Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Aktualno iz Ministrstva za zdravje
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
združenje zpmsPridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Ned Jun 03, 2007 17:41    Naslov sporočila: Aktualno iz Ministrstva za zdravje Odgovori s citatom

http://www.mz.gov.si/
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
združenje zpmsPridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 23, 2007 21:07    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.mz.gov.si/

23.07.2007
ZVEZA DRUŠTEV UPOKOJENCEV PODPIRA ZAKON O DOLGOTRAJNI OSKRBI ...


Minister za zdravje Andrej Bručan se je prejšnji teden sestal z novoizvoljeno predsednico Zveze društev upokojencev Matejo Kožuh-Novak in s podpredsednikom Aldom Ternovcem, da skupaj pregledajo poglede Zveze društev upokojencev na stanje v zdravstvu, njihove želje ter predloge za izboljšave. Minister je sestanek ocenil kot zelo koristen, saj je pridobil nekatere zelo dobre predloge, ki jih namerava pri svojem nadaljnjem delu upoštevati. Minister je med drugim predstavnikoma Zveze društev upokojencev predstavil predlog zakona o dolgotrajni oskrbi in zavarovanju za dolgotrajno oskrbo, ki bo uredil sistemsko zavarovanje za starejše, in jim na domu omogočil enakovredno oskrbo kot v domovih za starejše. V načrtih ministrstva so tudi negovalne bolnišnice in oddelki, kjer bo ustrezneje poskrbljeno za nego. Zveza je podprla prizadevanja ministra na omenjenih področjih, ki so za skupino starejših še posebej pomembna. Predstavnika upokojencev sta se strinjala tudi s predlogom ministra, da svoje delo in načrte čimprej predstavi tudi na regijskih odborih Zveze......
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
združenje zpmsPridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 30, 2007 15:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ministrstvo za zdravje ( www.mz.gov.si ) je danes dalo v javno razpravo:

Predlog zakona o duševnem zdravju......

Predlog bo v javni razpravi do 15. septembra 2007

Na spletnih straneh ministrstva za zdravje bo do 15. septembra potekala javna razprava predloga Zakona o duševnem zdravju. Pričakujemo, da bo javna razprava prinesla konstruktivna dopolnila in predloge k predlogu zakona.

Predlog Zakona o duševnem zdravju ureja sistem skrbi na področju dejavnosti duševnega zdravja, tako zdravstvene kot socialno varstvene. S predlogom zakona se določajo pravice, ki jih ima oseba kot uporabnik teh storitev, in način, kako se bodo izvajale, s posebnim poudarkom na ureditvi področja zdravljenja v zaprtih oddelkih psihiatričnih bolnišnic, kar je bilo tudi predmet odločanja Ustavnega sodišča iz leta 2003. Predlog tako ne določa le pravic oseb s težavami v duševnem zdravju, temveč področje duševnega zdravja ureja bolj celovito.

Z zakonom se bo izpolnjevala obveza Vlade RS, da pripravi Nacionalni program varovanja duševnega zdravja, ki bo opredelil cilje, organizacijo, razvoj in naloge vseh izvajalcev v mreži za duševno zdravje, strategijo razvoja skrbi in akcijski načrt varstva duševnega zdravja. V predlogu zakona so tako že opredeljena osnovna izhodišča za vzpostavitev mreže izvajalcev za duševno zdravje, ki jo sestavljajo poleg izvajalcev psihiatričnega zdravljenja in socialno varstvenih programov in storitev tudi izvajalci obravnave v skupnosti, vključno z nevladnimi organizacijami.

Vsebina predloga zakona

Predlog Zakona o duševnem zdravju ureja sistem skrbi na področju dejavnosti duševnega zdravja, tako zdravstvene kot socialno varstvene. S predlogom zakona se določajo pravice, ki jih ima oseba kot uporabnik teh storitev in način, kako se bodo izvajale, s posebnim poudarkom na ureditvi področja zdravljenja v zaprtih oddelkih psihiatričnih bolnišnic, kar je bilo tudi predmet odločanja Ustavnega sodišča iz leta 2003.

I. Glede na to, da je bila v javnosti posebej izpostavljena problematika zagotavljanja pravic pri zadržanju in zdravljenju v tako imenovanih zaprtih oddelkih psihiatričnih bolnišnic, bi na začetku predstavil predlog zakona v tem delu.

1. Oseba, ki se s sklepom sodišča izrečen ukrep obveznega zdravljenja, bo poleg zadržanja v zaprtem oddelku oziroma oddelku pod posebnim nadzorom psihiatrične bolnišnice, lahko napotena v varovani oddelek socialno varstvenega zavoda oziroma v nadzorovano obravnavo. Slednje sta alternativna ukrepa s katerima se bo dosegel isti cilj, kar se bistveno razlikuje od veljavne ureditve.

2. Pri tem smo določili kratke roke v postopkih pred sodiščem, saj se zavedamo, da lahko le hitri sodni nazor glede zakonitosti pridržanja zagotovi učinkovito varstvo pravic bolnika;

3. V postopku pred sodiščem se s predlogom zakona določa, da sodišče da vsaki stranki možnost, da se izjavi o navedbah in zahtevkih nasprotne stranke. Na primer oseba, o kateri teče postopek pred sodiščem, predstavi svoje stališče in mnenje, predlagatelj postopka pa predstavi svoje razloge.

Posebej pomembno je, da ima bolnik pravico do zastopanja pred sodiščem ter da ga lahko zastopa le odvetnik, ki ga izbere sam, ali pa to stori sodišče.

4. Poseben del predloga zakona je namenjen pravicam oseb v zaprtih oddelkih. Že ob sprejemu sprejemni zdravnik osebo seznani z vsemi pravicami, ki ji pripadajo, na dostopnih mestih pa morajo biti tudi podatki o telefonskih številkah in drugi pomembni podatki o zagovornikih, ki jih lahko zastopajo v vseh postopkih obravnave po tem zakonu, razen pred sodišči;

5. Zadržanje osebe vedno pomeni tudi delno omejitev njene pravice do proste izbire zdravljenja. Pomembna novost, ki jo prinaša predlog zakona, je določitev konkretnih zdravstvenih ukrepov in uporabo posebnih metod zdravljenja. Pri vseh teh metodah bo potrebno zagotoviti pisno privolitev pacienta in mnenje Komisije za medicinsko etiko, ki bo ocenila ali je takšno zdravljenje v največjo korist za zdravje osebe. Delna izjema velja le v nujnih primerih, ko je v interesu bolnika čimprejšnja uporaba psihotropnih zdravil v vrednostih, ki presegajo predpisane vrednosti. Vendar je tudi v tem primeru zagotovljen nadzor in sicer tako, da je potrebno obvestiti Komisijo za medicinsko etiko.

6. V primerih, ko bolnik neposredno ogroža sebe ali druge ljudi v bolnišnici, predlog zakona navaja posebne varovalne ukrepe. Uporabo takšnih ukrepov lahko odredi le zdravnik. Ukrepi pa morajo biti v skladu s smernicami Svetovne zdravstvene organizacije in potrjeni s strani Razširjenega strokovnega kolegija za psihiatrijo.

II. Druga določila v zakonu:

Predlog zakona določa, da je zdravljenje v oddelku pod posebnim nadzorom psihiatrične bolnišnice možno: s privolitvijo osebe, brez privolitve osebe, na podlagi sklepa sodišča, brez privolitve osebe v nujnih primerih.

Zakon natančno določa pogoje, v katerih se lahko osebo obravnava v oddelkih pod posebnim nadzorom v psihiatričnih bolnišnicah, kdaj v varovanih oddelkih v socialno varstvenih zavodih in kdaj v nadzorovani obravnavi.

Pri obravnavi oseb s težavami v duševnem zdravju bi posebej izpostavil možnost obravnave v lokalnem okolju, kar je pomembna novost tega zakona.

Nadzorovana obravnava, ki je namenjena osebam s hudimi in ponavljajočimi se duševnimi motnjami, je interdisciplinarno zasnovana obravnava, ki jo bo koordiniral in nadziral strokovnjak. Zakon ga imenuje koordinator nadzorovane obravnave, imenuje pa ga psihiatrična bolnišnica.

Obravnava v skupnosti pa bo namenjena osebam, ki imajo težave pri opravljanju vsakdanjih dnevnih opravil in vključevanju v družbeno življenje oziroma usposabljanju za delo.

Le-ta se bo pretežno izvajala v okviru nevladnih organizacij. Koordiniral in nadzoroval jo bo koordinator storitev v skladu z interdisciplinarnim načrtom storitev. Koordinator storitev je strokovnjak z visoko ali univerzitetno izobrazbo zdravstvene, psihološke, socialne ali pedagoške smeri.

Predlog zakona uvaja nov institut zagovornika, do katerega imajo pravico osebe v vseh postopkih obravnave po tem zakonu, razen v postopkih pred sodiščem. Zagovornik bo predvsem varoval pravice, koristi in interese osebe.
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
združenje zpmsPridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Sre Okt 03, 2007 16:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novica

03.10.2007

MINISTRICA ZA ZDRAVJE PREDSTAVILA REŠITVE ZA IZBOLJŠAVE ZDRAVSTVENEGA SISTEMA

Ministrica za zdravje Zofija Mazej Kukovič je na današnji tiskovni konferenci označila rezultate Evropske indeksa uporabnikov zdravstvenih storitev kot priložnost za slovenski zdravstveni sistem in predstavila možne rešitve za izboljšave.

Kot je poudarila Zofija Mazej Kukovič vir podatkov za raziskavo niso bili podatki poslani s strani ministrstva za zdravje ali drugih javno zdravstvenih institucij v okviru ministrstva, se pa kljub nekoliko slabši uvrstitvi Slovenije na lestvici 29-ih držav v primerjavi s preteklim letom strinja z nekaterimi pomanjkljivostmi, ki jih je zaznala organizacija Health Consumer Powerhouse.

Leta 2005 prvič objavljen Indeks sestavlja pet glavnih kazalcev: pacientove pravice in informiranost pacientov, čakalne dobe, izid zdravljenja, radodarnost sistema in dostopnost do zdravil. Na področju pacientovih pravic ministrica vidi veliko možnosti za izboljšavo s sprejetjem Zakona o pacientovih pravicah, ki je v obravnavi v Državnem zboru, in z včeraj sprejetim Zakonom o zdravilstvu.

Čakalne dobe se bodo skrajšale s spremembami na organizacijskem nivoju, v investicijah in s spremembami v nadzoru, ki se sedaj ponekod slabo izvaja. Nujna na tem področju je tudi dobra informacijska podpora.

Na področju izida zdravljenja ministrica pričakuje izboljšave s sprejetim presejalnim programom za zgodnje odkrivanje raka na dojki ter debelem črevesju in danki. Pri tem pa bo v prihodnosti pomembno vlogo imel tudi nov Onkološki inštitut, ki bo dal državljanom evropsko primerljive standarde za zdravljenje raka.

Področje dostopnosti do bioloških zdravil je v Sloveniji relativno razvito, žal pa so sredstva tudi za ta zdravila omejena. Na ministrstvu se bomo trudili, da v okviru razpoložljivih sredstev za bolnike, ki ta zdravila potrebujejo, naredili kar največ.

Ministrica je v zaključku svojega komentarja Indeksa poudarila, da bo ministrstvo v nacionalni program zapisalo tiste presejalce, ki so skladni z evropskim modelom poslovne odličnosti, s čimer bomo slovenski zdravstveni sistem približali evropskemu ter hkrati zagotovili zelo pomemben stalni screening delovanja našega zdravstvenega sistema.
_________________
_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Tor Okt 21, 2008 17:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novica: 21.10.2008
Ministrstvo objavilo sklic ustanovne skupščine Zdravilske zbornice Slovenije
Ministrstvo za zdravje je skladno z Zakonom o zdravilstvu na svojih spletnih straneh in v časopisih objavilo sklic ustanovne skupščine Zdravilske zbornice Slovenije.
Ustanovna skupščina bo 22. januarja 2009, udeležijo pa se je lahko osebe, ki izpolnjujejo pogoje za prvo licenco, ki so določeni v Zakonu o zdravilstvu. .....


Mogoče ne bi bilo slabo, če bi naša Zbornica - Zveza pri zdravilcih poiskala pravi "recept" za dosego tako težko pričakovanega Zakona o zdravstveni negi - očitno bo treba priznati, da včasih alternativne metode bolj vžgejo od konvencionalnih Wink
Nazaj na vrh
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Čet Nov 27, 2008 06:24    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Minister Borut Miklavčič prevzel posle na ministrstvu za zdravje..........
Nazaj na vrh
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Feb 16, 2009 09:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sestavljen nov Zdravstveni svet pri Ministrstvu za zdravje, predsednik je prof. dr. Rajko Kenda.....


Najštevilčnejša poklicna skupina v zdravstvu ima eno predstavnico - Andrejo Peternelj...
Nazaj na vrh
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Pet Mar 27, 2009 20:27    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Minister predlaga uvedbo brezplačnega cepljenja proti HPV iz prihrankov, ki bodo nastali zaradi dogovorjenih nižjih cen nekaterih zdravil...........
Nazaj na vrh
Slavica
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Apr 27, 2009 19:59    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.mz.gov.si/

Informacije o Prašičji gripi.......


http://www.mz.gov.si/si/novi_virus_gripe_informacije/
Nazaj na vrh
erika33Pridružen/-a: Pon Apr 2007 16:08
Prispevkov: 54

PrispevekObjavljeno: Sre Dec 16, 2009 22:37    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

http://www.delo.si/clanek/95016

Miklavčič ostaja minister

Milena Zupanič, sre, 16.12.2009

Ljubljana - »Normalno delam naprej in ne bom odstopil,« je včeraj za Delo povedal minister za zdravje Borut Miklavčič. Tako je končal ugibanja o tem, ali bo z novim letom - kakor je bilo zaradi njegove bolezni večkrat javno izrečeno - predal ministrske posle komu drugemu. V ponedeljek sta o tem govorila s premierom Borutom Pahorjem; ta je napovedal še en sestanek o isti temi v decembru. »Dogovarjanja s Pahorjem o tem ne bo več,« je včeraj za Delo zatrdil Miklavčič. Torej se je dokončno odločil, da ostane.

Odkar je Miklavčič avgusta med dopustovanjem v Dalmaciji doživel blažjo možgansko kap, nato pa novembra še interventni radiološki poseg, s katerim so mu zdravniki znotrajžilno zaprli možgansko anevrizmo, ugotovljeno ob možganski kapi, je bilo v javnosti veliko ugibanj o tem, ali bo minister s svojega položaja odstopil. Miklavčič je posredno spodbujal ugibanja, ko je odkrito povedal, da je celodnevni, velikokrat 15-urni delovnik ministra zanj prenaporen. Pahor pa je večkrat, nazadnje ta ponedeljek, povedal, da je zadovoljen z delom Miklavčiča in da bi rad, da ostane.

Miklavčič je včeraj dejal, da razmišlja o tem, kaj je treba narediti, ne pa o odstopu. »Zakon o zdravstveni dejavnosti moram pripeljati do konca. Veselim se že 21. decembra, ko bom dal v uporabo osmi linearni pospeševalnik za obsevanje na onkološkem inštitutu,« je naštel najaktualnejši delovni nalogi.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urškaPridružen/-a: Tor Jun 2007 15:35
Prispevkov: 282

PrispevekObjavljeno: Čet Jan 07, 2010 18:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Vabilo na informativni dan o razpisu Izvršne agencije za zdravje in potrošnike, 15. januar 2010, od 9. do 12. ure, v Centru Evropa na Dalmatinovi 4, Ljubljana.
Drugi program ukrepov Skupnosti na področju zdravja (2008-2013)

VABILO NA INFORMATIVNI DAN

o razpisu Izvršne agencije za zdravje in potrošnike (Executive Agency for Health and Consumers) za leto 2010

Ministrstvo za zdravje skupaj z Izvršno agencijo za zdravje in potrošnike pri Evropski komisiji, organizira informativni dan o razpisu za leto 2010 s področja zdravja, ki bo potekal v petek, 15. januarja 2010, od 9. do 12. ure, v Centru Evropa na Dalmatinovi 4, Ljubljana.

V letu 2010 bo Evropska komisija namenila približno 13.399.640,00 evrov sredstev, in sicer za financiranje projektov, finančne pomoči oz. donacije, konference in skupne ukrepe na področju javnega zdravja.

Na dogodku bodo predstavljene podrobnosti razpisa za leto 2010, postopek prijave, primeri dobre prakse, pridobivanje partnerjev in upravljanje projekta potem, ko je že prejel sredstva. Prav tako bodo predstavljene ovire s katerimi se prijavitelji srečujejo, ter pogoste napake, ki so razlog da posamezna organizacija ne prejme sredstev. Udeleženci bodo imeli priložnost zastaviti vprašanja, povezana z razpisom.

Del informativnega dneva bo potekal v angleškem jeziku. Prosimo, da vašo udeležbo potrdite po elektronski pošti: nina.krtelj(at)gov.si

O Agenciji za zdravje in potrošnike: http://ec.europa.eu/eahc/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urškaPridružen/-a: Tor Jun 2007 15:35
Prispevkov: 282

PrispevekObjavljeno: Sob Apr 17, 2010 20:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novica
16.04.2010

Predstavitev prioritet na področju javnega zdravja

Vlaganje v promocijo zdravja in preprečevanje bolezni je ključno za zagotavljanje boljšega zdravja in večjo kakovost življenja, s tem podaljševanja zdravih let življenja in ohranjanje funkcionalnih sposobnosti, ki omogočajo delovno aktivnost.

V Sloveniji se na področju javnega zdravja ponašamo s tradicijo in nekaterimi uspehi, tudi v mednarodnem merilu (npr. ena najnižjih umrljivosti dojenčkov v Evropi, v zadnjih letih tudi zelo zmanjšano število kadilcev, majhno število okuženih z virusom HIV/AIDS). Sprejete so bile strateške usmeritve in na posameznih področjih ustrezna zakonodaja, ki zagotavlja pogoje za obvladovanje dejavnikov tveganja za zdravje in s tem preprečevanje kroničnih bolezni.

Na področju javnega zdravja imamo z mednarodnimi smernicami usklajene dokumente, in sicer: Zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov, Zakon o omejevanju porabe alkohola ter Zakon o duševnem zdravju in zakonodaja na področju prepovedanih drog. Sprejete in izvajane so tudi strategije za nadzor nad dejavniki tveganja za zdravje in obvladovanje kroničnih nenalezljivih bolezni, med njimi Državni program za obvladovanje raka 2010 - 2015; Nacionalni program za obvladovanje sladkorne bolezni - Strategija razvoja 2010-2020; Strategija preprečevanja in obvladovanja okužbe s HIV 2010-2015; Resolucija o nacionalnem programu prehranske politike 2005-2010; Strategija Vlade RS na področju spodbujanja telesne (gibalne) dejavnosti za krepitev zdravja in Nacionalni program na področju preprečevanja odvisnosti od drog 2004-2009.

Za spremljanje doseganja ciljev posameznih strategij in ugotavljanje napredka se izvajajo javno-zdravstvene raziskave in raziskave javnega mnenja, s katerimi lahko beležimo trende na posameznih področjih. Izvedenih in v teku pa je tudi nekaj evalvacij ukrepanja, ki so ključne za boljše načrtovanje v prihodnje.

Za izvajanje preventivne dejavnosti je zelo pomembno, da je del vsakodnevne skrbi zdravstvenih delavcev v primarnem zdravstvenem varstvu ter v ambulantah pediatrov, šolskih zdravnikov, ginekologov, družinskih zdravnikov in zdravnikov medicine dela.

V Sloveniji že od leta 2000 razvijamo tudi pristope in programe za zmanjševanje neenakosti v zdravju, ki so bili mednarodno priznani in jih je Svetovna zdravstvena organizacija posvojila kot primere dobre prakse (Projekt MURA).

Izzivi na področju javnega zdravja v naslednjem kratkoročnem obdobju so predvsem:

- dosledno uveljavljanje zakonodaje in uresničevanje zapisanega v strateških dokumentih v vsakodnevni praksi ter priprava krovne strategije preprečevanja in obvladovanja kroničnih nenalezljivih bolezni, ki bo služila kot "dežnik" vsem že sprejetim programom;
- spremljanje izvajanja ukrepov in aktivnosti ter ocenjevanje njihove učinkovitosti z ustreznimi orodji;
- vzpostavitev oziroma okrepitev sodelovanja pri upravljanju preventivnih programov med Inštitutom za varovanje zdravja in regijskimi zavodi za zdravstveno varstvo ter primarno ravnjo zdravstvenega varstva, ki vključuje izobraževanje in spremljanje kakovosti in učinkovitosti;
- podpora razvoju kapacitet v javnem zdravju, začenši z Inštitutom za varovanje zdravja, ki mora postati osrednja javnozdravstvena institucija v Sloveniji za spremljanje zdravja prebivalcev Slovenije, za pripravo izhodišč in strokovno podporo odločevalcem;
- v luči gospodarske krize je še toliko bolj pomembno upoštevanje zdravja kot razvojnega potenciala. Na tem področju bomo zato že letos začeli z aktivnim vzpostavljanjem dialoga in partnerstva z vsemi resorji , ki imajo vpliv na socialno ekonomske determinante zdravja in s katerimi lahko zagotovimo pogoje za zmanjšanje neenakosti v zdravju;
- sodelovanje in partnerstvo z nevladnimi organizacijami.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urškaPridružen/-a: Tor Jun 2007 15:35
Prispevkov: 282

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 30, 2010 13:12    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novica
28.04.2010

Evropski teden cepljenja


http://www.mz.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/670/6034/f79b01e699/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urškaPridružen/-a: Tor Jun 2007 15:35
Prispevkov: 282

PrispevekObjavljeno: Pet Apr 30, 2010 13:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Novica
29.04.2010

Informacija glede modernizacije usklajevanja sistemov socialne varnosti na ravni EU


http://www.mz.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/670/6035/11ab43f22c/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
urškaPridružen/-a: Tor Jun 2007 15:35
Prispevkov: 282

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 23, 2010 12:41    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Napoved: posvet S POVEZANIMI PRISTOPI DO UČINKOVITE KAKOVOSTI IN VARNOSTI ZDRAVSTVENE OBRAVNAVE, 25.maj 2010, Hotel Mons, dvorana Fabiani A, Ljubljana, novinarska konferenca ob 12.30 uri

http://www.mz.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/670/6045/0e419db8dc/
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS