Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Patronažni Božièek

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Patronažne zgodbice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Branka K



Pridružen/-a: Èet Maj 2006 4:35
Prispevkov: 50

PrispevekObjavljeno: Ned Dec 17, 2006 10:00    Naslov sporoèila: Patronažni Božièek Odgovori s citatom

Spet je božièno-novoletni èas, èas ko si izrekamo najlepše misli in želje, èas, ki nas s svojo èarobnostjo pripravi, da do neke mere pozabimo na vsakdanje probleme.
Na naše bolnike pa ne pozabimo, zlasti ne tiste, ki ob teh praznikih dežuramo. Lansko leto sem bila za Božiè dežurna. Ko sem se videla na dežurni listi, sem pomislila :"Oh, šid, kdaj bom pa potico spekla, darila zavila, bajto pospravila...?" Božièno jutro, odeto v snežen beli plašè, obvezna jutranja kavica. Pogled mi pade na nemarno, èez stol vrženo božièno opremo, ki sva jo dan prej kupila z mojim sinom. "Zakaj pa ne?" pomislim "èe že moram na teren na ta poseben dan, pa naj bo lep in poseben tudi za paciente". Nisem oklevala, oblekla sem se v Božièka z vsemi pripadajoèimi dodatki: brada, kapa, škornji, košara v kateri sem položila za vsakega bolnika zavito darilce, nasmeh, ki je prihajal od znotraj in...obhod. Nikoli ne bom pozabila veselja bolnikov ob pogledu na patronažnega Božièka, ki je že na vratih vpil, da prinaša polno košaro zdravja in veselja. Solznih oèi varovanke, ki me kar ni spustila iz objema, preseneèeno prijaznih obrazov svojcev, skratka, nikoli ne bom pozabila tega Božiènega dežurstva. Drage kolegice, vemo kako je naš poklic težak in lep, zato nikomur ne dovolimo, da ga naredijo še težjega in manj lepega.
Naj bo prihajajoèe leto za vse moje kolegice obarvano rdeèe!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Patronažne zgodbice Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS