Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Storitve patronažne zdravstvene nege

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Storitve zdravstvene nege na domu
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Gost
Gost





PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 12:35    Naslov sporoèila: Storitve patronažne zdravstvene nege Odgovori s citatom

Pozdravljeni;

Ne vem ali sprašujem na pravem naslovu, in ali je ta forum namenjen le patronažnim sestram, ali lahko z svojimi vprašanji in problemi sodelujemo tudi "zunanji", vendar bom vseeno poizkusila.
Za starejšo osebo bi potrebovala redne preventivne preglede na domu, ki bi vsebovali vse potrebne meritve (pritisk, % kisika v krvi...) in vse kar je s tem povezano. Obiske bi se izvajali enkrat tedensko (ali po dogovoru). Sedaj ob vsaki najmajnši spremembi obiskujemo osebnega zdravnika, vendar bi bilo veliko lažje, èe bi nam to kdo opravil na domu (proti plaèilu seveda). Ali lahko omenjeno storitev prièakujem od zasebne patronažne sestre ali se moram zato obrniti kam drugam, saj mi tudi osebni zdravnik, ki ga obiskujemo ni znal pomagati, in mi je dejal, da se znajdemo sami.
Za karšenkoli odgovor ali informacijo bi vam bila zelo hvaležna.
Hvala in pozdrav;
Marija
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 13:34    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Lep pozdrav tudi vam, gospa Marija !
Dobrodošla na našem forumu. Niè ni narobe, èe ste svoje vprašanje naslovila na naš forum. Zaradi tematike pa sem ga preselila na naslov Tržnica, kjer bo morda pomenil zaèetek zanimivega podroèja za ta forum: povpraševanja po storitvah zdravstvene nege na domu in pojasnila v zvezi s tem.
V Sloveniji ni podroèja in ni bolnika, ki ne bi pripadal terenu katere izmed patronažnih medicinskih sester, ki izvajamo patronažno zdravstveno varstvo. Pri tem sploh ni pomembno, ali je izvajalka zaposlena v Zdravstvenem domu ali je zasebnica. Storitve patronažne zdravstvene nege so financirane iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
Pravico do dveh preventivnih patronažnih obiskov letno imajo kronièno bolne osebe in težki invalidi, ki so osamljeni in socialno ogroženi ter osebe z motnjami v razvoju. Ostale ( kurativne ) patronažne obiske, ki so potrebni bolniku na domu bo lahko opravila patronažna medicinska sestra po nalogu izbranega zdravnika. Ta bo seveda presodil, èe je bolnik glede na pravila osnovnega zdravstvenega zavarovanja do tega upravièen.
V primeru, da izbrani zdravnik za vašo starejšo osebo ne bo izdal delovnega naloga za kontrolne meritve, ki bi jih vi želeli, se boste pa res morali sami dogovoriti. Najbolje bi bilo, da se v Zdravstvenem domu pozanimate o tem, katera patronažna medicinska sestra deluje na podroèju, kjer stanuje in se z njo tudi pogovorite.
Èe pa bi kljub temu želeli samoplaèniške storitve zasebne patronažne medicinske sestre vam svetujem, da na spletni strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje: www.zzzs.si kliknete na izvajalce zdravstvenih storitev, izberete željeno obmoèno enoto, zasebnike s koncesijo, nega in patronaža, ter poklièete katero izmed zasebnic, ki tam delujejo.
Èe vas še karkoli zanima, oziroma èe ne boste dobila zadovoljivega odgovora, nam ponovno pišite. Veè ljudi veè ve in forumi so pravzaprav temu namenjeni.
Nazaj na vrh
Gost
Gost





PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 18:42    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Gospa Slavica;

Najlepša hvala za izèrpen in ažuren odgovor. Ravnala sem po vaših navodilih, vendar na podroèju Ljubljane na spisku ni nobene zasebne ustanove.
V mojem primeru bi šlo za samoplaèništvo, saj je vse skupaj bolj preventivno in zaradi rednega spremljanja stanja. Sama niti ne vem kaj vse je pri ljudeh v doloèeni starosti (v našem primeru 75 let) potrebno meriti, vendar vsepovsod je poudarek na tem, da z rednim spremljanjem stanja hitreje odkrijemo bolezni, s èimer je veè možnosti za zdravljenje.
Èe je možno bi še prosila, za kakšen link kje bi lahko izvedela okvirno ceno za takšne vrste pregledov, saj na strani ZZZS-ja ni niè uporabnega.
V primeru, da se odloèim za usluge zasebne patronažne setre ali gre za plaèilo za posameno merjenje, ali gre za plaèilo za en obisk ne glede kaj se na obisku postori, ali se plaèa po uri, ali se sklene pogodba....
Za odgovore se vam vnaprej zahvaljujem;
Marija
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Pon Sep 11, 2006 19:20    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Na strani ZZZS gotovo glede cene ni niè podatkov, saj ima ZZZS svoj sistem plaèevanja in ne plaèuje posameznih storitev.
Sama bi vam tudi težko kaj o tem povedala, ker še nikoli nisem nikomur zaraèunala nobene storitve.
Ljubljana ima za zdaj samo eno zasebno patronažno medicinsko sestro, gospo Žajdela Ireno, ki pa jo lahko poklièete na telefon: 01 546 27 82 ali 040 51 28 30. Gotovo bolj pozna razmere v Ljubljani in vam bo lahko svetovala.
Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Storitve zdravstvene nege na domu Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS