Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Nova protizasebniška hajka sindikatov ?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Ned Mar 18, 2007 23:40    Naslov sporočila: Nova protizasebniška hajka sindikatov ? Odgovori s citatom

Neuradno smo izvedeli, da predstavniki sindikatov na veliko sestankujejo z namenom ponovnega blatenja zasebne patronažne dejavnosti. Kdove, kakšne laži si bodo izmislili tokrat ? Pravzaprav že vemo: zasebnice delajo obupno nestrokovno, celo tako hudo, da morajo v ZD popravljati za njimi.......celo tako hudo, da bo sindikat pomagal pri odvzemu koncesije ! Hudoooo !!!
Dragi moji, tole o nestrokovnih, pohlepnih zasebnikih v zdravstvu je že stara, oguljena laž. Če že morate opravičiti svoj obstoj in plače svojih predstavnikov, bodite vsaj izvirni.
Vsekakor pa ima laž kratke noge, ne glede na to, koliko lažnivih kljukcev ji stoji ob strani. In kdor ima čisto vest, se ne boji odgovarjati za svoja dejanja in za to ne kliče sindikatov na pomoč. Če se še prav spomnim, je bil namen ustanovitve sindikatov čisto nekaj drugega.
Sindikati proti zasebnicam

*******************************************************************
Slavica

Poslano: Jelki Mlakar, Bojani Filej, Petri Kersnič, Marini Velepič

Spoštovane !

Nerada se odzivam na neuradne informacije in tudi sicer sem bolj naklonjena mirnim, sporazumnim rešitvam, v skladu z etičnimi načeli, ki smo jim vse zavezane.
Informacija, ki sem jo objavila na naši spletni strani se nanaša na Sindikat delavcev v zdravstveni negi in Klinični center v Ljubljani.
Moje vprašanje, gospa Jelka Mlakar je namenjeno vam in je čisto kratko: " Je to res ?"

Lepo vas vse pozdravljam,

Slavica Molan

**************************************************************
Jelka Mlakar:: 19. 3. 2007

Poslano: zdruzenje zpms <zdruzenje.zpms@gmail.com>
cc
Bojana Filej <bojana.filej@uni-mb.si>,
Petra Kersnic <petra.kersnic@zbornica-zveza.si>,
SDZNS <sdzns@siol.net>

_____________________________________________________________

Spoštovani!
Nerada odgovarjam neznankam; še manj rada odgovarjam na nepreverjene in še povrhu vsebinsko nerazumljive obtožbe. Ker ste mi predvidevam naslovili vprašanje o namigu o sestankovanju predstavnikov sindikata, vam moram seveda pritrditi, da sem na številnih sestankih zastopala interese patronažnih medicinskih sester, predvsem ko gre za zakonske določbe, kot je predlog zakona o koncesijah (pripombe si lahko preberete na spletni strani našega sindikata). Ker predvidevam, da ste zasdebnica, vas zgolj vprašam ali je vaše združenje oporekalo predlogu zakona, v katerem ni patronažna medicinska sestra niti omenjena, pa vemo, da je edina možna samostojna nosilka zdravstvene nege v slovenskem prostoru? Toliko na kratko. Ko boste imeli pa konkretne pritožbe na moje delovanje ali delovanje predstavnikov našega sindikata, pa se ponovno slišiva.
Kolegialni pozdrav,

Jelka Mlakar

**************************************************************

Slavica : 19. 3. 2007


Poslano: Jelka Mlakar <jelka.mlakar@kclj.si>
cc
Bojana Filej <bojana.filej@uni-mb.si>,
Petra Kersnic <petra.kersnic@zbornica-zveza.si>,
SDZNS <sdzns@siol.net>

_____________________________________________________________

Združenje zasebnih patronažnih medicinskih sester (ZZPMS)
Dolenja vas pri Krškem 148
8270 Krško

E-naslov: info@patronaza.si
Spl. stran: www.patronaza.si


Spoštovana Gospa Mlakar !

Saj res, kako sem si le lahko predstavljala, da poznate neko Molan Slavico.
Torej je najbolje, da se vam predstavim. Kot ste opazila, sem neka čisto preprosta, neznana, skromna patronažna medicinska sestra, ki na jugu Slovenije opravljam, uganila ste, zasebno patronažno dejavnost. Nimam nobenih posebnih zaslug in tudi ne priznanj, razen nekaj pokalov in diplom za streljanje z zračno puško in tek na na srednje proge iz starih časov. Rodila sem se 20. 10. 1957 v Dolenji vasi pri Krškem, kar doma, pohitela sem in se tako že takrat izognila javnemu zdravstvenemu zavodu. Osnovno šolo sem obiskovala v Dolenji vasi in v Artičah, gimnazijo v Brežicah, višjo šolo v Ljubljani in 3. letnik po merilih za prehode v Mariboru.
Nekaj več kot dvajset let sem bila zaposlena v Zdravstvenem domu Krško, deset let na Medicini dela, ostalo pa v patronažni službi. Več kot pet let sem srečna zasebna patronažna medicinska sestra. Koliko denarja za opravljanje svojega dela dobim, si lahko preberete na spletni strani ZZZS, dodatnih storitev pa tako nikoli nikomur še nisem zaračunala. Pa ne zato, ker si ne bi upala, ali pa mislila, da mi plačilo ne pripada, ampak preprosto zato, ker sama tako hočem. Sem poročena, mati dveh pridnih otrok in babica triletne vnučke in tako vsaj pravijo drugi, zasvojena z računalnikom.
Od ustanovitve Združenja zasebnih patronažnih medicinskih sester sem predsednica, sicer si pa vse o tem lahko preberete na naši spletni strani.
Kot sem že omenila sama nimam nobenih zaslug, zato še posebno cenim vse, ki si prizadevajo za razvoj stroke in zastopajo interese drugih, še posebno, če pri tem zanemarijo svoje lastne koristi. Vendar bom skromno dodala, da smo se zasebnice preprosto morale naučiti poskrbeti same zase, zato smo tudi pripombe na Predlog Zakona o koncesijah pravočasno poslale na Ministrstvo za zdravje. Kot predsednica sem bila celo prisotna na Ministrstvu, skupaj s povabljenimi Zbornicami v zdravstvu, ko je potekala razprava na to temo.
V priponki vam pošiljam samo splošni del naših pripomb, da ne boste s prebiranjem daljše verzije izgubljala svojega dragocenega časa.
Tudi vašo spletno stran kdaj preletim. Žal mi je, da ste opustili forum, čeprav že nekaj let ni bil več aktiven. Z malo vzpodbude in dobrimi moderatorji bi lahko kmalu zaživel.

Tako, na kratko sem se vam predstavila. Ironično pa je, da me sploh ne poznate, pa se borite proti meni kot zasebnici.
In zdaj, ko ste že precej zvedela o meni, mi prosim odgovorite na moje vprašanje, kajti tisto prej, draga predsednica ni bil odgovor, ampak reakcija. Če bi mene kratko in jasno vprašali, ali Združenje ZPMS pripravlja javno blatenje članov Sindikata delavcev v zdravstveni negi, bi vam lahko iskreno in pošteno napisala samo "ne", brez dodatnih sprenevedanj.
Upam, da vas nekoliko primesi cinizma v mojem pisemcu ne bo preveč prizadelo in užalilo. Z njim smo se zasebnice naučile preživeti vsa podla podtikanja, blatenja, šikaniranja in še marsikakšen izraz na to temo bi lahko našla.
Bom pa zelo vesela, če si boste kdaj našla čas za pogovor z zasebnicami. Z veseljem vas bomo povabile. Vsekakor bi pa bilo to nujno, da ne bomo še naprej za vas "neznanke".

Lepo vas pozdravljam

Predsednica Združenja ZPMS
Slavica Molan, dipl.m.s.
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Odnos javno - zasebno v zdravstveni negi Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS