemoteno dobavo oziroma zadostno Å¡tevilo novih
èitalnikov vas prosimo za podatek o predvidenem številu prenosnih èitalnikov, ki jih potrebujete za nemoteno opravljanje svojega dela.

Prosimo, da nam podatek sporoèite do èetrtka 4. 1. 2007 na elektronski
naslov: sabina.poznic-verk@zzzs.si ali na naslov: Zavod za zdravstveno
zavarovanje Slovenije, Miklošièeva 24, 1507 Ljubljana.

Hvala in lep pozdrav.

Direktorica podroèja zdravstvene
analitike in ekonomike
Sladjana Jelisavæiæ, univ.dipl. ekon.


Pripravila

Sabina Pozniè Verk

Nazaj na vrh
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 23, 2006 23:47    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Dopisa iz zzzs sem se zelo razveselila in se nemudoma prijavila na ponudbo nove generacije èitalcev. Še bolje, èitalci se lahko prerazporedijo novim koncesionarjem, kdor jih ima, jih je dolžan tudi uporabljat ! Da jih nekateri imajo, se ve, da jih ne uporabljajo, se ve. Pa saj ni problem v èitalcih, paè pa v naših glavah. Na eni strani je oseba, ki prièakuje, da je normalno, da obdrži èitalec, saj bo opravljala svoje delo na istem terenskem obmoèju, z istimi varovanci, za istega plaènika. Na drugi strani pa je oseba, ki èitalcev enostavno ne da iz kljubovanja in trme. In tako nastane mala tiha vojna in merjenje moèi. Že mesec in pol je, kar imam èitalec. Dobila sem ga brez težav in tam kjer sem najmanj prièakovala. Bilo je preprosto – vprašala in dobila. Gre za nekaj veè…vedno sem bila lojalna do svojih kolegic in kolektiva in iskreno sem upala, da bodo zmogle prestopiti èez svoje predsodke in nepotrebne zamere. V èitalcu sem videla predvsem eno lepo gesto in popotnico za dobre ( še v naprej ) odnose. Èitalec imam, a ne od tistih, na katere sem skoraj prisegala. Nisem jezna, temveè razoèarana….gre za nekaj veè…In ne nazadnje, bilo bi zelo zanimivo, èe bi kdo od zzzs preveril, koliko se kje èitalci v resnici uporabljajo, verjemite mi …bili bi moèno preseneèeni.. Pa še naj kdo reèe, da ni javni zavod privilegiran !
Lep pozdrav !

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Ned Dec 24, 2006 07:42    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Privilegirani so predvsem gospe in gospodje vodilni, zato pa tako pospešeno Gibajo, da bi si te privilegije ohranili. Baza, kot smo temu rekli v socializmu tako ali tako sploh ne ve zakaj gre ali pa ne sme vedeti.
Dejstvo je torej, da v nekaterih Zdravstvenih domovih v omarah ležijo skladovnice novih, še neuporabljenih prenosnih èitalcev, ki so jih dobili zastonj od ZZZS za potrebe izvajanja zdravstvenega varstva na podroèju, ki ga pokrivajo. Z uvajanjem zasebništva se je tam, kjer o tem odloèajo razumni ljudje, neuporabljene èitalce odstopilo koncesionarjem.
Ker pa so lepih gest do zasebnikov sposobni samo osebnostno zreli vodilni, s potrebno mero profesionalnosti in teh v slovenskem zdravstvu odloèno primanjkuje, bo ZZZS prisiljen zaradi "pomanjkanja" prenosnih èitalcev plaèati drag projekt za novo generacijo èitalcev.
Kaj pa bo s starimi, neuporabljenimi prenosnimi èitalci ? Predvsem jih bo potrebno pred morebitno kontrolo ZZZS skriti ali unièiti. Tvoje izkušnje, Majda bi lahko v tem primeru postale silno dragocene in tvoja metoda zelo uporabna. Ne pozabi je pravoèasno patentirati !
Nazaj na vrh
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 24, 2006 11:48    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Strinjam se z Majdo in Slavico. Verjetno bi bilo bolje, èe bi ZZZS najprej ugotovila koliko se sploh prenosni èitalniki uporabljajo in jih na podlagi tega prerazporedila uporabnikom, predvsem novim koncesionarjem. ZZZS, ki je tudi lastnica veèine teh èitalnikov, jih ima v popisu osnovnih sredstev, tako da toèno vedo pri kom se èitalniki nahajajo. Je pa pohvalno, da so se lotili novega projekta, predvsem s stališèa novih koncesionarjev.

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Albina



Pridružen/-a: Pet Maj 2006 17:36
Prispevkov: 31

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 12:37    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Pozdrav.

Sama obvestila od ZZZS nisem dobila, zato sem še toliko bolj hvaležna Slavici, da nam omogoèa sprotno informiranost o pomembnih novitetah.
Ravnokar sem poslala prijavo in srèno upam, da bomo èimprej doèakale dan, ko bomo v rokah držale svoje èitalce. Prvi korak je že narejen.

Laughing
_________________
Lp, Albina
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 13:43    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Gospa Sabina Pozniè Verk
ZZZS

Spoštovana !
Hvala za vaše obvestilo o èitalcih. Obvestili smo vse naše èlanice in obvestilo objavili na forumu naše spletni strani, da je dostopno èim veè zasebnim patronažnim medicinskim sestram.
Prosim vas pa še za pojasnilo v zvezi s starimi èitalci. Jih bomo še vedno uporabljali in bodo nove naroèali samo tisti, ki starih nimajo ali bomo vsi prešli na nove ? Zanima nas tudi cena teh èitalcev in kdo bo plaènik ( ZZZS ali izvajalci ).
ZZPMS

Odgovor:

Pozdravljeni.
Zaenkrat zbiramo le podatek o potrebnem številu prenosnih èitalnikov (oceno). Stari èitalci so in bodo seveda še v uporabi in ne bo potrebno vsem naenkrat preiti na nove. Cena novih èitalnikov še ni znana, prav tako še ni povsem jasno ali bo plaènik ZZZS ali izvajalci sami. Ko bodo novi prenosni èitalniki na voljo, bo Zavod o tem obvestil vse izvajalce.
Lep pozdrav.
Sabina Pozniè Verk
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS