Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Kdo kroji koncesijsko pogodbo ?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoèe zasebnice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
MERC4



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 7:38
Prispevkov: 73
Kraj: SLOVENSKA BISTRICA

PrispevekObjavljeno: Èet Maj 04, 2006 18:14    Naslov sporoèila: Kdo kroji koncesijsko pogodbo ? Odgovori s citatom

ZANIMA ME KOLIKO VPLIVA IMA PATRONAŽNA MEDICINSKA SESTRA KOT ZASEBNICA NA KONCESIJSKO POGODBO,KI JO PONUDI OBÈINA. NE VEM KAJ JE DOBRO , OZIROMA MORAM SPREJETI VSE POGOJE, KI MI JIH OBÈINA POSTAVI...PO LINIJI NAJMANJŠEGA ODPORA...DRUGAÈE OSTANEM BREZ

Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo MSN Messenger - naslov
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Èet Maj 04, 2006 18:56    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Zahteve, ki jih postavlja Obèina (koncedent), so zahteve direktorja Zdravstvenega doma iz katerega bodoèa koncesionarka odhaja.
Že veèkrat smo napisali, tudi na tem forumu, da nekateri direktorji Zdravstvenih domov ne poznajo meja pri dokazovanju svoje premoèi in so neverjetno domiselni pri oviranju patronažnih medicinskih sester v postopku pridobivanja koncesij.
Direktorji zdravstvenih domov so »gospodje direktorji« z zelo lepimi plaèami, pri vsem tem pa v svojo ustanovo niso vložili niè svojega kapitala, imajo zagotovljena sredstva, zagotovljeno delo, kadre in èe sem jim karkoli pri poslovanju zalomi, za njimi stoji obèina. Imajo pa še niz plaèanih pomoènikov, ki naj bi skrbeli za dobro funkcioniranje ustanove. Jasno je, da si želijo obdržati obstojeèe stanje.
Velja pa seveda pripomniti, da direktorji zdravstvenih domov, kljub temu, da so koordinatorji izvajalcev zdravstvene dejavnosti v obèinah, niso partnerji pri podpisovanju koncesijski pogodb in njihovo pozitivno mnenje ni pogoj za pridobitev koncesije. Negativna mnenja direktorjev in njihove zahteve so velikokrat neutemeljene, bolj namenjene dokazovanju premoèi in svarilu tistim, ki bi si še drznili pomisliti na zasebništvo, kot pa resnièni skrbi za javno lastnino in v takih primerih je še posebno nujna praviènost in zdrava presoja koncedenta.
Župani obèin pa bi se seveda morali zavedati, da niso imenovani od direktorjev, ampak so izvoljeni od obèanov, torej so župani tudi patronažnim medicinskim sestram in bi bilo prav, da se potrudijo in uskladijo interese obeh strani v obojestransko zadovoljstvo.

Kaj torej storiti ? Težko je dati univerzalno navodilo, ker je vse odvisno od pripravljenosti na dialog vseh tistih, ki krojijo usodo bodoèih koncesionark. Kakorkoli se obrnemo, imajo koncedenti žezlo v svojih rokah in nekateri ( hvala bogu, da ne vsi ) ga žal uspešno zlorabljajo v svojo korist pod pretvezo, da rešujejo javno zdravstvo.
Nazaj na vrh
stanka



Pridružen/-a: Ned Feb 2006 20:41
Prispevkov: 171
Kraj: Limbuš, Maribor

PrispevekObjavljeno: Ned Maj 07, 2006 11:46    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Koncesionarki verjetno ne ostane veliko drugega, kot da podpiše ponujeno pogodbo, lahko pa si pred tem (v pogovorih z obèinarji, z razlagami specifiènosti dela, npr. da ne potrebujemo posebnih prostorov v ZD) poskuša izpogajati èim manjšo odvisnost od zdravstvenega doma. V mojem primeru obèina ni postavila nobenih pretiranih zahtev glede odnosov z ZD. Zahtevala je samo dežuranje, èe bi ZD to zahteval, kar pa ta ne želi. Praktièno vse je odvisno od obèine in razumevanja njenih predstavnikov.

Lp,
Stanka
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoèe zasebnice Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS