Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Sramotni odziv naših predstavnic

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 14, 2006 22:18    Naslov sporočila: Sramotni odziv naših predstavnic Odgovori s citatom

Vse, ki želite Magdi Brložnik in Petri Kersnič sporočiti, da njun odziv pomeni škodo in sramoto našemu poklicu, jima pišite na: magda.brloznik@zd-celje.si
info@zbornica-zveza.si
Nazaj na vrh
sonjaPridružen/-a: Pon Feb 2006 14:17
Prispevkov: 185

PrispevekObjavljeno: Čet Dec 14, 2006 23:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Groza, groza, grozno nad vsemi grozami !
Tako težko, tako odgovorno službo imamo, ne glede ali zasebno ali v zdavstvenem domu, zame sta enaki, smo samo ljudje. Ne morem verjeti, da naše predstavnice ne zmorejo odločno povedati, da ni problem v napaki, v strokovnosti, ampak v načinu posredovanja le tega. Zakaj jih imamo, če ne tudi zato, da zaščitijo službo, naše delo. Kako ne more povedati, da ni nadzora še nikjer, saj ni potreben, vsaka ima njvečji nadzor pri zdravniku, delovni nalog in bolniku!!!!!!!!, ki je najhujši.
Vam povem samo primer, ki se je zgodil pred kratkim, nadzor je bil interni v ZD (tega je gospa Petra omenila pri Tedniku). Nadzor je opravila zdravnica ginekologinja, bila je na dveh obiskih, kurativnem in preventivnem, počutila se je nelagodno, saj ni razumela kaj se dogaja, zunaj sta se s sestro pogovorili in je hitro zadovoljna odšla. Povejte katera to potrebuje, čemu je namen? JAZ NE POTREBUJEM NADZORA, NAJBOLJŠI NADZOR IMAM VSAKODNEVNI PRI SVOJIH BOLNIKIH. DOBRO SO OSVEŠČENI IN VEJO KJE SE LAHKO PRITOŽIJO, ČE JIM KAJ NE USTREZA.
ME BI POTREBOVALE VEČJO POMOČ IN ZAŠČITO. POMOČ PRI ZAGOTAVLJANJU IN MOŽNOST UPORABE BOLJŠIH MATERJALOV ZA NEGO, POMOČ PRI ZAGOTAVLJANJU BOLJŠE ZAŠČITE, RAČUNALNIŠKE OPREME, PROGRAMOV, PREVOZOV, SAJ SMO V VSEMU PREPUŠČENE SVOJI IZNAJDLJIVOSTI, KJE SO NAŠE PREDSTAVNICE, DA NAM BI POMAGALE?
NE, POMEMBNA JE KONTROLA IN NADZOR! MISLITE, DA JE TO RES?
KAKŠEN NADZOR IMAJO ONE, DA TAKO NEODGOVORNO IN BREZBRIŽNO ODGOVARJAJO V JAVNOSTI NA NAPADE O NAS IN NAŠEM DELU.
Se vam kolegice ne zdi, da tega ne potrebujemo? Bi bilo pa hudo potrebno, da bi imele komisijo za nadzor iz vrst izkušenih patronažnih medicinskih sester, ki tudi delajo, ki bi zelo prav prišle ob podobnih primerih kot je bil ta v Tedniku. Če je kolegica iz ZD MISLILA, DA SE TEMU BOLNIKU GODI KRIVICA, BI GA NA TAK NAČIN SKUPNO RAZREŠILI, NIKAKOR PA NE NA TV.
TAKO HUDA ZLORABA KOLEGICE, NAŠA ZBORNICA IN SEKCIJA PA NIČ!
Morale bi narediti revolucijo, ne pa samo medel brezvezen odgovor novinarki.
Napisala sem nekaj mojih vtisov po današnjem Tedniku, ker sem zelo jezna. Upam, da je med našimi vrstami še veliko takih.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
SafranePridružen/-a: Čet Dec 2006 22:42
Prispevkov: 1

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 00:36    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovani!
Oglašam se, ker me je zadnji Tednik in v njem tema o zasebni patronaži tako izzvala, da enostavno ne morem biti tiho.Tudi sam sem bil v živjenju in še posebej v zrelih letih, potreben in seveda tudi deležen veliko zdravstvenih uslug in medicinskih posegov, vključno z nego, da se čutim poklicanega da še sam kaj povem o svojih izkušnjah.
Ne moti me toliko eventualna napaka omenjene patronažne sestre, tudi če se je zgodila v resnici, kot me moti način glavne setre iz Žalca, kako ga je izpostavila. Še posebej pa me moti, da je bil prikazan z namenom blatenja vseh zasebnic v tem poklicu. Najbolj pa me moti odnos predstavnic zbornice zdravstvene in babiške nege in predstavnice sekcije patronažnih medicinskih sester.
No, lepo po vrsti. Moja ocena o delu zdravstvenega osebja je na splošno zelo dobra, čeprav sem imel kar nekaj kratkih stikov pri iskanju medicinske pomoči in to največkrat v javnih zavodih, ambulantah in tudi na urgenci in v kliničnem centru. Moram pa vam takoj povedati, da sestre na splošno in še posebej srednje, ne izkazujejo kakšne posebne lojalnosti in pripadnosti poklicu v nasprotju z zdravniki, ki namesto medsebojnega obtoževanja največkrat najdejo način ali izgovor, da zaščititijo kolega. Tukaj pa želim še posebej pohvaliti osebje onkološkega inštituta. Tam si vsi zaslužijo čisto petico ali desetko, še posebej za odnos do bolnikov, saj za strokovno oceno nimam ne znanja ne kompetenc, skratka vsa čast jim vsem skupaj.
Skratka, povsem jasno je, da imamo slabe in dobre medicinske delavce, slabe in dobre policaje, zdravnike, mehanike itd. Prav je, da se tudi o tem razpravlja, vendar lepo vas prosim, ne pljuvajte po vseh, posebej pa to ni lepo v zvezi z zasebnimi zdravstvenimi delavci, nad katerimi se sedaj zgrinja ves gnoj in blato samo zato, ker se nekateri grejejo in redijo na vodilnih položajih, brez vsake odgovornosti in lepo čakajo v želji, da se do penzije čim manj ali nič ne spremeni. Konkurenca še nikomur od potrošnikov ni škodovala in tudi zdravstvu ne bo.
Obema prestavnicama zbornice zdravstvene nege, Berložnikovi in gospe Kersničevi pa še nekaj. Gledal sem vas v zadnji oddaji kako suvereno trdite, da imate v javnih zavodih stalen nadzor, zato bi bilo zelo zanimivo, če bi javno objavili kako se izvaja in koliko javnih zdravstvenih delavcev ste že opominjali ali kakorkoli kaznovali. Vem za patronažno sestro, katero so ljudje nekajkrat postavili pred vrata, pa se ji ni zgodilo nič. Bila je iz enega od zdravstvenih domov v Ljubljani in mirno je dočakala penzijo. Zato vam kljub vsemu želim, da se vam ne zgodi kaj podobnega kot se je gospodu Čuku na GZS. Zasebnicam pa svetujem, da si pri nadzoru nad njimi izborijo tudi svojo predstavnico, ker imam občutek da bodo v nasprotnem primeru še bolj popljuvane Wink Wink Wink Wink
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ValiPridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 08:13    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Povsem se strinjam z zgornjima prispevkoma. Moram priznati, da od prispevka v Tedniku nisem pričakovala korektnega poročanja. Vse skupaj je bilo prikazano medlo, če že ne ironično. Od novinarke, ki ne pozna naše stroke ne moremo pričakovati, da bo poročala nam v prid, posebno še zato, če je od naših najvišjih predstavnic dobila zavajajoče informacije.
Predstavnici sekcije in zbornice bi morali zavzeti bolj objektivno stališče, saj smo v končni fazi tudi zasebnice-koncesionarke njihove članice.
Embarassed Embarassed Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
darcheePridružen/-a: Ned Feb 2006 15:58
Prispevkov: 22
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 09:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Safrane je napisal/a:
Ne moti me toliko eventualna napaka omenjene patronažne sestre, tudi če se je zgodila v resnici, kot me moti način glavne setre iz Žalca, kako ga je izpostavila. Še posebej pa me moti, da je bil prikazan z namenom blatenja vseh zasebnic v tem poklicu. Najbolj pa me moti odnos predstavnic zbornice zdravstvene in babiške nege in predstavnice sekcije patronažnih medicinskih sester.


Zelo lepo povedano... Moram priznati, da sem bila kar šokirana po sinočnjem prispevku. Na kakšne podrobnosti se spotaknejo z namenom da predstavijo zasebnice v slabi luči... Groza. Rokavice??? To je bilo najboljše kar so se lahko zmislili??? + tega da lažejo, imajo še slabo domišljijo... Pa kaj pol če ni uporabljala rokavic... Ona je tukaj zato, da zdravi in če je predvidevala, da rokavic ne rabi, zakaj potem rompompom?

Banalen primer: (glede na to da je sluznica, pa se mogoce boljsi): Moj ortodont v 2 letih kar parkrat ni uporabljal rokavic... In?

Magda Brložnik in Petra Kersnič, glede na to, da vidno ne opravljata svojega dela... Zakaj vztrajati? Prosim odstopita. Naj delo opravlja nekdo, ki to zmore.

Lp, Darchee
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
majda nPridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 15:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Drugi prispevek Tednika me je še veliko bolj prizadel, kot prvi. Novinarka je cel prispevek speljala po svoji poti. Kolegica ni imela najmanjše možnosti predstaviti svoje plati zgodbe. Glavna tema je bila o uporabi rokavic in pod vprašajem je bila tudi strokovna napaka. Lepo vas prosim, ali je to bistvo problema ? Problem je v blatenju in pljuvanju po delu zasebnic in to v lastnih krogih, na podel in nizkoten način ! Od predstavnic naših krovnih organizacij sem očitno pričakovala preveč. Zelo uglajen in mlačen nastop, razprave o uporabi rokavic in o strokovnem nadzoru, eno samo sprenevedanje. V njunem nastopu nisem začutila niti najmanjše podpore , niti zaščite ugleda lika medicinske sestre! Mislim, da bi bilo nujno že po objavi prvega prispevka sklicati izredno sejo izvršilnega odbora, povabiti tudi prizadete strani, se dogovoriti, razčistiti, konkretno razjasniti nastali položaj,šele nato stopiti pred medije in odločno, predvsem pa enotno nastopiti v javnosti !
Magda, po tem prispevku sem spoznala, kako odlično delaš v rokavicah, tudi nasploh. L.P Sad Sad
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
MijaPridružen/-a: Pon Feb 2006 21:30
Prispevkov: 85

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 17:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Po gledanju Tednika sem se čutila žalostno in nemočno. Vsak te lahko popljuva in oblati, oprati se tako rekoč ne moreš.
Obsodba ostane. Tako z lahkoto te obtožijo in s tem delajo krivico vsem nam, ker tako prikazujejo patronažno službo.
Popolnoma nemočen si torej pri novinarju, ki vse izjave in cel prispevek obrne v svoj prid.
Čutim pa, da bo še veliko takega blatenja, saj gibanje za ohranitev javnega zdravstva, bo resnično izkoristilo vsako napakico, ki to tudi ni. Mi pa imamo toliko posegov in postopkov, ki niso striktno razmejeni in naša odgovornost bo še velikokrat zlorabljena.
Velikokrat razmišljam o tem statusu medicinske sestre, posebej na terenu, ko moramo imeti tako visoko izobrazbo, da smemo odpirati vrata bolnikovega doma. Zahtevnost tega dela lahko spoznaš šele po daljšem času. Letošnje leto sem spremljala kar precej umirajočih bolnikov in seveda svojcev. Nimam kaj pokazati, saj težo tega dela nosiš v srcu.

Kdo je tisti, ki bi v omenjenem prispevku obrazložil doktrino dela z ulcusi?

Potem pa resnično po nas pljuvajo naše vodilne delavke, da se pokažejo kot fine pred slovenskim avditorijem. So vsaj imele možnost nastopanja na TV ekranih. Koliko sprenevedanja?
_________________
Bodi to kar si, ker ostalih je tako preveč.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
POLONAPridružen/-a: Pon Sep 2006 16:27
Prispevkov: 31
Kraj: KRŠKO

PrispevekObjavljeno: Pet Dec 15, 2006 19:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gospa Brložnik

Mislim in menim, da je glede na dogodke zadnjih dni že skrajni čas, da svojo funkcijo prepustite sposobnim ljudem.

P.S. Upam, da ste izvod kodeksa etike dobili ... Pa prebrati ga je treba.

Polona Radej dipl.m.s.


Nazadnje urejal/a POLONA Sob Dec 16, 2006 12:04; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
ŽeljkaPridružen/-a: Pon Feb 2006 21:22
Prispevkov: 28

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 16, 2006 09:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gospa Brložnik
V svoji voščilnici v Utrip-u ste zapisali naj bo novo leto v vseh pogledih "Evropsko". Kakšno Evropo ste pri tem imeli v mislih?

Takšno, kjer kot predsednica Patronažne sekcije zavestno podpirate blatenje svojih stanovskih kolegic, javno kažete svojo nestrpnost do zasebnih izvajalk patronažne zdravstvene nege in javnost zavajate s svojimi izjavami? Del Evrope, ki jo predstavljate vi gospa Magda, jaz ne želim biti.

Če želite, da si vas po nečem dobrem zapomnimo, ODSTOPITE in delo prepustite nekomu, ki se bo bolj zavedal poklicne pripadnosti.

Kostevc Željka, dipl.m.s.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
stankaPridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Sob Dec 16, 2006 19:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Spoštovana gospa Brložnik!

Te dni obiskujem mladega bolnika, ki je osebnostno spremenjen, pred očmi svojega majhnega sina, umira zaradi možganskega tumorja. Zato na Vas ne morem biti jezna. Približno vem, kaj je v življenju pomembno.

Kot takšno štejem med drugim kolegialnost, pripadnost svoji stroki in etično ravnanje. To je tisto, kar v Vašem prispevku za Tednik kot od predstavnice naše stroke pogrešam. Zdi se mi, da ste svojim zameram dali prednost pred tem, kar je resnično pomembno.

Lep pozdrav.
Stanka Krajnc, dipl.m.s.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 18, 2006 07:28    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gospa Kersnič !
Z vašim nastopom v oddaji Tednik ste nas razočarala kot medicinska sestra, naša kolegica, še bolj pa kot generalna sekretarka Zbornice - Zveze, ki bi morala predstavljati vsaj nepristranski odnos, če že ne pomoč in oporo vsem članicam v enaki meri.
Morda lahko s svojimi trditvami o organiziranem internem nadzoru v javnih zdravstvenih zavodih in problematičnem pri zasebnicah res zavajate nepoučeno javnost, nikakor pa nas, ki smo okusili eno in drugo.
In kakšno farso se greste z izjavo, da je zasebništvo v zdravstveni negi novost v slovenskem prostoru ? Ali mi niste ravno vi pred kratkim poslala podatek, da je imela Komisija za zasebno delo pri Zbornici - Zvezi konstitutivno sejo 25. 2. 1993 ! V trinajstih letih bi pa že bilo potrebno dojeti, da je zasebništvo realnost, ki jo je treba sprejeti !
Nazaj na vrh
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Dec 18, 2006 07:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Gospa Brložnik !
Toliko visokoletečih besed smo slišali zadnja leta o tvojem delovanju v Komisiji za nenasilje v zdravstveni negi, a zdaj vemo, da je bilo to zgolj plehko hvalisanje in teoretiziranje, saj očitno nasilje nad kolegicami podpiraš in ga z nenehnim blatenjem zasebnic tudi sama izvajaš. Res ne vem, kako si kot predsednica naše sekcije predstavljaš svojo vlogo, če si tako očitno nastrojena proti zasebnicam, da se ti celo tako nekorekten način zavajanja uporabnikov, kot je bil predstavljen v obeh oddajah Tednika, ne zdi vredno takoj in odločno obsoditi ter se zavzeti za resnico in upoštevanje našega Kodeksa etike, še posebno, ker gre za kolegici iz tvoje regije in delo obeh poznaš.
Boš še lahko kdaj pogledala v oči Tajani Vrbnjak, ki si jo tako nekolegialno in neetično pustila na cedilu ? Boš lahko pogledala v oči kolegicam v Izvršilnem odboru, ki si jim na seji zatrjevala, da o zadevi nič ne veš, a te je v dogovoru s tabo, seveda v sosednjem prostoru čakala novinarka, ki si ji dala izjavo, nasprotno tistemu, kar smo se dogovorili, namreč, da se ne bomo blatili po medijih ? Boš lahko pogledala v oči zasebnicam, po katerih nenehno udrihaš že kar nekaj let, ker se po tvoje ne udeležujemo dovolj tvojih strokovnih predavanj ? Ali nas nisi ravno sama odganjala s svojim odbijajočim nastopom in averzijo do zasebništva ? Sama si meni osebno izjavila, da na zasebništvo sploh ne misliš, saj potem res ne bi mogla delati vse to, kar delaš zdaj. No, me zasebnice moramo z vso odgovornostjo najprej poskrbeti, da je opravljeno delo, šele potem sledijo vse druge dejavnosti. Ti lahko svoje delo enostavno naložiš drugim in se greš svoje številne aktivnosti. Zato ti pa tako hudo ustreza zaposlitev v varnem zavetju javnega zdravstvenega zavoda.
Čas bi že bil, da del svojih aktivnosti opustiš, predvsem in najprej funkcijo predsednice strokovne sekcije, ki jo že dolgo ne opravljaš tako kot bi bilo potrebno. Pa bi ti to še nekako odpustili. Tega, da si poteptala načela Kodeksa etike, na katera smo medicinske sestre tako ponosne, tega ti pa res ne moremo več !
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS