Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Sedež zasebne patronažne dejavnosti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Tor Apr 24, 2007 14:27    Naslov sporoèila: Sedež zasebne patronažne dejavnosti Odgovori s citatom

Patronažna dejavnost se izvaja izkljuèno na terenu, na domovih varovancev. Zasebne patronažne medicinske sestre smo vedno dosegljive po telefonu, v Zdravstveni dom prihajamo samo po delovne naloge, na konzultacije z zdravniki, v laboratorij in podobno. Poslovni prostor, ki ga potrebuje zasebna patronažna medicinska sestra ima zgolj funkcijo sedeža dejavnosti in ni vezan na službe v Zdravstvenem domu, zato smo mnenja, da ima lahko zasebna izvajalka patronažne zdravstvene nege, èe želi, sedež dejavnosti na svojem domu, kar je veèini zasebnic v Sloveniji tudi omogoèeno.

V zvezi s tem vprašanjem smo se 6. 4. 2007 za mnenje obrnili tudi na Ministrstvo za zdravje. Odgovor nam je 23. 4. 2007 posredovala Gospa Jana Volèiè:

V zvezi s poslovnimi prostori medicinske sestre, ki na terenu opravlja zdravstveno nego in patronažo pojasnjujem, da v navedenem primeru ne gre za poslovne prostore v smislu pravilnika o pogojih za opravljanje zdravstvene dejavnosti, paè pa zgolj za sedež, ki mora biti opredeljen in tudi naveden v odloèbi o vpisu v register in je potreben zaradi registracije pri Ajpes-u. Iz navedenega razloga ima veliko med.sester sedež svoje dejavnosti na domaèem naslovu, kar pa ne sme vplivati na sodelovanje z zdravstvenim domom pri zagotavljanju storitev v osnovni zdravstveni dejavnosti.
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Zasebna patronažna dejavnost Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS