Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Zgodbica o traktorju in čitalcu...

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Patronažne zgodbice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
majda nPridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 18, 2006 12:36    Naslov sporočila: Zgodbica o traktorju in čitalcu... Odgovori s citatom

Pot v zasebništvo zagotovo ni lahka. Začne se z tihim občudovanjem drznih kolegic, ki trmasto vztrajajo pri svoji odločitvi in jim končno uspe,nadaljuje se,ko ugotoviš,da si želiš biti na njihovem mestu. Obhajajo te številna vprašanja,dileme,sladki nemir in spet strah in negotovost! Misel ti nikakor ne da miru in se odločiš..Storjen je najtežji korak..Lahko bi rekla,da skočiš in plavaš..proti cilju, kljub temu,da te neugodni in slabi tokovi pri tem ovirajo,da te utrudijo in ko prideš do cilja,se počutiš kot zmagovalec nad samim seboj.
Mesec september je bil poln brzic..Naenkrat je bilo toliko vsega,da se mi je zdelo,da ne bom nikoli prišla do cilja. Naporna pogajanja z javnim zavodom, čakanje na odpoved,mučna razdolžitev osnovnih sredstev, pogledi kolegic,neprijetni in za nas mučni delovni sestanki,ko spoznaš,da si že na drugi strani….si samo želiš,da že enkrat mine. Seveda še je tu delo na terenu, varovanci,ki te komaj čakajo z svojimi težavami…
Tekli so mi zadnji dnevi dela v javnem zavodu in po zame mučnem timskem sestanku odhitim na teren. Med vožnjo sem razmišljala o obiskih,ki bi jih morala opraviti,ja,tudi na občino še moram, fotokopirati koncesijsko pogodbo, izpolniti obrazec za razpis in še in še. Seveda najprej sem morala opraviti obiske. Najprej sem se odpeljala na babiški obisk. Mladi mamici sem obljubila, da bova otroka stehtali, saj je bila v skrbeh glede dojenja. Po končanem obisku odhitim proti avtomobilu. Pod levo roko sem nesla tehtnico,v desni torbo in notes. Torbo sem odložila na streho avtomobila, da sem lahko odklenila vrata. K avtu je pritekel starejši bratec in me prosi za telefonsko številko,če bi me mamica potrebovala. Tehtnico sem skrbno odložila na zadnji sedež , notes v sprednji predal, poiskala vizitko, prijazno sem mu pokuštrala lase, se poslovila in odpeljala. Opravila sem še šest obiskov pri bolnikih in se resnično utrujena napotila domov. Zadovoljna sem se preoblekla v udobno trenerko,sedla in si zaželela malo miru. Kaj kmalu je zazvonil telefon in poklicala me je zaskrbljena žena bolnika, ker si je izvlekel stalni kateter, močno je krvavel in me prosila,da ju obiščem. Svetovala sem ji, naj pokliče zdravnika, vendar je prosila,naj pridem, naj ga pogledam….in spet sem se preoblekla….in šla. Poklicala sem reševalce, pomirila svojce…končno..spet doma. Skok v trenerko, z grozo sem ugotovila, da je ura že pol pet, da bi morala napisati še kilometrino s katero sem bila v izostanku. Utrujena od vsega, sem se zdrznila, ko sem zaslišala telefon. Pa ne že spet !!!
Prijeten glas me ogovori: »Sestra, ste vi? Katjina mama pri telefonu.«
»Ja,sestra Majda pri telefonu.«
»Sestra, ali ste mogoče vi izgubili torbo?« (za trenutek premislim)
»Čisto možno.«
Mrzlično razmišljam, kje imam babiško torbo, da sem ta dan opravila samo pri tej družini babiški obisk in da torbe v resnici nimam.
»Jo boste prišli iskat še danes?«
»Seveda, pridem takoj.«
»Veste, malo je videti čudna, kot da bi bila povožena.«
»Ah ne, vem da je v malo slabšem stanju, ker je že stara. Hvala da ste poklicali, pridem takoj.«
Ponovno se preoblečem in hitro po torbo. Gospa mi v zadregi odpre vrata in pokaže torbo. Povedala mi je, da je torbo prinesel sosed in da jo je povozil traktor, ko se je vračal z njive. Hiša je stala na vrhu hriba, levo in desno so njive, do glavne ceste vodi strma kolovozna pot, zarasla s travo. Vidno pretresena se zahvalim in se z zmaličeno torbo odpeljem domov. Nenadoma me je zajela prava groza. V torbi sem imela prenosni optični čitalec!!! Kaj zdaj?! Z veliko težavo sem odpirala torbo in vroče upala, da v njej ni čitalca. Na mojo žalost sem našla v torbi ostanke čitalca. V rokah sem imela kup plastike, črne scefrane kodrčke, zmečkan čip in žičke, res žalosten pogled. Zajokala sem. Kaj naj povem v službi? Štirinajst dni pred odhodom. Jok, nato smeh ob misli,kako začudeni bodo pogledi .Kolegice so umirale od smeha, morala sem narediti zapisnik in opisati nezgodo. Le kako naj bi napisala,da ne bi bilo preveč smešno ??? V zapisniku sem navedla, da je torbo povozilo večje vozilo. Tako, to je zgodbica o traktorju in optičnem čitalcu. Pogrešam ga, zelo ga pogrešam, vendar vidim, da mi ni bil usojen. Nekdo mi je v službi omenil,da bi lahko prišlo do poškodbe zaradi protesta, ker bi ga morala vrniti. No, tako hudobna pa res nisem. Ali pač??

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Branka KPridružen/-a: Čet Maj 2006 4:35
Prispevkov: 50

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 18, 2006 17:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Bravo Majda, želim ti veselo pot v zasebništvo, posuto s duhovitimi dogodki, katere tako lepo znaš prenesti na papir (ups) računalnik.
Naše patronažne torbe so, pa res tako že ofucane, da jih še traktor ne loči od počene zračnice.
Lepo si nas nasmejala, napiši še kaj.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
AlbinaPridružen/-a: Pet Maj 2006 17:36
Prispevkov: 31

PrispevekObjavljeno: Čet Okt 19, 2006 21:29    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kolegice, ta zgodba je še več kot resnična. Sama sem imela to čast, da v živo vidim Majdino povoženo torbo in v njej čitalec v novi, punk verziji - veste, da ima zelo zanimivo drobovje!
To moraš doživet! Še zdaj, ko to pišem- smeh!!!

Laughing Wink Laughing
_________________
Lp, Albina
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Pet Okt 20, 2006 05:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, Albina, da je bilo to videtii in v živo doživeti - poseben privilegij. Vsekakor si pa zasluži mesto v analih zasebništva v zdravstvu. Taki protesti so res prava redkost; nekako bi še razumela, da ga je z macolo...
Nazaj na vrh
MERC4Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 22, 2006 11:31    Naslov sporočila: Pozdravljene Odgovori s citatom

Zgodba o Majdinem čitalcu nas je vse spravila v smeh, ko nam je bilo najtežje..vsaj mislim da težjih trenutkov našega zasebništva ne bo več. Ostale pa smo čitalce kar tako lepo odnesle...joj,joj, kake smo, saj čitalce nujno rabi zdravstveni dom za svoje potrebe... No, tudi nam se poraja ideja ali naj čitalce jutri vrnemo...ali pa se naj zgodi kakašna druga zgodba, ki pa bo manj kruta za "čitalce" kot je bilo za majdinega...povozil bi jih le avto..
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
majda nPridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Ned Okt 22, 2006 22:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ve ste pa res prave porednice ! Kako vam lahko pade na misel, da čitalcev ne bi vrnile! ? Jaz sem ga vrnila takoj in to brez oklevanja. Morate razumeti, da jih kolegice nujno potrebujejo, saj imajo rezervni neuporabljani čitalci v omari že verjetno pokvarjene baterije in nekako potrebujejo družbo. Da pa o zadoščenju nadrejenih ne govorim !


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
ValiPridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Pon Okt 23, 2006 19:55    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Upam, da se bo našla kakšna dobra duša, da vam bo odstopila prenosne čitalce. Verjetno je še kje kakšen, pozabljen v kaki omari. Tudi čitalci, ki jih imamo v uporabi, najbrž niso nepokvarljivi in jih bo slej ko prej potrebno zamenjati, pa ne glede nato ali so v uporabi pri izvajalcih iz javnih zavodov ali pri zasebnikih. Upam, da naši plačniki že kaj razmišljajo o tem?

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 24, 2006 07:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prepričana sem, da odgovorna služba na ZZZS intenzivno raziskuje možnosti za to, da bi postali prenosni čitalniki in izsiljevanje zasebnikov z njimi le še spomin. Vsi, ki smo nekdaj delali v javnih zdravstvenih zavodih vemo, da tam prenosnih čitalnikov ne uporabljajo, ker se podatki redno ažurirajo v ambulantah. Vsekakor je tovrstno dogajanje okoli čitalnikov še en dokaz, da je v samih vrhovih nekaterih zdravstvenih domov krivda za marsikaj negativnega, kar se trenutno dogaja v zdravstvu, in da so predvsem tam potrebne zamenjave ali pa vsaj ostrejši nadzor. Gotovo pa je to še ena gesta vodilnih, zaradi katerih bodo pred vami povešali pogled potem, ko ne bodo več " veliki in slavni." Do takrat pa naj imajo te svoje čitalnike. In naj si jih zataknejo nekam !
Nazaj na vrh
ValiPridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 24, 2006 15:35    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Popolnoma se strinjam s Slavico. Res ni fer, kaj vse delajo tisti, ki svojo pomembnost uveljavljajo na tako nizkoten način.


Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
MERC4Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Sob Okt 28, 2006 19:57    Naslov sporočila: pozdravljene Odgovori s citatom

No da sedaj dokončam svojo zgodbo očitalcih. V petek smo jih vsakaga posebej zapakirale v "darilne"vrečke in jih na ljubo našega vodstva tudi "nedotaknjene" vrnile. Zdaj pa še malo hudobije, želim da bo baterija čimprej "crknila" in bo neuporaben. Če bi pa katera vedela za kak prenosni čitalec, kateri čaka na svoje delo ,mi naj sporoči, bom zelo hvaležna, kar nekaj bi jih znalo biti, to pa vem iz tajnih virov, da nekatere kolegice v javnem zavodu ne vedo kaj naj z njimi...

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Patronažne zgodbice Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS