Kazalo po Združenje ZPMS forumu

Kdo naj izvaja finanèni nadzor ZZZS v patronažni dejavnosti

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> To in ono o patronaži
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Jul 15, 2008 17:02    Naslov sporoèila: Kdo naj izvaja finanèni nadzor ZZZS v patronažni dejavnosti Odgovori s citatom

Danes smo na sedež združenja iz Zbornice - Zveze, v vednost dobili tale dopis v zvezi s finaènim nadzorom, ki ga izvaja Zavod za zdravstveno zavarovanje v patronažni dejavnosti. Predhodno nismo bili seznanjeni s pobudo Vladimire Tomšiè, dipl.m.s., v.d. direktorice ZD Sevnica in obravnavo na Upravnem odboru Zbornice - Zveze.
Glede na to, da je dokument objavljen na forumu, ste vabljeni, da napišete tudi svoje mnenje.



Nazadnje urejal/a Slavica Tor Avg 12, 2008 07:09; skupaj popravljeno 1 krat
Nazaj na vrh
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Jul 15, 2008 18:26    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

1. Najbrž bo potrebno razumeti in znati loèiti finanèni nadzor od strokovnega. Finanèni nadzor pomeni izkljuèno nadzor nad zaraèunavanjem storitev in ga izvaja plaènik - ZZZS, za strokovni nadzor pa ima javna pooblastila in s tem tudi zagotovljena sredstva, Zbornica - Zveza. Za strokovni nadzor bo pa res potrebno zagotoviti poklicno kompetentne nadzornice in èe me spomin ne vara ( zagotovo me ne ) smo jih iz združenja že imenovali 6.
2. Èe zadnja leta v patronažni dejavnosti kaj štima, je to gotovo finanèni nadzor z vsem potrebnim suportom in zares korektnim odnosom nadzornih zdravnic in vodje nadzonih zdravnikov, dr. Zormana do izvajalk patronažne dejavnosti. Mogoèe ne bi bilo slabo raje Zbornici - Zvezi podati pobudo za nadzor nad delom Izvršilnega odbora patronažne sekcije - med drugim tudi zato, ker pogajalcem za Dogovor ne daje nujno potrebnih predlogov za izboljšanje pogojev dela v patronaži in širše možnosti zagotavljanja kakovostne patronažne zdravstvene nege uporabnikom. Da o prepotrebni zašèiti polivalentne patrionažne dejavnosti sploh ne govorimo.
3. Ne vem sicer, kaj so predlagatelji mislili s tem, ko predlagajo ustrezen nadzor nad izvajalci, ki na podlagi pogodbe z ZZZS nudijo zavarovanim osebam zdravstvene storitve....to smo vendar vsi, ki delamo v javnem zdravstvu - tudi izvajalci v javnih zdravstvenih zavodih ( nihèe ne opravlja javne zdravstvene službe brez pogodbe z ZZZS ). Vse izvajalke patronažne dejavnosti smo samostojne nosilke dejavnosti. Upam, da tega termina ni kdo pomotoma zamenjal z zasebno patronažno dejavnostjo (koncesionarstvom ). A èe ga je, bom še enkrat napisala to, kar sem že tolikokrat: najveè nepravilnosti se dogaja ravno v javnih zdravstvenih zavodih - so pa seveda marsikje ( ne povsod ) zamaskirane s krinko kolektivne odgovornosti.
4. Moje osebne izkušnje s finaènimi nadzori so torej brez pripomb. Seveda nimam niè proti, èe bi kdaj finaène nadzore opravljale medicinske sestre - ampak še prej bo potrebno dozoreti in marsikaj drugega urediti - v organizaciji same patronažni dejavnosti, predvsem pa na podroèju etike medsebojnih odnosov in eliminacije nestrpnosti do zasebnikov.
Nazaj na vrh
POLONA



Pridružen/-a: Pon Sep 2006 16:27
Prispevkov: 31
Kraj: KRÅ KO

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 15, 2008 20:27    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Preseneèa me neznanje stroke, ki ne vidi in ne pozna razlike med finanènim nadzorom s strani ZZZS-ja in strokovnim nadzorom. Sama sem imela pred mesecem finanèni nadzor, ki je bil strokoven in korekten.
Zaskrbjujoèe je, ker taka pobuda prihaja iz vrst vodilnih v zdravstveni negi. Ali ni tudi to odraz poklicne nekompetentnosti?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Vali



Pridružen/-a: Ned Mar 2006 13:39
Prispevkov: 634

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 15, 2008 21:00    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Povsem se strinjam z ugotovitvami Slavice in Polone. Nekatere gospe oèitno ne loèijo "zrnja od plev"in zato vse nadzore meèejo v isti koš. Predvsem pa naj pometejo najprej pred lastnim pragom. Mislim, da so bili finanèni nadzori pri nas zasebnicah povsem korektni in kakšnih veèjih nepravilnosti ni bilo. K temu so pripomogli tudi naši strokovni posveti z nadzornimi zdravniki. Verjetno bi tudi patronažna sekcija lahko organizirala kakšen posvet z nadzornimi zdravniki in bi se patronažne medicinske sestre bolje seznanile z njihovimi ugotovitvami.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Tor Jul 15, 2008 21:32    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Lahko bi rekla samo to, pa saj ne vejo kaj delajo...Kot stroka in predvsem kot naša krovna organizacija, niso sposobne speljati niti strokovnega nadzora, za kar imajo vse kompetence ! Oèitno ne loèijo niti kaj je strokovni in kaj finanèni nadzor...
Toplo bi jim priporoèala, da naj v prvi vrsti skrbijo za enotnost stoke in zašèito polivalentne patronažne službe.
Za nas je nadzor predvsem eno potrdilo, da delamo dobro. Vse kolegice imajo z strani zzzs-ja dobre izkušnje, saj so korektni in imajo tudi svetovalni namen.
Bilo pa bi zanimivo opraviti strokovni nadzor v javnih zavodih, pri koncesionarjih, primerjati doktrino, stokovne smernice, dokumentiranje,med regijami.......no, to pa je že drugo poglavje in pretrd oreh.
Lep poèitniški pozdrav ! Laughing
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
sonèek



Pridružen/-a: Èet Okt 2007 14:14
Prispevkov: 22

PrispevekObjavljeno: Sre Jul 16, 2008 17:10    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Po vsem tem kar sem prebrala, res ne vem za kakšne vrste nadzor bi si želela gospa predlagateljica zagotoviti dovoljenje. Imamo strokovnega in finanènega, kar je dobro za nas in stroko. Vsi smo zadovoljni in prav je tako. Kakšne pomisleke ima pa gospa, bi bilo pa dobro vedeti. Gotovo jo nekaj moti, sicer si ne bi prizadevala za to. Lahko bi ji v imenu združenja zastavili vprašanje in jo prosili za pojasnilo. Bojim pa se, da ima Vali prav in gospa ne loèi zrnja od plev. Èe je res tako, potem bi mene bilo sram. Question
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Mija



Pridružen/-a: Pon Feb 2006 21:30
Prispevkov: 85

PrispevekObjavljeno: Èet Jul 17, 2008 07:31    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Sama pa podpiram pobudo, da so v ZZZS za patronažo nadzorne le diplomirane medicinske sestre. Na ZZZS potrebujemo svoj kader, tiste izkušene patronažne medicinske sestre, ki bodo svoje bogato stokovno znanje želele nadgraditi iz tega vidika in bodo pomagale spreminjati sistem in izboljševati, predvsem pa tudi ponujati nove rešitve v zvezi z oskrbo bolnikov na domu in v zvezi tako z babiškim delom kot z patronažo.
Vedno bolj sem mnjenja, da" le èevlje sodi naj kopitar."
To seveda ne pomeni, da se pritožujem èez delo nadzornih zdravnikov, vendar mislim, da edino me poznamo vse posebnosti in znaèilnosti našega dela, ki je resnièno izredno specifièno.

Sedaj pa se odpravljam na poèitnice za mojo dušo. Cel teden bom pri starešini mojstrov gonga igrala na moj gong.
Morda pa boste tudi ve si zaželele doživeti sprostilne in zdravilne uèinke gong kopeli v jesenskih ali zimskih dnevih in narediti kaj za svoje boljše poèutje.

Imejte se èudovito....


Mia
_________________
Bodi to kar si, ker ostalih je tako preveè.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Slavica
Gost





PrispevekObjavljeno: Èet Jul 17, 2008 15:03    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tole, kar si želiš ti, Mija, si želimo tudi ostali.

Žal pa tale pobuda ni prišla iz pravih logov in tudi ne po pravi poti in ne na pravi naèin, da bi iz nje lahko sklepali na tako dobronamerne cilje.
Nazaj na vrh
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Èet Jul 17, 2008 21:19    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Mija, zelo lepo si napisala in popolnoma se strinjam s teboj. Bilo bi tudi edino prav. Upajmo, da bo nekoè tudi tako! Je pa še zaenkrat preveè stvari nedoreèenih in nejasnih. Dela je veliko, nimamo standardov, strokovnih nadzorov, kjer bi se kalile, zorele in stremele k enotni doktrini, enotni dokumentaciji, za vse to je še daleè premalo tovrstnega povezovanja in sodelovanja. Ko bomo tudi na ta naèin napredovale in nekaj za to naredile, vidim na zzzs-ju diplomirano medicinsko sestro, ki bo z svojim bogatim strokovnim znanjem in poznavanjem specifike našega dela, pomagala izboljšati sistem v naše in pacientovo zadovoljstvo.
Na to bomo lahko presneto ponosne!

Mija, imej se èudovito tudi ti..., sicer pa o tem ne dvomim! Ti to znaš. Nas bi lahko ob èarobnih zvokih gonga v jeseni razvajala kar ti? Bilo bi super..., morda na Ambrožu ??? V mislih imam eno prijetno uèno delavnico!
Zakaj neki te ne bi malo izkoristili?
Vsem skupaj lep pozdrav!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Mija



Pridružen/-a: Pon Feb 2006 21:30
Prispevkov: 85

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 08:35    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Razz Very Happy

Ja, za dodatek in globoko sprostitev.

Meditacija z gongom, bo seminar gotovo popestrila in prinesla vsem

izkušnjo, ki je zlepa ne boste pozabile.

Seveda , jaz sodelujem z užitkom in veseljem. Very Happy Very Happy
_________________
Bodi to kar si, ker ostalih je tako preveè.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
majda n



Pridružen/-a: Sre Apr 2006 20:48
Prispevkov: 342

PrispevekObjavljeno: Pon Jul 28, 2008 21:49    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Odlièno, torej organizirale bomo meditacijo z gongom...Jesen bo oèitno precej živahna.
Lepo se imejte ! Idea Embarassed
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo Pošlji E-sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> To in ono o patronaži Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS