Kazalo po ZdruĹľenje ZPMS forumu

Božièni ognjemet na domaèem pragu

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po ZdruĹľenje ZPMS forumu -> PatronaĹľne zgodbice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 25, 2006 22:41    Naslov sporočila: BoĹľièni ognjemet na domaèem pragu Odgovori s citatom

Novoletne praznike in Božiè naznanjajo tudi lepo okrašena in osvetljena mesta, ki se bohotijo v èaru sijoèih luèk in mavriènih barv. Novoletne jelke, bolj ali manj posreèeno okrašene hiše, stiski rok, polni lepih želja, toplih misli, neverjetna nakupovalna mrzlica, da, prazniki so pred vrati. Staro leto zapušèamo bolj ali manj zadovoljni, odvisno, kako uspešno je bilo, medtem, ko v Novo leto vstopamo s sladkim nemirom, upanjem, pa tudi z negotovostjo…A v Novo leto v glavnem vstopamo buèno in z velikim prièakovanjem. Vrhunec dogajanja se zaène z odštevanjem…polnoè….veèni Alfi Nipiè in Silvesterski poljub…objemi…solze v oèeh in seveda, velièasten ognjemet. ! Oèi so zazrte v sijoèe nebo, rakete, èudovitih barv se bohotijo v vsem svojem sijaju, trenutek, kot, da bi zažarele tudi naše želje.
Vsako leto obèudujem ognjemet, pa najsi bo razkošen, kot recimo v Mariboru, ali na Pohorju, ali pa z domaèega dvorišèa z razgledom po dravski dolini. In vsako leto znova si obljubim, da si bomo tudi sami naredili domaè ognjemet, vsaj enkrat, le zakaj ne, ko pa ga je videti skoraj pri vsaki hiši. In letos mi je uspelo. Z možem sva smeje stopila v trgovino in ob pomoèi prodajalca izbrala tri pakete raket, ki bi morale biti lepe, ne predrage in predvsem varne. Izbrala sem polarni sij in misija nemogoèe, mož pa je izbral bolj skromno varianto. Sicer pa kaj drugega tudi ni bilo za prièakovati. Si je paè mislil, naj ji bo.
Bila je lepa božièna noè, jasna, brez vetra…Zazvonili so zvonovi, naznanjali konec maše, zazrem se skozi okno in vidim nekaj raket, ki so obsijale zvezdno nebo…Družini ponosno naznanim, da bi bilo lepo, èe bi spustili en zavoj raket. Seveda so se vsi strinjali, le babica je povedala, da nas bo opazovala skozi okno. Tudi prav, saj je noè hladna. Mož in sin resno pregledata navodila, po krajšem posvetu doloèita lokacijo….paket položita na travo, ob škarpo. Prižgeta vrvico in poskrbita za varno razdaljo in se zazremo v nebo…Naša hišna ljubljenèka – zlata prinašalca, niè hudega sluteè veselo skakljata med nami. In poèi in zasije v svoji lepoti, joj, kako je lepo. A naša ljubljenèka plašno zacvilita prepozno se spomnim, da bi ju morala zapreti. Poskušamo ju umiriti in uživati ob ognjemetu ob enem, a bilo je vedno huje…Zgodilo se je v trenutku ! Psa dobesedno podivjata, lajata, tulita…ena raketa leti proti sosedu in sprašujem se, kaj to pomeni…1m od tal…nemogoèe !! Seveda, paket raket se je prevrnil in rakete so švigale mimo nas..NE..pol metra mimo mene…lepa, rdeèa in grozeèa. V trenutku je nastala prava zmeda…mala vojna..Toni leti za hišo, psa za njim, mož ga ucvre proti garaži, Marko skoèi za avto, jaz revica po v sobo z dvorišèa, vijugam med raketami, vse se kadi…bilo je kot na fronti. Pokanje v trenutku poneha, vse se kadi, mož prestrašeno zaklièe: »Majda, kje si?« »Tukaj« poèasi pridem iz dima, kot v akcijskem filmu…še bolje, bili smo kot 10. odred Korenske brigade ! »Ste vsi celi?« Konec romantike ! Ozremo se okoli sebe in popade nas smeh. Mama je gledala skozi okno, niè ji ni bilo jasno. Ja, nekaj raket je bilo zelo lepih, a kakšne sem le kupila, da letijo in švigajo malo nad tlemi. Joj, kako ste letali…kako ste bili smešni, mama se je krohotala, povedala je, da še kaj takega ni videla….tudi jaz ne.
Naš prvi, domaèi ognjemet se ni najbolje obnesel. Še sreèa v nesreèi, da smo jo odnesli brez poškodb. Stvar je pa bila resna, a sedaj vidim predvsem smešno plat dogodka. Samo,da je vse v redu. Podoživljam dogodek in se že cel dan smejim. Oèitno se bi morali bolje pripraviti, morda kakšno zaklonišèe, ali strelne jaške, za varen umik…morda pa je kriva oznaka raket, misija nemogoèe, saj je to tudi bilo…dobesedno. Zagotovo pa upam, da bo polarni sij za silvestrovo bolj varen in romantièen, da bom ponovno zasanjana zrla v nebo, da mi nikoli ne bo veè raketa, rdeèa, grozeèa..

Lep, praznièni pozdrav !

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 08:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Žabica draga, èe bi bilo Združenje ZPMS država, bi bila ti zagotovo ministrica za komiko.
Nazaj na vrh
stanka



Pridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 08:59    Naslov sporočila: ognjena bitka Odgovori s citatom

Majda, tako je življenje, ko se izogneš Tatjaninemu ognju in na preseneèenje ugotoviš polne omare èitalcev, te doleti kateri drugi ogenj. Dobro, da ne pušèajo trajnih ran na koži, da bi potrebovala patronažno sestro zdravstvenega doma in ti bi mogoèe ta posodila èitalec, za kolegico zasebnico.
Tatjana, kolikor jo jaz poznam, bi ti rade volje posodila èitalec, vendar se boji traktorjev na tvojem terenu. Kajti potem bi tudi kupi èitalcev v omarah hitro skopneli še preden se pojavijo novi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Majda, si imela pa res sreèo, da si odnesla celo kožo ob takem ognju.To je pa še huje kot ob prehodu v zasebništvo, ko se je streljalo iz vseh topov.



Nazadnje urejal/a Vali Čet Dec 28, 2006 18:11; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Albina



Pridružen/-a: Pet Maj 2006 17:36
Prispevkov: 31

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 12:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Majda!

Sem si predstavljala komedijo na vašem dvorišèu!
Tebe so skoraj ranile rakete, jaz pa sem si za praznike zaprla prst desne roke v vrata mojega avtomobila, ko sem prišla na prvi babiški obisk. Auuuuu... Mamica me je na obisku vprašala ali bom kavo ali raje tableto proti boleèinam. Vendar sem obisk vseeno opravila do konca. Sedaj je moj prst velik, moder, vijolièast, z naravnim èrnim lakom - ampak funkcionira.
Majda, drugi del praznikov šele prihaja- obe ne smeva v bolniško! Ha,ha.


Wink Razz

_________________
Lp, Albina


Nazadnje urejal/a Albina Tor Dec 26, 2006 15:09; skupaj popravljeno 3 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Tor Dec 26, 2006 14:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Prav imaš Albina ! Mislim, da mi je ravno zavest, da si kot novopeèena zasebnica težko privošèim bolniško, dala toliko energije, da je bila moja volja pa preživetju še toliko moènejša - hitrejša od grozeèih projektilov ! Ne glede na težave s sklepi...bila sem kot srnica..predvsem zelo poskoèna...Glede bolniške pa...dokler bomo štajerke tako povezane, kot smo, mislim, da naju ne bi postile na cedilu..

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
stanka



Pridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2007 20:05    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Majda, le kje se skrivaš? Upam, da te ogrožujoèi projektili za novo leto niso ugonobili ali spravili v bolnico Very Happy Very Happy Very Happy .
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 01, 2007 21:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Stanka moja, jaz poèivam, se ne skrivam...Sem pa zelo zadovoljna, saj mi ognjemet ni zapustil kakšnih možnih psihiènih traum in sem v njem spet uživala. Povem ti, vse je sijalo, saj veš, èe sem najdaljšo noè preživela v Bernardini družbi...

Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MERC4



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Sre Jan 03, 2007 21:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No, ko sem jaz slišala Majdino zgodbo, sem se malo prestrašila glede raket, pa sem jih rajši šla kupit drugam, da ne bo reklama za trgovino.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo MSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po ZdruĹľenje ZPMS forumu -> PatronaĹľne zgodbice Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS