Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Poziv predstavnikom Zbornice - Zveze

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoče zasebnice
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
združenje zpmsPridružen/-a: Sob Mar 2006 14:32
Prispevkov: 447

PrispevekObjavljeno: Ned Feb 10, 2008 15:26    Naslov sporočila: Poziv predstavnikom Zbornice - Zveze Odgovori s citatom

Vodstvu Zbornice - Zveze ( podpresedniku ) smo v zvezi z delom Komisije za zasebno dejavnost poslali tale apel. Glede na pripravljenost, ki smo jo s strani predstavnikov Zbornice - Zveze imeli možnost opaziti na sestanku Upravnega odbora, Izvršilnega odbora patronažne sekcije in Izvršnega odbora ZZPMS, 6. 2. 2008 v Ljubljani, pričakujemo pozitivne spremembe - vsaj na nekaterih področjih.

Da je sestava in delovanje Komisije za zasebno dejavnost neustrezno ter odnos predsednice komisije do kandidatk pogosto nekorekten, smo opozorile že predsednico in generalno sekretarko na sestanku na Zbornici, decembra 2006 in ponovno na sestanku na Ministrstvu za zdravje, julija 2007, kar je razvidno iz zapisnika. Predlagali smo tudi, da bi komisija prevzela vlogo svetovanja in nudila pomoč pri pridobivanju koncesije, s čimer se je predsednica Zbornice - Zveze strinjala. Spremenilo pa se ni nič, zato bi morali biti vsi izpostavljeni problemi na to temo na listi problemov, ki bi jih morala Zbornica - Zveza čimprej rešiti. Naj pri tem omenim še izkušnje kolegic iz Postojne, ki so na našem forumu izpostavile vprašanje vlog za pridobitev mnenja za zasebništvo. Uporabile so na forumu objavljene vloge, s katerimi je večina zasebnic iz Posavja pridobila mnenje Zbornice, prepričana pa sem, da so se tudi druge kandidatke poslužile preizkušenih vzorcev, če so jim bili na voljo. Predsednica komisije je iz tega, da imajo vse tri kandidatke napisane vloge po enakem vzorcu naredila v nebo vpijoč problem, trdila je celo, da je pravnica predlagala, naj se vloge zavrnejo.
Ljubi Bog, kdo vam daje pravico, da za take neumnosti plačujete pravno pomoč ! Ali smo potem vsi, ki smo napisali vloge za vpis v register in vloge za pridobitev licence tudi potrebni nekakšnih sankcij, ker smo jih napisali na enakih obrazcih ? Kje pa je imela gospa Nuša Mlakar pravno mnenje leta 2005, ko si je komisija kar meni nič, tebi nič podaljšala mandat za eno leto ? Pa bi si ga verjetno še za več, če se ne bi oglasili iz Združenja ZPMS.
Bi bilo res tako zelo težko olajšati delo kolegicam, ki imajo ob prehodu v zasebništvo veliko drugih skrbi in predpisati obrazec za vlogo ? Stanovska organizacija, ki se zaveda odgovornosti do vseh svojih članov, bi morala poskrbeti, da je le - tem prijazna, dostopna in na voljo takrat, ko imajo probleme in potrebujejo pomoč. Če kdaj, je patronažna medicinska sestra ranljiva takrat, ko pridobiva koncesijo in verjemite, presneto dobro pomnimo, kdo nam je bil takrat v oporo in kdo se je nad nami izživljal ! Upoštevajte to, ko boste načrtovali sodelovanje z zasebnicami.
Nekje drugje sem že napisala, pa bom še enkrat ponovila: le zakaj se ne zgledujete po odnosu Zdravniške zbornice do zasebnikov, če ste se že takrat, ko ste oblikovali ceno za mnenje za zasebništvo ? A kot vemo, zdravniki za to ceno obiskujejo obvezni tečaj, na katerem dobijo vse potrebne informacije za zasebno delo. Samega mnenja pa svojim članom ne zaračunavajo. Nekaj podobnega je generalna sekretarka napisala v predlogu zapisnika sestanka na Ministrstvu za zdravje, a je na samem sestanku govorila drugače in pozneje to napisano trditev tudi preklicala. Je to napisala zgolj zato, ker je bil zapisnik namenjen širšemu krogu ? Je bil predlog, da se ukine oderuško zaračunavanje teh mnenj sploh kdaj obravnavan na Upravnem odboru ?

_________________
združenje zpms
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Bodoče zasebnice Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS