Kazalo po Združenje ZPMS forumu

zaposlitev

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporoèilo
annie



Pridružen/-a: Pon Mar 2009 18:20
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 18:35    Naslov sporoèila: zaposlitev Odgovori s citatom

Sem absolventka na Fakulteti za zdravstvene vede v Mariboru. Èe bo šlo vse po sreèi bom diplomirala do septembra. Diplomsko nalogo pišem s patronažnega podroèja. Že kar nekaj èasa išèem oziroma spremljam prosta delovna mesta ( patronaža, bolnišnica, zdravstveni domovi,... praktièno na vseh podroèjih, ki bi imela vsaj malo možnosti za kakšno zaposlitev ). Do sedaj so bili odgovori ali negativni ali pa mi niso niti odgovorili.

Zelo bi bila vesela, èe bi mi lahko katera malo svetovala glede prve zaposlitve. Na koga se naj obrnem, kakšne so vaše izkušnje, kdaj je pravi èas za pošiljanje prošenj, kje vse se lahko MS zaposljujejo,...!

Zanima me tudi, èe je mogoèe kakšna možnost, da bi se zaposlila v kakšnem vrtcu ( otroci s posebnimi potrebami )? Zelo me namreè zanima delo z otroci.

Vsem se že v naprej zahvaljujem za vaše odgovore.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
urška



Pridružen/-a: Tor Jun 2007 15:35
Prispevkov: 282

PrispevekObjavljeno: Pon Mar 02, 2009 21:59    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Annie, iz mojih izkušenj bi vam predlagala, da se na zaèetku svoje službene kariere zaposlite na enem izmed bolj težavnih oddelkov. Sama sem se zaposlila po opravljeni diplomi na enoti intenzivne terapije- kirurški del v KC. Moram priznati, da sem tam osvojila ogromno prakse, ki sem jo v èasu šolanja pogrešala!
Želim vam vse dobro pri opravljanju diplomske naloge in štartu v prakso.

Urška
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
polonca
Gost





PrispevekObjavljeno: Tor Mar 03, 2009 21:34    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Tudi jaz sem imela prvo zaposlitev v bolnišnici, na internem oddelku in lahko reèem, da mi to še sedaj po mnogih letih zelo koristi. Bolnišniène izkušnje mi pri delu na terenu pridejo zelo prav, saj, èeprav sem delala šolo še v prejšnjem sistemu, ko je bilo prakse v srednji in višji šoli ogromno, sem najveè praktiènega znanja dobila v prvi službi. Odvzemi krvi, iv kanali, urinski katetri in še marsikaj se v šoli praktièno ne nauèi dovolj.
Edini problem je v tem, da potem še leta pogrešaš bolnišnico in timsko delo, ko pristaneš na terenu sam. Vsaj zame ima bolnišnica svoj èar, še po dvajsetih letih se mi stoži po njej.
Nazaj na vrh
annie



Pridružen/-a: Pon Mar 2009 18:20
Prispevkov: 2

PrispevekObjavljeno: Tor Mar 17, 2009 08:56    Naslov sporoèila: Odgovori s citatom

Hvala za odgovore!

Je pa še en problem. Zdaj po novem sistemu ni veè pripravništva po konèani visoki šoli (je pa res, da smo tudi mi imeli ogromno prakse) in tako je tudi manj možnosti za zaposlitev oziroma prej, ko si imel pripravništvo in èe si se na matiènem oddelku res izkazal si imel veè možnosti, da te zaposlijo. Sedaj pa primanjkuje kadra (kot v bolnišnicah, tako tudi v zdravstvenih domovih) ampak ne zaposlujejo novega in vsepovsod je že oddanih toliko prošenj, da lahko èlovek pride na vrsto za zaposlitev komaj èez kaki dve leti.

Drugaè pa, èe bom imela možnost zaposlitve v bolnišnici bom seveda sprejela. Me pa patronaža vseeno nekako bolj veseli.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporoèilo
Pokaži sporoèila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Združenje ZPMS forumu -> Aktualno dogajanje Èasovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski èas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


Powered by Patronaza © 2010 Združenje ZMPS