Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Prenova Statistiènega poroèila

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> To in ono o patronaži
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
združenje zpms



Pridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Èet Feb 07, 2008 13:58    Naslov sporoèila: Prenova Statistiènega poroèila Odgovori s citatom

Darinka Zavrl Džananoviæ je napisala in nam poslala tale zapisnik. Hvala Darinka !

ZAPISNIK

I. sestanka delovne skupine za prenovo poroèila o delu patronažne službe, 29.1. 2008


Prisotni:
Renata Trampuž, Slavica Molan, doc.dr. Olga Šuštaršiè, Martina Horvat, Petra Nadrag, Mojca Omerzu in Darinka Zavrl Džananoviæ


D.Zavrl Džananoviæ predstavi:

I. ZAKONSKO OSNOVO ZA POSODOBITEV EVIDENCE O PATRONAŽNI ZDRAVSTVENI NEGI
 Zakon o zdravstveni dejavnosti, Uradni list RS Å¡t. 23/05-preèišèeno besedilo,

 Zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZZS), Uradni list RS, Å¡t.100/05-preèišèeno besedilo.

 Navodila za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni, Uradni list RS Å¡t. 19/98, Uradni list RS, Å¡t.47/98, Uradni list RS, Å¡t.26/2000, Uradni list RS, Å¡t.67/2001, Uradni list RS, Å¡t.33/2002, Uradni list RS, Å¡t.72/2006

 Zakonu o zbirkah podatkov s podroèja zdravstvenega varstva (ZZPPZ), Uradni list RS, Å¡t.65/00.

II. NAMEN EVIDENCE O PATRONAŽNI ZDRAVSTVENI NEGI

Namen Evidence patronažne zdravstvene nege je spremljanje in primerjanje, vrednotenje ter naèrtovanje patronažne zdravstvene nege.


III. SPLOŠNA NAVODILA GLEDE PRENOVE EVIDENCE O PATRONAŽNI ZDRAVSTVENI NEGI

Zapis podatkov
Zapis podatkov na medij izvede odgovorna patronažna medicinska sestra in posreduje prenos podatkov na regijski ZZV. Vsako posredovanje podatkov mora imeti spremni dopis, v katerem je naveden naziv, naslov in šifra izvajalca, poroèevalsko obdobje, število disket, datum pošiljanja in podpis odgovorne osebe.

Medij za posredovanje podatkov in roki pošiljanja
JZZ ter druge pravne in fiziène osebe, katerih zdravstvena dejavnost obsega patronažno zdravstveno nego, ne glede na koncesijo, pripravijo in posredujejo letno poroèilo na mediju do 20.1. za preteklo leto na ZZV, regijski zavodi pa na IVZ do 15.2.


IV. NABOR PODATKOV IN DEFINICIJE
Priloga 4
V prilogi 4 je zgolj shematièni prikaz nabora podatkov, ki se vežejo na varovanca in obisk patronažne medicinske sestre. D.Zavrl Džananoviæ, s pomoèjo te sheme skuša ponazoriti vsebino Evidence patronažne zdravstvene nege. Vsi podatki naj bi bili sledljivi in preverljivi, le taki imajo svojo težo in uporabno vrednost.


KADER
Na predlog prisotnih se v zapis o zaposlenih doda tudi kader , ki je zaposlen za doloèen èas.
Vrsta kadra:
 je v patronažni zdravstveni službi redno zaposlen za nedoloèen èas
 je v patronažni zdravstveni službi redno zaposlen za doloèen èas
 Å¡tevilka zdravstvenega delavca (BPI / kadrovska služba)
 Å¡ifra poklicne skupine in naziv poklicne skupine (priloga 1)
 podiplomska znanja (priloga 3)
 Å¡tevilka licence: datum dodelitve licence
datum prenehanja licence
za podroèje
 koncesija: datum dodelitve koncesije
datum prenehanja koncesije
za podroèje

URE
Na predlog prisotnih beleženje ur ostaja nespremenjeno.
Vpiše se število rednih efektivnih ur v okviru rednega dela v obdobju , za katerega se poroèajo podatki. V efektivne ure se vkljuèuje tudi èas priprave na delo na terenu, administrativno delo, priprava na delo s skupino pacientov, èas porabljen za prihod do varovanèevega doma. Loèeno prikažemo:
 vpiÅ¡emo efektivne notranje delovne ure, ki jih opravimo v ustanovi, kjer ima patronažna zdravstvena služba svoj sedež, za pripravo na delu na terenu
 vpiÅ¡emo efektivne delovne ure, ki jih opravimo na terenu, le te vkljuèujejo tudi èas porabljen za prihod do varovanèevega doma, oziroma do sedeža izvajalca patronažne zdravstvene nege.
 vpiÅ¡emo efektivne delovne ure izven terena, to so ure, ki jih potrebujemo, da izvedemo zdravstveno vzgojna predavanja na nivoju lokalne skupnosti, skupine za samopomoè in ciljano izvajanje preventivnih zdravstveno vzgojnih storitev.


Podatek se vnaša v urah in minutah, za obdobno poroèanje na državno raven, pa se sešteti èas matematièno zaokroži na celo uro.



VAROVANEC:
Podatki vezani na varovanca:

 EMÅ O,
 spol,
 datum rojstva,
 obèina stalnega prebivališèa,
 zakonski stan,
 izobrazba,
 zaposlitveni status.


OBISK
Podatki vezani na obisk varovanca:

KURATIVNI OBISK - PRVI
Definicija: S prvi kurativnim obiskom je mišljen prvi neposredni stik varovanca s patronažno medicinsko sestro na varovanèevem domu zaradi nove bolezni ali stanja v poroèevalskem obdobju. Obisk opravi patronažna medicinska sestra na osnovi delovnega naloga izbranega zdravnika varovanca. Zdravnik je dolžan na delovni nalog zabeležiti šifro glavne diagnoze po MKB 10. Zabeležimo datum prvega kurativnega obiska.

KURATIVNI OBISK - PONOVNI
Definicija: S ponovnim kurativnim obiskom je mišljen vsak neposredni stik varovanca s patronažno medicinsko sestro na varovanèevem domu zaradi nadaljnje obravnave doloèene bolezni ali stanja. Obvezno zabeležimo datum zadnjega ponovnega kurativnega obiska, oziroma datum, ko je proces zdravstvene nege pri varovancu zakljuèen.

PREVENTIVNI OBISK – PRVI
PREVENTIVNI OBISK – PONOVNI
Po dogovoru, definicije za vse preventivne obiske (prve in ponovne), glede na Navodila za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni, Uradni list RS Å¡t. 19/98,
do naslednjiè pripravi M. Horvat

Do naslednjega sestanka D. Zavrl Džananoviæ v pravni službi IVZ-ja, preveri »pridobitev podatkov novo odkritih upravièencev do preventivnih obiskov patronažne medicinske sestre«, glede na Zakon o varovanju osebnih podatkov.
(Tabela 5: št. varovancev na podroèju)

Dogovorjeno je bilo, da podatkov v tabeli številka 6 ni potrebno veè beležiti, ker patronažna medicinska sestra izvaja preventivne preglede po lastni presoji in na osnovi Navodil za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni, Uradni list RS št. 19/98

DRUŽINA
Do naslednjega sestanka O. Šuštaršiè pripravi definicije družine, R. Trampuž pa pripravi definicije za zdravstveno socialne probleme, oziroma negovalne diagnoze družine (Tabela 7).

Tabela 8: Vrsta in mesto intervencij, do naslednjiè S. Molan pripravi zahtevano vsebino (glede na Klasifikacijo intervencij ZN, 1997) – definicije.






PROGRAMIRANA ZDRAVSTVENA VZGOJA (Tabela 9)
Po dogovoru D. Zavrl Džananoviæ pripravi definicije za podroèje zdravstvene vzgoje, ki se izvaja in beleži v patronažni zdravstveni negi (Navodila za izvajanje preventivnega zdravstvenega varstva na primarni ravni, Uradni list RS št. 19/9Cool. Da bo naèin beleženja zdravstveno vzgojnih vsebin v Evidenci patronažne zdravstvene nege primerljiv z Evidenco zdravstveno vzgojnega dela, je na naslednji sestanek povabljena gospa Vesna Pucelj, ki je v Centru za promocijo zdravja / IVZ, skrbnica Evidence zdravstveno vzgojnega dela.


I. Zdravstveno vzgojno delo v družini

Zdravstveno vzgojno delo v zdravi družini:
Definicija: je obravnava družine v domaèem okolju in podpora družini v pozitivnem odnosu do zdravja, krepitvi in ohranjanju zdravja

Zdravstveno vzgojno delo v potencialno ogroženi družini:
Definicija: je obravnava družine v okolju kjer živi in ugotavljanje ogrožajoèih dejavnikov, usposabljanje družine za samopomoè ter ukrepanje za zagotovitev, ohranitev in krepitev zdravja.

Zdravstveno vzgojno delo v zdravstveno in socialno ogroženi družini:
Definicija : je obravnava družine v okolju kjer živi ter pomoè družini pri uspostavljanju ustreznega funkcionalnega stanja glede na ogroženost in prepreèevanje nezmožnosti samooskrbe, ohranjanju dobrih odnosov v družini, sodelovanje pri zdravljenju, prepreèevanje bolezni in komplikacij ter usposabljanje družinskih èlanov za samonego.

II. Zdravstveno vzgojno delo v lokalni skupnosti
Definicija: na podlagi epidemiološke in socialne slike problematike na doloèenem terenu in na osnovi opravljene raziskave, se patronažna medicinska sestra odloèi za izvajanje aktivnosti zdravstvene nege s ciljem zmanjšanja zdravstveno socialnih problemov ter spreminjanje vedenja posameznikov za boljše in kakovostnejše življenje.

III. Preventivne zdravstveno vzgojne skupine

Skupina za samopomoè
Definicija: je organiziranje skupine za samopomoè, vodenje skupine za samopomoè, ciljano izvajanje preventivnih zdravstveno vzgojnih storitev

Klubi in društva
Definicija: je organiziranje in vodenje kluba oziroma društva in aktivno sodelovanje v klubih oziroma društvih, ciljano izvajanje zdravstveno vzgojnih storitev, ciljano izvajanje meritev (RR, telesna teža, kontrola krvnega sladkorja..)

Zdravstveno vzgojno predavanje
Definicija: patronažna medicinska sestra pripravi in izvede predavanje na osnovi ugotovljene problematike lokalne skupnosti, šole, vrtcev, delovnih organizacij, zavodov, društev.

Delo z majhno skupino
Definicija : patronažna medicinska sestra organizira in vodi ciljne skupine, aktivno sodeluje v ciljni skupini, ciljano izvajanje zdravstveno vzgojnih storitev, ciljano izvajanje meritev (RR, telesna teža, kontrola krvnega sladkorja)

Individualna zdravstvena vzgoja
Definicija : patronažna medicinska sestra izvaja ciljano individualno zdravstveno vzgojo z varovancem v družini in izven nje.



Tabela 10: R. Trampuž predlaga, da bi o vsebini te tabele še malo premislili. Morda bi jo nadomestili s podatkom o trajanju posamezne obravnave, saj bi ob vsakem varovancu zabeležili prvi obisk in zadnji obisk, ko je bila zdravstvena nega zakljuèena.

Tabela 11: vsebina bo dopolnjena in posodobljena glede na vnos podatkov o varovancu (EMŠO, spol, datum rojstva, obèina stalnega prebivališèa, zakonski stan, izobrazba, zaposlitveni status.)

Tabela 12: vsebina bo dopolnjena, ker bo patronažna medicinska sestra zabeležila šifro glavne diagnoze, ki jo bo zabeležil izbrani zdravnik varovanca na delovni nalog, kar pogojuje prvi (in nadaljnje ponovne kurativne obiske) kurativni obisk patronažna medicinska sestra na bolnikovem domu.

Definicija glavne diagnoze: je diagnoza vodilne bolezni ali stanja, zaradi katerega je osebo na domu obiskala patronažna medicinska sestra in ji nudila zdravstveno nego. Izbrani zdravnik vpiše na delovni nalog štirimestno šifro diagnoze po 10. reviziji MKB.

Tabela 13: po dogovoru M. Horvat in O. Šuštaršiè pripravita vsebino in definicije storitev in intervencij v patronažni zdravstveni negi.

Preventivni obisk


Kurativni obisk

_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Èet Jan 29, 2009 18:46    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

ZAPISNIK SESTANKA DELOVNE SKUPINE ZA PRENOVO POROÈILA O DELU PATRONAŽNE SLUŽBE

Sestanek je dne 21.01.2009 s prièetkom ob 12 uri potekal v prostorih IVZ na Trubarjevi cesti 2, 1000 Ljubljana.
Navzoèi: Darinka Zavrl Džananoviæ, asist. mag. Albreht Tit dr.med., svetovalec direktorice, mag.Polonca Truden-Dobrin dr.med., predstojnica CPZZV, Kofol Tatjana dr.med, Tamara Lubi, vodja kolaborativnega centra SZO za primarno zdravstveno nego, Darinka Fras, Martina Horvat, doc.dr. Olga Šuštaršiè, VMS, dipl.org.dela, Polona Kutin, Nataša Kunstiè, Slavica Molan, Mojca Omerzu, Bernarda Dobnikar, Katarina Trobec
Dnevni red:
1. Predlogi in priporoèila glede vsebinske posodobitve Evidence patronažne zdravstvene nege – asist.mag.Albreht Tit dr.med., svetovalec direktorice, mag. Polonca Truden Dobrin dr.med, predstojnica CPZZV, IVZ in Tatjana Kofol dr.med., CPZZV, IVZ
2. Pregled in obravnava pripomb in predlogov na že pripravljene vsebine/definicije
3. Razprava o aktivnostih v patronažni zdravstveni negi - poenoten naèin beleženja

AD1. Darinka Zavrl Džananoviæ predstavi razloge, koristi in prednosti za prenovo Evidence patronažne zdravstvene nege (EPZN). Med poglavitne razloge, ki so zahtevali prenovo in posodobitev obstojeèega Poroèila o delu patronažne službe (Obr.8,95) navede, da je naèin poroèanja vsebinsko in tehnološko zastarel, èasovno in finanèno potraten, sam obrazec pa ne sledi veè razvoju stroke zdravstvene nege in potrebam terena. Zaradi naèina zbiranja podatkov (agregiranja), je konèna uporabnost le teh zelo okrnjena, resnejših analiz praktièno ni mogoèe izvesti.
Predstavi pripravljene vsebine – nabor podatkov in definicije. Opiše delo delovne skupine za prenovo EPZN, ki je ob posodabljanju vsebin evidence upoštevala zakonske osnove, primerljivost definicij med razliènimi bazami in spremembe, ki so nastale z razvojem stroke zdravstvene nege. Definicije so zdaj primerljive z definicijami na IVZ in s SURS-om. Evidenca PZN temelji na štirih sklopih:

1. Podatki o patronažni ZN
2. Podatki o subjektu obravnave v patronažni zdravstveni negi
3. Podatki o obisku
4. Podatki o izvajalcu patronažne zdravstvene nege
Podatki med sklopi se povezujejo in so sledljivi.

 SKLOP PODATKOV O PZN predstavljajo:
- negovalne diagnoze
- intervencije ZN in
- kategorizacija varovanca.


 SKLOP PODATKOV O OBISKIH zagotavlja:
- vrsto obiska (preventivni/kurativni, prvi/ponovni)
- razlog za konec obravnave varovanca
- in pa trajanje obravnave (prvi do zadnji obisk).

 SKLOP PODATKOV O IZVAJALCU
PMS vnese šifro službe in številko zdravstvenega delavca. Na ta naèin se izvajalec obravnave identificira. Vsi ostali podatki o izvajalcu se pridobijo iz že obstojeèih evidenc – BPI-ja in registra zaposlenih v zdravstveni negi ZZN. To pomeni poenotenje in racionalizacijo dela. Smernice IVZ-ja so, da se doloèeni podatki zbirajo samo na enem mestu v tematsko toèno opredeljeni bazi. Npr.: Baza podatkov izvajalcev (BPI) na IVZ-ju vsebuje vse možne podatke o izvajalcu. Nabor podatkov iz BPI-ja pa služi za razliène vire uporabe. Tak naèin uporabe pa zahteva enotne in primerljive definicije spremenljivk.
Izpostavi tudi problem prikaza efektivnih delovnih ur, saj jih iz BPI-ja ni mogoèe pridobiti. Nadaljnji obstoj in uporaba efektivnih delovnih ur pa je vprašljiva, kajti mnenja o realnem prikazovanju izvajalcev le teh so deljena.

 SKLOP PODATKOV O SUBJEKTU OBRAVNAVE PMS: (varovanec, družina, lokalna skupnost)
Varovanec: PMS bi vnesla samo EMŠO in številko ZZZS. Vse ostale podatke pridobimo iz že obstojeèih baz: CRP, SRDAP, SURS, KZZ.
Družina: za predvideni nabor podatkov o družini ni našla obstojeèega vira, zato jih bo morala zabeležiti PMS.
Lokalna skupnost: PMS zabeleži zdravstveno vzgojno aktivnost in eventualno sodelovanje v skupinah, društvih.
Ob koncu predstavitve Darinka Zavrl Džananoviæ zaprosi asist.mag.Albreht Tita dr.med., svetovalca direktorice, da ji odgovori na naslednja tri vprašanja:
1. Kakšna bo nadaljnja usoda te zbirke, ali bo še evidenca patronažne zdravstvene nege (EPZN), ali bo to zbirka vseh zdravstvenih obravnav na domu, kot je predlagala gospa direktorica IVZ-ja, dr.Marija Seljak, 23.12.2008, na sestanku CPZZV-ja? Zbirka vseh zdravstvenih obravnav na domu je vsebinsko popolnoma nekaj drugega kot je EPZN, ki vsebuje izkljuèno samo podatke o patronažni zdravstveni negi.
2. Ali se bo prevedba pripravljenih vsebin (nabor podatkov) EPZN v raèunalniško obliko izvedla v okviru IVZ-ja, èe ne, kdo bo to financiral?
3. V primeru, da bo do prevedbe vsebin prišlo na IVZ-ju, prièakuje pomoè in konstruktivno sodelovanje s strani strokovnjakov za informatiko na IVZ-ju.

Gospod Albreht odgovori, da bo vsekakor podprl prenovo in obstoj EPZN , meni da je EPZN potrebna in koristna. O preimenovanju ne ve niè, o tem bo govoril z direktorico.
O prevedbi vsebin v raèunalniško obliko in o financiranju ta trenutek še ne more odgovoriti, se bo pa zavzemal da se stvar spelje in uredi do konca, ker je posodobitev dobro zastavljena in ima jasne cilje in argumente.
Meni, da bi del podatkov o subjektu obravnave lahko pridobili iz virov, kot so CRP, SURS, KZZ in da bi PMS vpisovale zgolj podatke, ki se jih ne da pridobiti iz drugih razpoložljivih virov. Pravi, da je potrebna dograditev šifrantov, ki bo omogoèila naèrtovanje dejavnosti. Zavrne predlog, da bi osebna kartica izvajalke PZN vsebovala poleg že obstojeèih podatkov še dopolnilne podatke, saj meni, naj bi os. kartica služila le kot kljuè do vstopa v raèunalnik. V prenovi poroèila vidi številne prednosti. Pridobili bomo realne podatke o stanju na terenu, koliko in kakšne so zahteve po PZN, razbremenitev PMS zaradi poveèanega obsega dela, racionalizacija èasa, možnost ekonomskih izraèunov in obdelava pridobljenih podatkov za najrazliènejše analize.
Glede efektivnih delovnih ur izpostavi, da BPI z njimi sicer razpolaga, da pa niso realno prikazane. Ne prikaže namreè odsotnosti z dela zaradi dolgotrajnejših bolniških, porodniških izostankov, odsotnost z dela zaradi postopka inv. upokojitve…Stroka je tista, ki bi morala predlagati mehanizem, kako prikazati tovrstna stanja.


Gospa Trudnova pove, da jih je Darinka Zavrl Džananoviæ sproti obvešèala o poteku dela delovne skupine in da so v predlog Zakona o spremembi evidenc skušali te predloge dodati. Sicer se pogled na zbirko podatkov PMS in IVZ razlikuje, ker je njihov namen za posamezno skupino razlièen, skupen pa jima je interes poenotenja vpisovanja, predvsem pa enkraten vnos, in ne veèkraten, kakor je bilo do sedaj. Poudari, da morajo biti podatki o subjektu obravnave in izvajalca dostopni iz drugih virov (SURS, SRDAP, CRP, KZZ), PMS naj bi opravljala delo, za katerega je strokovno usposobljena, ne pa opravljala administrativna dela, ki niso nujno potrebna. Njihov cilj je kontinuirano spremljanje bolnika skozi vse faze zdravljenja od zaèetka do konca obravnave. Seveda bo najprej potrebno doseèi sporazum na ravni IVZ, nato še na relaciji z Ministrstvom za zdravje. Zelo je pohvalila delo delovne skupine in je optimistièna glede uvrstitve prenove Evidence PZN v Letni program nalog na podroèju javnega zdravja v letu 2009.
Gospa Kofoljeva pravi, da je potrebno definirati nabore za analize, nacionalno statistiko in minimalni nabor, ki ga je potrebno nujno vnašati. Strinja se z dr. Trudnovo, da je Prenova evidence tako vsebinsko kot tudi organizacijsko odlièno opravljena.
RAZPRAVA:
Ga. Molanova razloži, da je normativ za delo PMS 2300 prebivalcev. Plaènik tako tudi plaèuje ustanove, ne glede na to, koliko PMS je v resnici zaposleno. Ker je manj PMS zaposlenih kot je prikazano, tudi efektivne delovne ure ne morejo biti realno prikazane.
Ga. Hrovat pojasni, da je vsakemu patronažnemu timu letno namenjeno 700 € za informatizacijo in da bi s tem denarjem lahko zagotovili dobro informacijsko mrežo.
Ga. Molanova se strinja, da je potrebno zaèeti uporabljati novejšo razpoložljivo tehnologijo (prenosnik, dlanènik, e-sistem…) Opozori tudi na enoten program za dokumentiranje patronažnih storitev, ki ga je pripravila projektna skupina pod vodstvom dr. Vladislava Rajkovièa in dr. Olge Šuštaršiè in ga je financiralo Ministrstvo za zdravje. Omenjeni program zagotavlja in omogoèa e- karton varovanca obravnavanega v PZN. Program bi moral biti èimprej predpisan in uporabljen pri vseh izvajalkah PZN, saj le enoten naèin dokumentiranja že na bolnikovem domu (dlanèniki, prenosniki …), zagotavlja prihranek pri stroških, na èasu ter kvaliteti podatkov za EPZN.
G. Albreht opozori, da spremembe v evidenci poroèila niso le predmet IVZ temveè tudi zakonodaje, RSKZN, Zbornice ZN, parlamenta in da bo bodo šle še skozi veliko sit. Podpira tudi strategijo e-zdravja, kakor tudi udeleženke sestanka.
Ga. Horvat opozori, da bi morale biti PMS koordinatorke dolgotrajne ZN in da je potrebno dokumentiranje paliativne nege, saj do sedaj to ni bilo primerno urejeno in so bili podatki popolnoma nerealno prikazani.
Ga. Omerzu predlaga izvedbo pilotskega projekta, pri èemer potrebujemo strokovno pomoè informatika, s èimer se strinja tudi g. Albreht. Smatra, da bi posodobljen naèin dokumentiranja doprinesel k realnejši sliki PZN na terenu in hkrati predstavlja tudi prihranek na èasu in denarju.
Vsi udeleženi se strinjajo, da je potreben enoten projekt za prenovitev poroèila za vso Slovenijo, saj bi bili na ta naèin pridobljeni podatki primerljivi in tudi ekonomsko gledano bi bili stroški najmanjši.
Ob koncu sestanka se udeleženci zahvalijo Darinki Zavrl Džananoviæ za zavzeto vodenje delovne skupine in vztrajanje pri zagotavljanju interesov PMS.
G. Albreht obljubi osebno prizadevanje za realizacijo podanih predlogov in posredovanje tako pri vodstvu IVZ kot tudi kasneje na drugih, višjih nivojih in še enkrat poudari, da je bilo delo kvalitetno opravljeno. Enako podporo delovni skupini izrazita tudi dr. Trudnova in dr. Kofoljeva.

AD 2, AD 3 Darinka Zavrl Džananoviæ v imenu delovne skupine za prenovo EPZN, zaprosi ga. M. Horvat, da na prvem sestanku IO sekcije za patronažo, ki bo predvidoma februarja 2009, organizira skupino, ki bo pripravila protokol beleženja izvedenih aktivnosti. V nasprotnem primeru bo prišlo do razlik v registriranju glede na ponujene možnosti iz tim. dokumenta, Poklicne aktivnosti in kompetence v zdravstveni in babiški negi. Za stroko kot tudi za državno statistiko, pa je smiseln le poenoten naèin beleženja opravljenih aktivnosti. Ga M. Horvat je obljubila, da bo poskušala predlog realizirati.

Zapisnik napisala Katarina Trobec
Nazaj na vrh
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> To in ono o patronaži Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS