Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Podatki o izplaèanih plaèah

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pet Avg 04, 2006 06:04    Naslov sporoèila: Podatki o izplaèanih plaèah Odgovori s citatom

Podatki o izplaèilih
V skladu z letnim programom statistiènih raziskovanj izvaja AJPES meseèno statistièno raziskovanje o bruto izplaèilih funkcionarjem.
Vir podatkov o izplaèilih: AJPES

http://e-uprava.gov.si/ispo/javneplace/


Nazadnje urejal/a Slavica Pon Dec 28, 2009 06:50; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Ned Apr 06, 2008 06:23    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Nedelo: 06.04.2008

Slovenija Ljubljana

Absolutni rekorderji v zdravstvu

Najbolje plaèani zdravnik je januarja zaslužil 10.231 evrov bruto, med sodniki pa vodi ljubljanski s 6953 evri.

Predsednika vlade in države s 6361 oziroma 6186 evri bruto plaèe januarja letos še zdaleè nista bila najbolje plaèana državna uradnika. Med drugimi ju je prehitela direktorica Veterinarske uprave RS Vida Èedoniè Špeliè, plaèni rekorderji pa so zagotovo zdravniki in nekateri sodniki oziroma vodilni delavci sodišè in tožilstva. Pri tem je treba poudariti, da smo pod drobnogled vzeli le najvišje plaèe v nekaterih sektorjih porabnikov proraèunskega denarja, ne pa tudi plaè drugih dobro plaèanih uslužbencev javne uprave.
Prvo mesto med vsemi javnimi plaèami v zdravstvu in sodstvu, kjer se že pospešeno pripravljajo na stavko, si je januarja letos prislužil Univerzitetni klinièni center Maribor z najvišjo izplaèano bruto plaèo 10.231 evrov (januarja lani 9640), sledijo UKC Ljubljana (9384 evrov, lani 8456), splošna bolnišnica Celje (9204 evrov, lani 9984), Zdravstvena domova Vrhnika (8848 evrov) in Izola (8482 evrov) ter Bolnišnica Jožeta Potrèa Ptuj (8377 evrov, lani kar 15.216 evrov). Med bolnišnicami in zdravstvenimi domovi, ki so janua-rja najbolje plaèanim delavcem izplaèevale veè kot 6000 ali 7000 evrov, smo na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence (www.ajpes.si) našteli še skoraj 20 ustanov.
Januarski rekorderji, UKC Maribor, so nam razložili, da najvišja plaèa zagotovo ni bila izplaèana direktorju Gregorju Pivcu, saj se ta navadno uvrsti precej nizko na lestvici, temveè si najvišje zneske prigarajo zdravniki specialisti z dežurstvi in nadurami. Najvišjo plaèo (10.231 evrov) si je z dodatnim delom v dežurstvu zaslužil zdravnik specialist patolog, najvišjo februarsko plaèo (10.224 evrov) pa si je tudi z dežurstvi prislužil njegov kolega, prav tako patolog. »Januarja 2008 je bil direktor UKC Maribor po višini plaèe na 146. mestu, strokovni direktor UKC Maribor pa na 46. mestu; februarja je bil direktor po višini plaèe na 119. mestu in strokovni direktor na 61. mestu,« so še pojasnili v UKC Maribor.
V ZD Vrhnika pa nam je direktor Emil Židan pojasnil, da je najvišjo plaèo januarja zaslužila zdravnica specialistka s 40 leti delovne dobe, ki je v mesecu dni poleg rednega dela dežurala še za 180 ur nadur, saj koncesionarji pri njih odklanjajo dežurstva. Vrhniški zdravstveni dom je ena tistih zdravstvenih ustanov, ki jih je med prvimi prizadela pretirana privatizacija – pod vodstvom takratnega direktorja Franceta Cukjatija, ki je že leta 1994 na Vrhniki odprl koncesijsko ambulanto. Direktorska januarska plaèa v ZD Vrhnika je sicer znašala 3200 evrov, je še pojasnil Židan, magister organizacije dela. Povpreèna izplaèana plaèa v zdravstvu je bila januarja letos 1571 evra.
Èeprav tudi nekateri delavci v pravosodju s plaèo prekašajo najvišje državne funkcionarje, so na lestvici precej niže od zdravnikov. Najvišja letošnja januarska plaèa je v sodstvu znašala 6953 evrov bruto, izplaèana pa je bila na Okrožnem sodišèu v Ljubljani. Kot pojasnjujejo v tamkajšnji službi za stike z javnostmi, jo je zaslužil eden od okrožnih sodnikov, ki je »poleg redne plaèe na podlagi Dogovora o opravljanju poveèanega obsega dela dodeljenih sodnikov na ministrstvo za pravosodje v okviru projekta predsedovanje EU prejel poraèun dodatka za poveèan obseg dela.« Bruto plaèa predsednika okrožnega sodišèa Andreja Barage za januar 2008 je skupaj z dodatki za dežurstva znašala 4314,73 evra, bruto plaèa podpredsednika sodišèa januarja 2007 (predsednika takrat niso imeli) pa 3375,25 evra. Kdo in zakaj je za december 2007 prejel 8558 evrov, nam na ljubljanskem okrožnem sodišèu niso pojasnili, so pa razložili, da podatek v Ajpesu zajema tudi vseh devet okrajnih sodišè v ljubljanskem sodnem okrožju. Z rekorderjem se lahko sicer pohvalijo na Višjem sodišèu v Ljubljani, ki mu predseduje Jernej Potoèar – najvišja izplaèana bruto plaèa je namreè decembra 2007 tam znašala kar 8936 evrov. Pri tem velja poudariti, da je v ta znesek všteta le bruto plaèa z, denimo, nadurami in vsemi rednimi dodatki, vsa morebitna dodatna izplaèila pa morajo javne ustanove posebej prijaviti. Povpreèna plaèa zaposlenih v pravosodju je sicer januarja letos znašala 1653 evrov, povpreèna bruto plaèa celotnega javnega sektorja pa 1577 evrov.
Janši in Türku manj, Èedoniè Špeliè veè
Januarska plaèa nekaterih vodilnih javnih uslužbencev se je v letu dni znižala (premierova s 6551 na 6361 evrov, predsednika države s 6482 na 6186 in predsednika DZ s 6344 na 6160), nekatere pa so kar obèutno poskoèile. Obenem na plaèe premiera ter predsednikov države in parlamenta po vsem sodeè niso vplivale poveèane obveznosti do EU, so se pa zato evropske dejavnosti poznale na veterinarski upravi. Tam so nam potrdili, da je januarska plaèa njihove direktorice dr. Vide Èedoniè Špeliè res znašala 6578 evrov (2300 evrov veè kot v istem obdobju lani), vendar le »zaradi odobrenega poveèanega obsega dela za predsedovanje EU. Februarja ji je bil za januar izplaèan poveèan obseg dela tako za december kot za januar. Do izplaèila poveèanega obsega za mesec december je prišlo pri januarski plaèi, ker aplikacija MFERAC v mesecu decembru ni omogoèala obraèuna poveèanega obsega dela za predsedovanje EU«.
Helena Kocmur
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Sep 16, 2009 21:14    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Najbolje plaèani so v zdravstvu....... Rolling Eyes
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Nov 24, 2009 06:06    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Finance: 24.11.2009

Razkrivamo plaèe 60 poklicev.......

Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS