Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Kako skrbite za izobraževanje,...

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Vaša mnenja, pripombe, vprašanja, komentarji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
PopekPridružen/-a: Sob Avg 2006 23:15
Prispevkov: 2
Kraj: Blizu

PrispevekObjavljeno: Sob Avg 26, 2006 23:44    Naslov sporočila: Kako skrbite za izobraževanje,... Odgovori s citatom

Rolling Eyes Pozdrav vsem kolegica in kolegom

Zelo me zanima kako ve zasebnice "stojite" z tokom izobraževanj.Vem da morda predstavljajo strošek,vendar menim da brez tega ne gre.Ne zasledim prav dosti poročil ali pa izmenjave vaših izkušenj in vtisom iz različnih kongresov ali učnih vaj.Menda niste vsevede.Mi smo res manjša in rahlo odmaknjena regija ki predstavlja manjšio kapaciteto populacije,a vendar smo v tesnem stiku z doktrino,kljub dolgoletnim izkušnjam se veliko dodatno izobražujemo.


No toplo upam da nisem v osjem panju kjer zdaj lahko pričakujem "pike".
_________________
Popek---
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 27, 2006 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pozdravljena, kolegica !

Hvala za vaso skrb. Ker sem trenutno na dopustu (zato se tudi opravicujem zaradi sumnikov ), vam bom odgovorila bolj na kratko:
- zasebnice smo clanice nasih strokovnih in stanovskih organizacij,
- udelezujemo se izobrazevanj,
- nasih strokovnih in drugih razprav na forumu ne opazite, ker niste clanica nasega zdruzenja in zato nimate dostopa do foruma za clane zdruzenja,
- kar pa se osjega gnezda tice, lahko zase zagotovim, da sem po vec kot dvajsetih letih dela v osjem gnezdu na pike ze zdavnaj imuna in tudi pikati sem se bila prisiljena nauciti.

Sem pa kot predsednica nasega Zdruzenja in moderator tega foruma zelo vesela vasega sodelovanja in tudi vseh konstruktivnih pripomb, ceprav se zdijo provokativna. Ampak nic zato; s svojimi , prav tako provokativnimi prispevki zelim vzpodbuditi razpravo in zadovoljna sem, ce ta prizadevanja padejo na plodna tla. Pomembno je, da komuniciramo, ceprav vcasih bolj na ostro. Se vedno je tako bolje, kot da sploh ne.

Lep dopustniski pozdrav iz Beograda.


Nazadnje urejal/a Slavica Sre Sep 06, 2006 05:31; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
stankaPridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 27, 2006 17:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cenjena kolegica!

Zelo me veseli, da je tudi v javnem zavodu, kjer delate, aktivno in stalno izobraževanje mogoče in ga celo spodbujajo. V 30 letih mojega dela v zdravstvenem domu ga nisem bila deležna prav veliko, pravzaprav sem se morala za vsako izobraževanje precej potruditi, tako da je sedaj tudi na tem področju več možnosti in priložnosti in sem veliko bolj zadovoljna kot zasebnica.

Tudi sama se trudim, da sem v tesnem stiku z doktrino, pri tem pa mi razen kongresov, simpozijev in predavanj pomaga predvsem internet in stik s strokovnjaki različnih področij.
"Vsevednih" ljudi pa se bojim.

LP,
Stanka


Nazadnje urejal/a stanka Ned Sep 03, 2006 17:50; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
PopekPridružen/-a: Sob Avg 2006 23:15
Prispevkov: 2
Kraj: Blizu

PrispevekObjavljeno: Ned Avg 27, 2006 21:36    Naslov sporočila: pozdrav Slavici Odgovori s citatom

Hvala za prijazen in predvsem konkreten odgovor.....,menim da se sama kot ambiciozna voditeljica dogajanja ki se ga udeležujemo,res precej angažirate ,žal pa to ne velja za prav veliko vaših kolegic.....ŽAL imam taka poznanstva ki mi to dokazujejo.

Imam pa prepričanje da je vaš odnos res profesionalen,kajti sprejemate provokacije zelo drugače kot jeznorita kolegica na prvem postu, takoj je namreč začela streljati čez mojo slovnico in napake(ko bom želela popravljati napake bom poiskala lektorja-tukaj pa je na prvem mestu ZDR.NEGA),kar pomeni da ko človeku stopiš na žulj začne napadati---vse bolj opažam da je to SLO nacionalni šport,ima pa tudi veliko sponzorjev.

Popek.....
_________________
Popek---
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
polonca
Gost

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 29, 2006 16:03    Naslov sporočila: etika Odgovori s citatom

Popek!
Ne vem, kako naj te naslavljam, saj dvomim, da si mi kolegica. Zakaj ta gnev v tebi, si se obrnila na pravi naslov, da kažeš svoje nezadovoljstvo?
Napiši kaj o negi popka novorojenčka, pouči me, saj sem res v dilemi kako naj ga negujem. Novorojenčki, ki jih dobivam iz različnih porodnišnic, imajo različno oskrbovane popke, nekateri z 0/9%Na cl, nekateri z alkoholom. Kdo je tisti, ki mi bo povedal, kako je prav? Kljub mojemu neznanju(?) vseh 16 let dela na patronaži, še nisem imela težav z oskrbo popkov, nobenega abcesa, nobenega vnetja.
Kdaj naj kopam novorojenčka? V 27. členu zakona o zdravstvenem varstvu piše:"kopanje novorojenčka v četrtem tednu starosti." Praksa na terenu je po celi Sloveniji zelo različna, tako v državnem zdravstvu, kakor med zasebnicami. Kdaj naj skopam, da ne bom neuka, ali morda lena, če bom odlašala s kopanjem predolgo.
Septembra bom obiskala četrti strokovni seminar letos (morda se vidiva na Rogli). Kako naj pri tako interdisciplinarni stroki, kot je patronaža, obiščem vse?
Kdaj bomo medicinske sestre dozorele in nehale pljuvati po svojih kolegicah. Sem ti sovražnik jaz, kot zasebna patronažna sestra?
Razburjamo se, da smo v družbi tako malo vredne, da je učitelj, vzgojitelj, socialni delavec bolje točkovno ovrednoten (torej ga država bolj ceni) kot me, da ima boljšo plačo. Samo, drage kolegice, ne učitelji, ne vzgojitelji, ne socialni delavci se med seboj ne žalijo, vsaj v javnosti ne. V javnosti nastopajo skupaj, so enotni.
Me pa si ceno zbijamo z žaljivimi prispevki na očeh vseh in to kljub temu, da znamo biti dobre, delavne, kolegialne. Moj velik strošek je telefon, saj pogosto kličem med. sestre v bolnišnice, kličem neznane kolegice, če potrebujem nasvet. Vedno dobim prijazen odgovor. Tudi sama prijazno pomagam, če me kdo prosi za nasvet in pomoč. Zato res ni potrebno, da se žalimo, da sproščamo negativno energijo preko forumov, ali celo, kot nekateri preko občil.
Popek, pa lep dan še naprej! Polonca
Nazaj na vrh
ValiPridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Tor Avg 29, 2006 19:46    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Nikakor se ne strinjam s trditvijo, da se zasebnice ne izobražujemo dovolj. Ne moremo si namreč privoščiti neznanja. V enem letu se prav gotovo udeležimo več izobraževanj, kot smo jih bile prej deležne v nekaj letih.
Res predstavljajo izobraževanja strošek, vendar je to koristen strošek, saj pridobiš novosti na strokovnem področju, pa še računovodski servis izobraževanje vključi med stroške.
Naj vas torej ne skrbi pretirano glede naših izobraževanj. Me bomo že znale poiskati določene informacije, ki jih bomo rabile na svojem profesionalnem področju. Gotovo ima vsaka izmed nas tudi kakšno kolegico diplomirano babico. Verjetno pa diplomirane medicinske sestre, ki delamo v patronažni zdravstveni negi delujemo na dosti širšem strokovnem področju, kot je "popek". Bi bila pa vseeno vesela, če bi slovenske porodnišnice poenotile doktrino okrog "popka".
Želim, da bi medicinske sestre postale res poklicne kolegice v pravem pomenu besede. Da bi si končno prenehale metati polena pod noge in pljuvati v lastno skledo, saj tako samo izgubljamo na ugledu. Bojim se, da bo pot do priznanja zdravstvene nege kot profesije še dolga in trnova prav zaradi nesoglasij v naši poklicni skupini.
Po uglednosti poklic medicinske sestre pri nas še dolgo ne bo tako cenjen, kot je v Ameriki, kjer je na tretjem mestu, takoj za gasilcem in zdravnikom (Delo, 29.8.2006).
Lep pozdrav vsem poklicnim kolegicam in naključnim obiskovalcem foruma.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
NADA52
Gost

PrispevekObjavljeno: Čet Avg 31, 2006 20:03    Naslov sporočila: O IZOBRAŽEVANJU Odgovori s citatom

POZDRAVLJENE KOLEGICE,ZASEBNICE V PATRONAŽI!MALCE NA SMEH MI GRE TALE"POPEK"KO PREBIRAM NJENO RAZMIŠLJANJE O IZOBRAŽEVANJU NAS ZASEBNIC.NE MOREM VERJETI,DA SI MISLI,DA SVOJE DELO IN POSLANSTVO JEMLJEMO TAKO Z LAHKOTO,BREZ ODGOVORNOSTI,ZA SPROTNO IZOBRAŽEVANJE IN UVAJANJE NOVOSTI PRI VSAKODNEVNEM DELU Z VAROVANCI. NA TEM DELOVNEM MESTU SEM ŽE 30 LET IN ŠE NEKAJ VEČ,PA ZGLEDA DA BOM OD TUKAJ ENKRAT PRESTOPILA V PENZIJO.KO SEM ZAKLJUČILA SREDNJO ŠOLO,PA NATO VIŠJO,SEM IMELA OBČUTEK,DA VELIKO ZNAM,SAJ SMO IMELI ZELO STROGE UČITELJE,PRI DELU SE JE PA POKAZALO,DA Z UČENJEM NISEM ZAKLJUČILA IN SEM SE VSA TA LETA ZAVZETO UČILA,UČILA IN ŠE ENKRAT UČILA,PREBIRALA STRIKOVNE REVIJE,HODILA NA SEMINARJE,SE UDELEŽEVALA PREDAVANJ,KI V OSNOVI NISO I MELI POVEZAVE S PATONAŽO,PA DANES VIDIM,DA JE BILO PRAV,DA SEM SVOJE ZNANJE RAZŠIRILA TUDI NA DRUGA PODROČJA,SAJ SEM MNOGOKRAT NA SITUACIJO V DRUŽINI ,PRI VAROVANCIH GLEDALA IZ POPOLNOMA DRUGEGA ZORNEGA KOTA,IN SEM SE TUDI LAŽJE ODLOČILA O NADALJNI OBRAVNAVI.ZNANJE LAHKO IŠČEŠ IN DOBIŠ V RAZLIČNIH OKOLJIH IN NE SAMO NA SEMINARJIH NAŠE ZBORNICE,KI SO VEČINOMA KVALITETNA IN STROKOVNO DOBRO IZPELJANA,SO PA TUDI IZJEME,ZATO SEM PA BOLJ ZADOVOLJNA,KER LAHKO SEDAJ ,KOT ZASEBNICA ,GREM NA NAJBOLJŠA,VČASIH POSLUŠAM SAMO POGLAVJA,KI ME ZANIMAJO,ORGANIZACIJSKE REČI PA IZPUSTIM.
HOČEM REČI LE TO,DA OBSEG NAŠEGA ZNANJA NI ODVISEN OD TEGA,KOLIKOKRAT SI VPISAN NA PREDAVANJIH,TEMVEČ VELJA TUDI TO,DA ČUTIŠ POTREBO,DA IŠČEŠ INFORMACIJE KADAR OPAZIŠ,DA TI NEKAJ NI JASNO,DA ZNANJE RAZŠIRIŠ,NEGLEDE NA TO KJE DOBIŠ RAZLAGO.(ČASOPIS,TV ODDAJE,INTERNET,POKLIČEŠ NA KLINKO...ITD)
IN KO TI TO PRIDE V ZAVEST,TI NI TEŽKO,AMPAK SI VESEL,DA PRED BOLNIKOM NE BOŠ IZPADEL KOT TEPČEK.NE PREDSTAVLJAM SI DELA,KOT ZASEBNICA ,BREZ SPROTNEGA UČENJA IN SODIM,DA JE TO JASNO VSAKI KI STOPA NA SAMOSTOJNO POT.Z VESELJEM STOPIMIO V JUTRIŠNI DAN.PA PA.
Nazaj na vrh
majda nPridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 03, 2006 00:52    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Smešno in žalostno ob enem razmišlja popek o izobraževanju zasebnih patronažnih medicinskih sastrah. Vse zasebnice so patronažne sestre z dolgoletnimi izkušnjami in delo brez dodatnih izobraževanj, spremljanjem novih doktrin in smernic, povezovanj z kolegicami, s posveti si dela res ne znamo predstavljati, pa naj gre za sestro v javnem zavodu ali zasebnice. Končala sem srednjo medicinko šolo gin. porodniško smer, se zaposlila v patronažnem varstvu - babiški enoti , kasneje kot polivalentna pat. med. sestra. Imam bogate dolgoletne izkušnje in znanja, ki jih pat. med. sestra nujno potrebuje, znanja, ki ga mora nenehno nadgrajevati, pa najsi na seminarjih ali pri prebiranju strokovne literaure, ali posvet z kolegicami...Zbodlo me je vprašanje ali delajo zasebnice že dvajset let po istem kalupu...nezaslišano vprašanje ! Takšnega vprašanja ne more postaviti nobena naša kolegica. Nekaj pa je zagotovo, da smo pat. med. sestre nekaj posebnega ! Lep pozdrav vsem kolegicam in tudi tebi popek! Embarassed Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stankaPridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Sep 03, 2006 17:45    Naslov sporočila: Re: etika Odgovori s citatom

Citiram:
Me pa si ceno zbijamo z žaljivimi prispevki na očeh vseh in to kljub temu, da znamo biti dobre, delavne, kolegialne. Moj velik strošek je telefon, saj pogosto kličem med. sestre v bolnišnice, kličem neznane kolegice, če potrebujem nasvet. Vedno dobim prijazen odgovor. Tudi sama prijazno pomagam, če me kdo prosi za nasvet in pomoč. Zato res ni potrebno, da se žalimo, da sproščamo negativno energijo preko forumov, ali celo, kot nekateri preko občil.
Polonca

Kako prav ima Polonca!
Z našim Združenjem smo se odločile za dobro!
Dokazujemo, da znamo držati skupaj, da si pomagamo in se spodbujamo in da smo že marsikaj dosegle. Že kratek pogled po teh spletnih straneh kaže na kar nekaj zmag in pozitivnih premikov na področju patronaže.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Vaša mnenja, pripombe, vprašanja, komentarji Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS