Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Zakaj tako, Popek ?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> VaÅ¡a mnenja, pripombe, vpraÅ¡anja, komentarji
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Sre Sep 06, 2006 22:22    Naslov sporoèila: Zakaj tako, Popek ? Odgovori s citatom

Konèno sem spet ob svojem raèunalniku, tako da imam možnost dopustniško »demo verzijo » svojega komentarja nekoliko razširiti in se odzvati tudi na vaš odgovor.

Pa zaènimo kar pri ambiciozni voditeljici. Delo, ki ga opravljam kot predsednica združenja zahteva res precej angažiranja, veliko èasa, še veè poguma in neskonèno veliko potrpežljivosti, popolnoma pa izkljuèuje kakršne koli ambicije. Kariera, draga kolegica se dela v javnih zavodih in ne v zasebništvu, in to veèinoma na raèun drugih, ker jo je paè veliko lažje delati s skupnim delom in denarjem, kot samo s svojim, kar ste že tudi sama ugotavljala v svojem prispevku. Sicer pa mi bo mandat voditeljice tako ali tako èez nekaj mesecev potekel in to nehvaležno, a hkrati tudi lepo funkcijo bo prevzela druga kolegica. Nisem namreè naklonjena doživljenjskim funkcijam samovšeènih predsednic, ki z vegetiranjem na svojih in tujih lovorikah povzroèajo veè škode kot so kdajkoli v svojih najbolj plodnih letih naredile koristi.

Ne vem sicer od kod vam informacije o mojih kolegicah in kakšne vrste so vaša poznanstva; mislim pa, da je dovolj, da preberete ostre, a korektne komentarje na vaš prispevek, ki so nastali v èasu moje odsotnosti in jasno povedo, da so sposobne s ponosno dvignjeno glavo braniti svoj status in izraziti svoje mnenje ter s podpisanimi komentarji tudi zagotavljajo, da pogumno stojijo za tistim, kar so napisale. Èe zraven prištejem še vse tiste, ki so bile pripravljene svoje izkušnje predstaviti pred veliko skupino bodoèih zasebnic in kolegic zasebnic na sreèanju in èe se zavedamo dejstva, da veèina zasebnic pomaga kolegicam ob muènem prehodu iz javnega zavoda v zasebništvo, ker so naše stanovske organizacije na tem podroèju popolnoma odpovedale, potem vam mora biti jasno, da mi take kolegice in sodelavke lahko zavidajo predsednice vseh sekcij in društev.

Moj odnos je profesionalen in korekten, ker se zavedam, da v vlogi predsednice predstavljam vse èlanice našega združenja. Lahko pa vam zagotovim, da v vlogi Molan Slavice znam takrat, ko mi prekipi hitro koga poslati tam, od koder je prišel; pa nisem na to niti najmanj ponosna, kajti za komunikacijo na primitivnem nivoju res ni potrebno biti niti pameten niti izobražen, dovolj je le primitivno izzivanje in neustrezna reakcija nanj.
Upam, da se zavedate, da tudi vi, èeprav niste v vlogi formalne voditeljice, hote ali nehote, v tem trenutku predstavljate na tem forumu medicinske sestre-babice.

Naša spletna stran s forumom je nastala, da bi opozarjala na probleme zasebništva in pomagala pri njihovem reševanju, zato je tukaj ta tema na prvem mestu. Nekako se mi zdi jasno, da pravopis spada k splošni izobrazbi vsakega posameznika, zdravstvena nega je pa tako ali tako naša profesija in predstavlja osnovo vsega našega strokovnega delovanja.

Èloveku ni potrebno biti posebno bister, da bi ugotovil, da se vam je ideja o nacionalnem športu in sponzorjih porodila, ko ste brala moj komentar na spletni strani Gibanja za ohranitev javnega zdravstva in ste prièakovala, da bo moja reakcija opravièila uporabo stare modrosti o žulju. Ker pa se to ni zgodilo, ste si izposodila kolegico, za katero ste pa verjetno spregledala, da dela v javnem zavodu in je tako vaš komentar zgolj sam sebi namen ( ali pa morda vam osebno).

Ne glede na vse to pa vam moram še enkrat povedati, da sem vesela vašega sodelovanja na našem forumu; predvsem tistega dela, kjer kažete pripravljenost na strokovno sodelovanje.
Vendar pa me nekaj hudo zanima, zato vam moram kljub temu zastaviti tole vprašanje in prosim, da ga ne razumete kot provokativnega.

Zakaj se vam je zdelo potrebno zastaviti besede tako kot ste jih? Se vam ne zdi, da bi takole zvenelo popolnoma drugaèe:

Pozdrav vsem kolegicam in kolegom !
Sem medicinska sestra babica. Zaposlena sem v javnem zdravstvenem zavodu, kjer smo v tesnem stiku z doktrino in se kljub kljub dolgoletnim izkušnjam še veliko dodatno izobražujemo.
Spoštujem vašo odloèitev, da opravljate svoje delo kot zasebne patronažne medicinske sestre, menim pa, da bi bilo potrebno veè strokovnega sodelovanja, zato sem vam kot diplomirana babica pripravljena predstaviti novitete v negi dojenèka v prvih nekaj dneh in nato dalje v prvih mesecih.....
?
Nazaj na vrh
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Èet Sep 07, 2006 15:28    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Odliènen odgovor ! Na naše združenje in predsednico smo upravièeno ponosne ! Lep pozdrav ! Razz Laughing Razz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> VaÅ¡a mnenja, pripombe, vpraÅ¡anja, komentarji Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS